Banner

Révész Bálint: A futballban sokkal több a szélhámos, mint a gazdaság egyéb területein

Szerző: Jáborcsik András | 2021-03-24 16:46:00

Sajtófigyelő - csakfoci.hu


Milliárdos tulajdonos, aki egy kivétellel minden edzőjében csalódott, szerinte a futballban sokkal több a szélhámos, mint a gadaság egyéb területein, 3-4 milliós fizetésekért sem kapott semmit, de mostanra már kezdi érteni a focit, és kezdi érdekelni is. Szeretné, ha a játékosaik olyan tökösek lennének, mint ő, és ha névnapja van, hajlandó extra "prémiumot" is feldobni. Megjárta a Nyíregyházával az NB I-et, átélte a kizárás „élményét”, és most, a másodosztályú csapat élén a feljutás ismét komoly célja.

Tilos passzolni az egykor életeket mentő buszsofőrrel, aki Szent Péterrel is egyeztetett a jövőjéről. Révész Bálint, Magyarország egyik legmeghatározóbb fuvarozó cégének és logisztikai szolgáltatójának alapítója a csakfoci.hu-nak őszintén beszélt arról, miként gondolkodik a futballról és az üzletről.


Miért éri meg befektetni a magyar fociba? Ön miért vágott bele Nyíregyházán?

Annak idején, 2010-ben, 2011-ben egy barátom – aki hál’ Istennek ma is az -, Brekk János megkeresett, hogy csináljunk már itt, Nyíregyházán valamit, mert neki ez az élete. Ez volt az egyik mozdító ok, amikor ebbe belementem. A másik az, hogy szeretek a társadalmi szerepvállalásokban részt venni. Mélyen hiszem azt tíz év után is – amellett, hogy vannak negatív tapasztalataim is -, hogy Nyíregyházán nagyon szeretik a focit, persze kimondottan a jó focit. Ez volt a másik mozgatórugója a szerepvállalásomnak. Hogy üzletileg megéri-e? Eddig ezt nem igazán éreztem…



Gondolom, azt tudta is, amikor belevágott, hogy nem feltétlenül ez lesz az üzletileg legjobb vállalkozása

Ezt egyáltalán nem is vállalkozásnak szántam. Nem vagyok annyira naiv…Azért azt tudom, hogy mibe lehet befektetni, meg hogy miből van profit. Van egy ilyen közmondás, hogy “a suszter maradjon a kaptafánál”. A foci nekem is hozott meglepetéseket, főként negatívakat.

Mi változott meg másfél-két éve, miért döntött úgy, hogy folytatja?

Sokáig hittem az emberekben, legyen az vezetőedző, vagy szakmai igazgató, akár játékos. Én magamból indultam ki – ez volt a legnagyobb probléma. Nem azt mondom, hogy a logisztikában, a fuvarozásban, vagy más üzleti érdekeltségeim esetében nincsenek szélhámosok, mert vannak, és azért oda kell figyelni nagyon, de nem ilyen szinten. Nekem a legnagyobb meglepetés az volt, hogy itt a foci semmi másról nem szól, csak a pénzről. Mivel skorpió a csillagjegyem, nem nagyon szeretek feladni semmit, meg nekem az azért egy komoly felelősségvállalás volt Nyíregyházán, hogy belementem a csapat támogatásába. Aztán nagyon hamar NB I-esek is lettünk, hogy aztán utána kizárjanak.

Vannak, akik úgy tartják, hogy igazából nem szeretne mindenáron feljutni, hogy jól elvan az NB II-ben, költ is valamennyit a csapatra, de nagy invesztálásra nem készül már

Ezt ki mondja? Költöttem én eddig is. Hiába hoztam én ide sajnos Rudolfot, Tiszát, olyan nagy neveket, akik nagy pénzekért, havi 3-4 millió futballoztak itt, semmivel sem voltunk jobbak, mint most. Amikor idehoztam egy „nagy” szakmai stábot és menedzsmentet is, az sem működött. Úgyhogy a válaszom az, hogy dehogynem akarok feljutni, ez a célom. Mindig is hittem ebben, ki is mondtam. Aztán engem kértek számon, pedig amit én vállaltam, azt teljesítettem. Amikor pedig visszakérdeztem, akkor csak mutogattak egymásra. Amikor velem mondjuk egy Michelin, egy Lego, egy Electrolux, egy TVK, vagy BorsodChem megköti a szerződést, akkor A-ból B-be el kell vinnem az árut, és akkor fizetnek. Ha nem viszem el, akkor kötbért kell fizetnem. Ha véletlenül az áruval valamilyen probléma van, ki kell fizetnem, ha pedig kések, akkor levonnak a fuvardíjból.

Én teljesen másképp “nevelkedtem”, bármelyik üzletről is legyen szó. Itt idejöttek komolytalan emberek, és ígérgettek fűt-fát.


Tovább a csakfoci.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. vebgy* |Válasz erre: 2. Kezdökör
2021-03-26 19:34:38 Fekete öves, Veterán
Akik meg az anti NER kegyeltjei, azoktól mentsen meg a jóisten...akkor meg meg is döglik itt sok minden a sportban.
3. toki*
2021-03-25 12:02:20 Fekete öves, Veterán
Persze, itt senki nem jó.
2021-03-25 11:48:51 Piros öves, Őstag
Azért a tirpákok szurkerei nem biztos, hogy minden mondatával egyetértenek. Mielőtt nagyon megsajnálnánk, Révész B esetében ne feledjük, hogy Ö is a NER kegyeltje, OV kedvenc fuvarosa akit most a gázbiznizbe is bevettek! A klubja 10,5 milliárd forintból kap új stadiont, amit az állam fog üzemeltetni. Én az ilyen önfényezős PR interjúkkal óvatosan bánnék, hisz ha valakik hát mi DVTK szurkerek tudjuk, hogy azok nagyon nagyon sok esetben messze nem fedik a valóságot.
1. betyarok
2021-03-25 11:18:32 Fekete öves, Őstag
Ha ilyen Révész Bálintokra épülnének a magyar klubok s őket hajigálnák meg milliárdokkal még az állami költségvetésből, igencsak előrébb tartanánk.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...