Banner

Legnépszerűbb sportágak Magyarországon

Szerző: dfcwolf | 2023-10-23 10:48:00

Befizetés nélküli bónusz 2023

Talán nincs egy olyan ország, ahol nem létezne egy vagy több olyan sportág, amit a lakosság nagyobb része kedveli. Az, hogy milyen sportról van szó, több tényezőtől függ. A választást befolyásolhatják a történelem, hagyományok, környezet és más tényezők. Magyarország itt szintén nem kivétel. A hazánkban nem is egy, hanem több népszerű sportág van. Ide tartoznak: a labdarúgás, a lóverseny, az úszás, a vízilabda és mások. A magyar sportolók részt vesznek a világ- és Európa-bajnokságokon, valamint az olimpiai játékokon. A magyar lakosság nagy része szívesen sportol, rengetegen nézik a sportot és még fogadnak is. Magyarországon rendszeresen rendeznek sporteseményeket, mint például a híres Formula-1 Grand Prix-t. A cikkünkben megtekintjük, hogy milyen népszerű sportágak vannak Magyarországon, milyen sportokat szeretik nézni a magyarok és ezen kívül beszélünk a sportfogadásról és miképpen az működik Magyarországon.

Milyen sportok népszerűek Magyarországon?

Amikor sportról van szó egyes sportoknak köszönhetően a magyar nevek világszerte hangzanak. Nézzük meg közelebbről, hogy milyen sportokról van szó és kik azok a híres sportolók.

1. Labdarúgás és Puskás Ferenc Hazánkban nagyon szeretik a labdarúgást. Kétszer játszott Világbajnoki döntőt a magyar labdarúgó válogatott, még ha nem is nyertünk ez mégis egy nagy siker. A Vegas.hu vélemények szerint labdarúgásra fogadnak a legtöbben. Ha pedig híres labdarúgóról lenne szó, akkor Puskás Ferenc volt a sporttörténelem első globális szupersztárja. Az 1950-es években példátlan világhírnévre tett szert. A Kispestben 1927-ben született Puskás a Budapest Honvédban, majd a Real Madridban negyedszázadot játszott. Pályafutása során több alkalommal is nyert gólkirályi címet és s az összesített teljesítményt nézve minden idők legsikeresebb góllövője lett.

2. Úszás, a „Magyar delfin” és az „Egér”. Amikor az úszásról van szó itt magyarázni sem kell, hogy ez a magyar sikersportok egyike. Nem is egy híres nevünk van ezen a terén. A Hajós Alfréd vagy „Magyar delfin”, aki 1894 és 1896 között úszott. 1896-ban Athénban részt vett az első újkori olimpiai játékokon. A 100 métert és az 1200 métert is megnyerte, ezzel megszerezte Magyarország első és második olimpiai aranyérmét. Egerszegi Krisztina vagy „Egér”, ötszörös olimpiai bajnok, többszörös Európa- és világbajnok úszó. 14 évesen ő lett az 1988-as szöuli olimpiai játékok legfiatalabb olimpiai bajnoka. Ez a 200 méteres hátúszás a magyar úszósport történetének egyik legkedvesebb győzelme. Nem állt meg itt, és nyert még négy olimpiai aranyat: hármat 1992-ben Barcelonában (200 m hát, 100 m hát, 400 m vegyes) és egyet 1996-ban, Atlantában (100 m hát). Ő volt a második a mindössze három úszó közül, aki három egymást követő olimpián aranyat nyert ugyanabban a versenyszámban. De nem csak a múltunk gazdag. Hosszú Katinkról biztosan mindenki hallott, akit érdekel az úszás, hiszen nehéz felsorolni, mit szerzett az úszás terén. Háromszoros olimpiai, kilencszeres világbajnok és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó. Az első versenyző, aki egyszerre tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyes úszószámban (200 m, 400 m, rövid pálya: 100 m, 200 m, 400 m). Hétszer volt az év női sportolója Magyarországon, háromszor Európa legjobb női sportolója lett.

befizetés nélküli bónusz 2023

3. Vízilabda, a magyar csapat és a siker. A vízben tényleg sikeresek vagyunk. A magyar férfi vízilabda-válogatott Magyarország nemzeti csapata, amelyet a Magyar Vízilabda-szövetség irányít. Kilencszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok és tizenháromszoros Európa-bajnok, ezzel a világ legsikeresebb vízilabda-válogatottja. A 2000 és 2008 között, 3 Olimpiai játékok során, Kemény Dénes csapatkapitánnyal a magyar vízilabda csapat aranyat szerzett.

