Banner

Arella Guirantesé volt a legmagasabb VAL mutató a felsőházi rájátszásban

Szerző: amigeleken.hu | 2023-04-24 21:51:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szombaton lezárultak a Tippmix Női NB I. A-csoport 2022/2023-as kiírásának küzdelmei. A helyosztó párharcok alkalmával a bajnoki döntőben a Sopron Basket 3-0-ra múlta felül a SERCO UNI-Győrt, míg a bronzcsatában a DVTK – Hun-Therm verte 2-1-re az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesét.

A wbasket.hu összegyűjtötte, hogy a statisztikai mutatók alapján a Play-Offban kik nyújtották a legjobb egyéni teljesítményeket.


A bronzcsata harmadik, s egyben utolsó mérkőzésén a DVTK HUN-Therm 70-61-ra múlta felül az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot ezzel tehát 2-1-re a DVTK nyerte, amivel egyben a magyar bajnoki bronzot is megszerezte. Ám a Miskolc nem csupán csapatszinten, de egyénileg is jó szezont futnak, hiszen a szezon során nem egyszer adtak játékost a forduló válogatottjába. Elsőként tehát a diósgyőri együttesből Arella Guirantes teljesítményét emelnénk ki, aki a Play-Off során magasan vezette a listát teljesítmény-indexek tekintetében. Az amerikai származású irányító a rájátszás során ugyanis nyolc mérkőzés alatt összesen 21.8 pontot, 10.5 lepattanót, 6.4 kiharcolt faultot, illetve 2.6 gólpasszt átlagolt, mellyel egészen pontosan 30.6 VAL-ig jutott, ezzel pedig a lista élén végzett a felsőház rájátszásában.



Az 5. helyért kiírt párharc második felvonásán az NKA Universitas PEAC 65-54-re legyőzte a TFSE-MTK gárdáját, s ezzel a PEAC 2-0-val lezárta a párharcot, megszerezve az 5. pozíciót a 2022/2023-as évadban. A TFSE-MTK a 6. helyen fejezte be a szezont. Magyar Bianka együtteséből Tyaunna Marshall neve ugrik ki, aki csupán csak az első két körben szerepelt az idei Play-Offban, a negyeddöntőn, illetve az 5-8. helyért, a helyosztókon már nem lépett pályára. Ennek értelmében, a TF amerikai légiósa tehát összesítve négy alkalommal ölthette magára a budapestiek színét az idei rájátszásban, Marshall neve mellett a 29.8-as VAL érték szerepel, mely a második legmagasabbnak bizonyult a mezőnyben. A fővárosi gárda bedobója egészen pontosan 21.3 pontot, 8.3 lepattanót, 3.8 szerzett labdát, illetve 2.5 gólpasszt átlagolt távozása előtt.


Bár nem sikerült győzelmet szerezni a döntőpárharc során, mégis büszkén zárhatja az idei szezont a SERCO UNI Győr. Cziczás László együttese a finálé harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett, s így végül 3-0-ás összesítésben alulmaradt a Sopron Basket csapatával szemben. Ám kötelező kihangsúlyozni, az ezüstérem megszerzése is egy hatalmas szó! A győri gárdából pedig ismételten egy játékos, Aaryn Ellenberg neve emelkedik ki, aki kiváló teljesítménnyel verkeete be magát a Top5-be, egészen pontosan 28.1-es VAL-átlaggal. A szintén amerikai származású légiós nem előszőr szerepel rovatunkban, a SERCO UNI Győr húzóembere ugyanis idén számtalanszor nyújtott győzelmet érő teljesítményt, mellyel nem is egyszer került be a ‘forduló válogatottjai’ közé. Átlagait tekintve, Aaryn Ellenberg-Wiley nyolc mérkőzést játszott összesen az idei Play-Offban, ez alatt pedig 24.1 pontot, 5.9 lepattanót, 6.6 kiharcolt faultot, illetve 3.9 gólpasszt jegyzett, mellyel a VAL-lista harmadik helyén zárta az rájátszást.


Bravúros teljesítménnyel a Tippmix Női NB I. A-csoport 2022/2023-as kiírásának bajnoka a címvédő Sopron Basket csapata. Gáspár Dávid együttese ugyanis 74-55-re legyőzte a SERCO UNI Győr csapatát a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén, ezzel pedig 3-0-val lezárta a párharcot és 2023-ban is megszerezte a bajnoki címet. A soproni klub fennállása során tehát 16. alkalommal lett bajnok. Ebből kifolyólag nem is olyan meglepő, hogy csapatukból két játékos is a legeredményesebbnek bizonyult. Első körben, centerük, Eziyoda Magbegor teljesítményét emelnénk, ki, aki parádésan teljesítve 27 ponttal, 9 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel, s 7 kiharcolt faulttal zárta a Győr elleni idei utolsó találkozójukat, így pedig 37 perc alatt elért 42 VAL-jával a döntő MVP-je címet is elhódította. Magbegor neve azonban szintén nem előszőr szerepel a legjobbak között. Magbegor összesítve hétszer lépett pályára a rájátszásban, ami elegendő volt ahhoz, hogy stabil 17.1 pontot, 6.7 lepattanót, 1.3 szerzett labdát, illetve 2.1 gólpasszt átlagoljon. Végezetül, Magbegor csapattársa, Jelena Brooks is elemében volt a Play-Off során, méghozzá úgy, hogy a negyeddöntőben egészségügyi okokból adódóan nem is lett pályára. A szerb-magyar klasszis utolsó mérkőzésükön 21 pontja mellett szedett 6 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, volt blokkja, labdaszerzése és kiharcolt faultja is. A Győr ellen egészen pontosan 29 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 30 VAL-lal zárt, mellyel szintén bekerült a legjobbak közé. Brooks összesen 5 mérkőzésen lépett pályára a rájátszásban, ezalatt pedig 27.6 VAL-t szállított átlagban. Ez az érték egészen pontosan 19.8 pontból, 5.8 lepattanóból, 1.8 szerzett labdából, illetve 2.4 gólpasszból tevődik össze átlagban, mellyel a Sopron Basket centere az ötödik helyet kaparintotta meg a VAL-listán a Play-Offban.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...