Banner

Lövei Dávid: Legalább a döntőig szeretnénk eljutni!

Szerző: dfcwolf | 2023-02-17 08:46:00

A jégkorongblog.hu riportja


Az Erste Liga-playoffra hangolva a jegkorongblog.hu mind a nyolc együttesből megkérdezett egy-egy kulcsjátékost, mit vár a negyeddöntőtől. Keceli-Mészáros Mátyás (FEHA19) után a kisebb meglepetésre az alapszakasz-dobogón végző DVTK Jegesmedvék saját nevelésű csatára, Lövei Dávid kerül sorra, akinél több pontot a magyar magból csak a 39 évesen sem lassító Vas János szerzett.


Kitartott a csapat lendülete és odaértetek végül a harmadik helyre, ami, gondolom, a playoffra nézve is biztató lehet.
Kétségkívül remek alapszakasz van mögöttünk, és a csapat is jól összekovácsolódott a szezon során: együtt tudtunk folyamatosan fejlődni, javulni. Szerintem megvan bennünk minden ahhoz, hogy a rájátszásban is minél előrébb végezzünk, és ez is a célunk.

Van konkrét célkitűzés?
A döntőig mindenképpen szeretnénk elverekedni magunkat, és ha ez összejönne, akkor már nyilván meg akarjuk nyerni a bajnokságot – mindent meg fogunk tenni, hogy ez sikerüljön!

A szezon során többször is foglalkoztunk az egyre jobban beérő miskolci koncepcióval, és Tokaji Viktor is el szokta mondani egyes mérkőzések után, hogy egy-egy meccsel megint okosabb lett a csapat. Ennek az érési folyamatnak köszönhető a látványos szintugrás az előző szezonhoz képest?
Azt gondolom, hogy igen. Tavaly még kicsit tapasztalatlannak éreztem magunkat, de idén már sokkal érettebb játékot tudunk nyújtani a jégen, és ezzel együtt a hatékonyságunk is nagyban javult. Emellett a légiósok is sokat tesznek hozzá a csapathoz, végig tudták hozni a szintet, ezek az összetevők együttesen eredményeztek ilyen jó alapszakaszt. Nekünk, saját nevelésű fiataloknak pedig eleve nagy előny, hogy együtt nőttünk fel, együtt játszunk gyerekkorunk óta, mindenki ismer mindenkit, így a jó hangulat is adott az öltözőn belül – ez is egy jelentős faktor.

A keret egy részének viszont még nincsen jelentős playofftapasztalata, jelenthet ez hátrányt, vagy a fiatalos lendülettel kompenzáltok?
Vannak azért a csapatban igen rutinos játékosok rajtunk, fiatalokon kívül, én biztos vagyok benne, hogy az ő vezetésükkel nagyon jó meccseket tudunk majd játszani, és lépésről lépésre haladhatunk előre a rájátszásban.


Elolvasom a teljes interjút a jegkorongblog.hu-n >>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. kétess
2023-02-17 10:07:30 Lila öves, Őstag
DVTK számára jó lenne meg szerezni e játékost is!!!!!: =. FEHA19 második legponterősebb magyarja:Keceli-Mészáros Mátyást!!!!!): == http://www.jegkorongblog.hu/2023/02/16/keceli-meszaros-matyas/#post-391660
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...