4. Lóverseny és a Kincsünk. A lóversenyzés a magyar szerencsejáték alapköve. A lóversenyzést Széchenyi angol mintára hozta be Magyarországra és az első pesti lóversenyt még 1827-ben tartották. A magyar lóversenyzés történetének egyik büszkesége a híres Kincsem versenyló. Magyarországon „a legyőzhetetlen csodakanca” névvel, Európa többi részén pedig a „Hungarian miracle” és a „Hungarian wonder” „Wunderstute” titulusokkal illették. A másik világszínvonalú magyar ló Overdose volt, aki 2015-ben távozott a versenypályákról örökre. Ő a világranglista harmadk helyéig is el tudott jutni annak idején. A mai magyar lóversenyeket az 1925-ben épített Kincsem Park nevű pályán rendezik. Nálunk a derbi a legnagyobb összdíjazású verseny, egyben a legrangosabb is. A galoppon utána következik a Millenniumi Díj (távja 1800 m) valamint a Kincsem-Díj (ennek távja 2400 m). Mivel Magyarországon a szerencsejáték legális így nem csoda, hogy a lóversenyfogadás népszerű a hazánkban.

befizetés nélküli bónusz 2023

5. Kézilabda és a sikereink. A Magyar Kézilabda Egyesületek Szövetsége még 1933-ban alakult meg és már 1936-ban a magyar férfi válogatott előszőr szerepelt a berlini olimpián. Az 1949-ben Budapesten megrendezett női nagypályás világbajnokságon a magyar válogatott aranyérmet szerzett. Jelentős változást az 1950–60-as évek hoztak: a kispályás kézilabda a maga sebességével, változatosságával és lüktető ritmusával fokozatosan háttérbe szorította a lassúbb nagypályás kézilabdázást. 1972-ben a férfi kézilabda újra bemutatkozhatott az olimpián, Münchenben. 1977-ben az FTC női csapata megnyerte a KEK-et. Az 1982-es, Magyarországon rendezett világbajnokságon a nők, míg 1986-ban Svájcban a férfiak értek el második helyezést. Emellett 1982-ben férfiágon a Budapesti Honvéd, a nőknél pedig a Vasas megnyerte a Bajnokok Kupáját. A 90-es és 2000-es évek szintén sikereket hoztak mind a férfi, mind a női csapatok terén. Mai napig a kézilabda népszerűségé nem csökken és a magyar férfi és női bajnokságok a világ legerősebb bajnokságai.

6. Formula-1 Grand Prix és Hungaroring. Nem kevésbé fontos megemlíteni a magyar nagydíjat, hiszen a Formula-1 versenyt hazánkban 1986 óta megszakítás nélkül rendeznek. A versenyt a Budapest melletti Mogyoród község külterületén található Hungaroring versenypályán tartják. Az első magyar nagydíj pole pozícióját a híres Ayrton Senna szerezte meg. A legtöbb pole-pozíciót (7) a hétszeres világbajnok Michael Schumacher szerezte, míg a legtöbb győzelmet (8) Lewis Hamilton számlálja, Schumacher négyszer, Ayrton Senna háromszor nyert a magyar nagydíjon.

Sportfogadás és milyen sportokat nézik a magyarok

Nem minden sport profi szinten fejlődik nálunk, sőt rengetegen sportolnak amatőr szinten és még többen csak nézik a sportokat. Magyarország lakosságának körülbelül 60%-a foglalkozik valamilyen sporttal: futás, úszás, fitnesz stb. A már fent felsorolt labdarúgás, úszás, vízi-és kézilabda, lóverseny és formula-1 mellé rakhatjuk az olyan sportokat, mint a jégkorong, kosárlabda, tenisz, ökölvívás és mások. Magyarországon ezeket a sportokat követik a legnagyobb mértékben.

Érdemes megemlíteni, hogy Magyarországon legális a sportfogadás. Az online casino magyar felhasználói rendszeresen fogadnak a kosárlabdára, labdarúgásra ökölvívásra és teniszre. Azok számára, akik rendszeresen nézik a különböző meccseket és figyelemmel kisérik a különböző sportokat a sportfogadás ez egy remek lehetőség pénzt keresni a kedvenc foglalkozással együtt és további bevételt szerezni. És a befizetés nélküli bónusz 2023 még több lehetőséget hozhat ezen a téren.

Összegzésként

Amikor nagy sportról van szó Magyarországot nem nagyon sorolhatjuk a legnagyobb eredményekkel rendelkező országok közé, de mégis sok magyar sportoló és csapat miatt büszkék lehetünk. Magyarország rendszeresen részt vesz az olimpiai játékokon és világbajnokságokon. A lakosságunk legalább 60%-a valamilyen sportot űz és a többség nézi a sportokat. Ezen kívül Magyarországon népszerű a sportfogadás és lóversenyfogadás.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. toki*
2023-10-25 07:21:48 Fekete öves, Veterán
Szép összefoglaló Zoltán. ;))) Kicsit a küzdősportokról - az ökölvívás kivétel ugye az meg lett említve -, kevesebb szó esik. Nyilván másabb ezeknek a sportoknak a fogadhatósága, valamint nem mindenki szereti ezeket, ám vitathatatlan, hogy sokan - amatőr szinten - járnak ezen sportok közül valamelyikére. Nem ide tartozik szervesen, de ami viszont nálam kiverte a biztosítékot, hogy hájfejű NOB most épp az ökölvívást akarja kivenni az olimpiai játékokból - jó pár éve a birkózással szórakoztak -, a súlyemelés meg egyenlőre fellégezhet!!! Normálisak ezek!?? Egy tradícionális sportot kivenni az olimpiai játékokból??? Vicc a NOB-nak hívott gittegylet! Lassan már a lengőteke is olimpiai sportág lesz, de ezeket ki akarja venni. Hát az öttusánál meg, hogy kivették a lovaglást, hááát egyszerűen .....!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...