Banner

Kányási Veronika: Az Euroliga mindenkinek rengeteg pozitív élményt adott

Szerző: amigeleken.hu | 2023-03-21 14:43:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Eseménydús időszak áll a DVTK HUN-Therm együttese mögött az első főtáblás Euroliga szereplés március eleji zárásával és a Magyar Kupával.

Ezek tapasztalatairól beszélgetett a wbasket.hu Kányási Veronikával, akivel már a tavaszi feladatokra is előre tekintettek.


A várakozásaidhoz képest és most nem kizárólag az eredményekre, hanem az ellenfelek minőségére, az utazásokra, a 14 meccses terhelésre is gondolva, milyen volt az Euroliga alapszakasz?

Már az nagyon nagy dolog és nagy öröm volt nekünk, hogy a klub történetében először sikerült bejutni az Euroliga főtáblájára. Úgy álltunk hozzá, hogy óriási esély a tanulásra, egy tapasztalatszerzési lehetőség és szerettük volna kihozni belőle a legtöbbet. Így visszagondolva az egészre, szerintem mindenkinek rengeteg pozitív élményt adott, amit tovább tud vinni.

Nyilván megtapasztaltuk a fáradság oldalát a folyamatos kettős terheléssel, az utazásokkal, a kemény meccsekkel, önmagában azzal, hogy az Euroligában egyetlen könnyű ellenfél sincs. Az eredményeket nézve viszont a várakozásokon felül teljesítettünk. Olyan győzelmeket arattunk, amik mindenkinek emlékezetesek lesznek.



Evés közben jön meg az étvágy. Amikor még volt reális esély, szerettük volna elérni a továbbjutást. A végén ez nem sikerült és minimális csalódottság emiatt van bennünk, hiszen megteremtettük magunknak a lehetőséget. Ettől függetlenül nagyon sokat tudtunk profitálni ebből a szereplésből egyénileg és csapatszinten is.

Összességében rengeteg kellemes élmény maradt meg ebből a pár hónapból és azt gondolom, hogy a szurkolóinknak is sok boldog pillanatot okoztunk. Ahogy ők is nekünk, mert fantasztikus atmoszférát teremtettek és hétről-hétre óriási energiákat adtak. Az ellenfél csapata is sokszor rácsodálkozott, hogy milyen szurkolás van nálunk.


Ha már említetted a rácsodálkozást, neked volt amolyan „hűha…” élményed – akár pozitív, akár negatív – az Euroliga kapcsán?

Rengeteg élményem van szerencsére és a legtöbb pozitív. Én azt sem mondanám negatívnak, amikor belefutottunk egy-egy nagyobb arányú vereségbe. Ilyen volt a salamancai meccs, illetve amikor kint játszottunk Mersinben. Ezekből is tudtunk tanulni, szóval semmiképpen sem negatívak, hanem értékes leckék.

Visszatérve a kérdésedre, elsősorban a hazai közönségünk előtt lejátszott meccseket említeném. Az, hogy ilyen hangulatban ilyen nemzetközi mérkőzéseket vívhattunk, fantasztikus élmény volt.



Nem titkoltan keretbe foglaljuk most az Euroligát, hiszen a selejtező előtt is te segítettél nekünk a felvezetésben. Miben más a mostani Kányási Vera, mint, aki a selejtező előestéjén nyilatkozott?

Nem sokban más. Emberileg semmiképp nem történt változás. A kosárlabda szakmai oldalát nézve pedig nagyon remélem, hogy tudom a jövőben hasznosítani azokat a tapasztalatokat, amiket az Euroliga adott. Egyébként ezt már most érzem magamon.

Szerintem egyénileg mindannyian gazdagodtunk a csapatunkból. Ez az elérhető legmagasabb szint itt Európában, a legjobb játékosok ellen léphettünk pályára hétről-hétre. Úgyhogy ez nagyon sok pozitívumot adhatott hozzá a játékunkhoz.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: Girgász Péter



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. vebgy*
2023-03-23 17:04:58 Fekete öves, Veterán
Hát még nekünk , szurkolóknak....
1. piros79
2023-03-21 21:33:41 Lila öves, Fanatikus tag
A wbasket készíthet interjút, de az amigeleken nem. Kedves...

Egyébként hiánypótló interjú. Ha már a klubnál nem fontos ez, akkor legalább máshol gondolkodnak.

Vera is látványosan fejlődik, reméljük sokáig még. Az eladott labdákat kéne még lejjebb nyomni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...