Banner

Aho Nina: Megmutattuk, hogy pontosan milyen csapat is a DVTK

Szerző: amigeleken.hu | 2023-05-10 22:24:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Kedden az M4 Sport Kosárlabda Magazinjának vendége volt Aho Nina, a DVTK – Hun-Therm válogatott kosárlabdázója, illetve Völgyi Péter a diósgyőri együttes vezetőedzője.


Ez az elmúlt egy év mindenképpen pályafutásom egyik legértékesebb szezonja volt. Olyan dolgok történtek és egy olyan ligában játszhattam, ami nagyon magas színvonalú, emiatt pedig hihetetlenül boldog vagyok. Illetve, nyílván egy nagyon különleges csapat részese is lehettem, ez pedig márcsak hab a tortán.

- fogalmazott Aho Nina.



A DVTK – Hun-Therm idén a legmagasabb szinten, az Euroligában is megmutathatta tudását. Bajnoki és Magyar Kupa bronz mellett ugyanis nemzetközi porondon is sikeresen debütált a diósgyőri együttes.

Völgyi Péter tanítványai 19 győzelemmel és 3 vereséggel a harmadik helyen zártak az NBI alapszakaszát. A miskolciak a második Győrrel azonos mérleggel végeztek, a Sopron elleni vereségeken túl azonban a Rába-partiak odahaza 9 ponttal bizonyultak jobbnak náluk. Míg vendégként csupán 7 ponttal maradtak alul. A Magyar Kupa tekintetében idén a címvédés ugyan elmaradt, hiszen szoros mérkőzésen a DVTK az NKA Universitas PEAC csapata ellen szenvedett vereséget, a bronzmérkőzésen azonban már javítottak a borsodiak s végül magabiztosan verték a Győr együttesét, megszerezve ezzel a Kupa harmadik helyét. A bajnokság rájátszásában azonban fordult a kocka, s az elődöntő párharcot végül a győriek nyerték 2-1-re, így tehát Völgyi Péter tanítványai ismételten a bronzéremért léphettek pályára, méghozzá az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen. Ez a párharc szintén kiélezettre sikerült, ám a miskolciak végül érvényesítették pályaelőnyüket, s Arella Guirantes vezetésével megszerezték a bronzérmet. A habot a tortán pedig a történelmi első Euroliga-szereplés jelentette. A DVTK – Hun-Therm számára az első akadályt a miskolci selejtező kör jelentette, melyet bravúrosan vett a fehér-piros együttes, felkerülve ezzel a főtáblára, ahol szintén nem vallott szégyent, hiszen 6 győzelemmel és 8 vereséggel végül a B-csoport hatodik helyén fejezte be a nemzetközi küzdelmeket.



“Azt gondolom, hogy a szezon elején kicsit lebecsültek minket az Euroligában, s ennek köszönhetően sikerült olyan szoros mérkőzéseket játszanunk, mint például az első fordulóban a Schió ellen, ahol csupán pár ponttal maradtunk alul. Ezáltal kivívtunk magunknak egy olyan fajta tiszteletet, aminek köszönhetően a folytatásban sokkal komolyabban vettek bennünket. A sorsdöntő mérkőzés számunkra talán a belga együttes elleni találkozó lehetett, miután elhittük, hogy ezeket az egylabdás meccseket is tudjuk hozni. Ez pedig egy olyan lendületet adott a csapatnak, mely a bajnoki alapszakasz során is a hasznunkra vált. Ez a lendület elég sokáig tartott is, azt mondanám, hogy egészen a Mersin elleni hazai meccsünkig, ahol viszont már egy fájóbb vereséget szenvedtünk. Ezután éreztem azt ugyanis, hogy a sorozatos terhelés okozta fáradtság, illetve az egyre gyakoribb sérülések miatt már jóval nehezebb volt felkészíteni a társaságot a következő megmérettetésekre. Azon a mérkőzésen dőlt el többek között az is, hogy már nem biztos, hogy lesz esélyünk továbblépni a csoportküzdelmekből.


A kulcs ehhez az elmúlt szezonhoz azt gondolom, hogy elsősorban a fizikális felkészültség volt. Nagyon alaposan felkészültünk, hiszen tudtuk, hogy rendkívül nehéz lesz végigvinni ezt a kettős-hármas terhelést. A terhek akkor kezdtek el azonban hatványozódni, amikor a sérülések jelentkeztek. Sorban veszítettük el a játékosainkat, amik nyílván a mérkőzéseink alakulására is hatással voltak. Megmondom őszintén, szezon közben volt, hogy nem is nagyon tudtunk edzeni, a januári hónap volt a legkeményebb, ekkor ugyanis összesen 11 mérkőzést játszottunk le, megfogyatkozott csapattal. Ekkor pedig a mentális felkészültség lép előtérbe. Nagyon sok esetben a negyedik negyedben sikerült megfordítanunk a meccseket, jelentős hátrányból álltunk fel, majd arattunk győzelmet, ezért pedig mérhetetlenül büszke vagyok a csapatra, a játékosaimra!” – értékelte röviden a DVTK – Hun-Therm csapatának vezetőedzője, Völgyi Péter az elmúlt szezont, majd a szót Aho Nina vette át, aki a rájátszásról mondta el gondolatait:

“Nagyon sok érzés kavargott, és kavarog bennem a rájátszással kapcsolatosan. Ahogy azt korábban is mondtam, nagyon értékes évet zártunk, ez pedig hatványozottan igaz a Play-Offra, hiszen rengeteg nehézségen mentünk keresztül. Az újratervezés szóval jellemezném ezt a szakaszt. Minden egyes alkalommal, amikor adaptálódtunk, alkalmazkodtunk egy adott helyzethez, egy újabb bukkanó következett, aminek köszönhetően ismét kezdhettünk mindent előről. A rájátszást is két nagyon fontos játékosunk nélkül kezdtük meg, így tehát gondolkodnunk kellett, hogy mit-hogyan-miként fogjuk megoldani a dolgokat a pályán, ez pedig rengeteget kivett a csapatból lelkileg és fizikálisan is.

Visszanézve, amikor a bajnokság véget ért, azért volt bennem bizonyos szintű szomorúság, csalódottság, hogy nem sikerült beverekedni magunkat a bajnoki döntőbe. Ám miután a nyakukba akasztották a bronzot, öröm és büszkeség töltött el, hiszen az az érem is azt mutatta, jelentette, hogy a nehézségek ellenére is mentünk tovább, csináltuk a dolgunkat, és végül megmutatkozott, hogy valójában milyen csapat is a DVTK.” – fogalmazott Aho Nina.


A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg a Kosárlabda magazinban >>>>>

Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotók: FIBA.Basketball



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. vebgy*
2023-05-12 11:21:08 Fekete öves, Veterán
Már csak ugyanilyen jó csapatemberek érkezzenek hozzátok...egy- két klasszis sem árt...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...