Banner

Aho Nina: Még csak a munka felét végeztük el

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-22 11:48:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Tizenöt pontos előnyből várja az Euroliga selejtezőjének hazai visszavágóját a DVTK, de a csapat hátvédje, Aho Nina szerint fontos, hogy szerények maradjanak. A nemzetisport.hu cikkéből idézünk.


Fél órával azután, hogy a DVTK Hun-Therm együttese ragyogó, 63–48-as győzelmet aratott a London Lions otthonában, mintegy húsz diósgyőri szurkoló várta a csapatbuszt és tapsolta meg az Euroliga főtáblája felé hatalmas lépést tevő kedvenceket. A selejtező első mérkőzése némileg váratlanul alakult így, hiszen még a borsodi együttes stábja és játékosai sem számítottak a magabiztos sikerre. A két Európa-klasszist – Temi Fagbenlét és Megan Gustafsont – is soraiban tudó britek a találkozó nagy részében csak üldözték a magyar bajnokság legutóbbi bronzérmesét, sokszor csak vergődtek a jó és agresszív védekezés ellen. A hazaiak mindössze 22 százalékkal dobták a hárompontosokat, 33 százalékos pontossággal értékesítették a mezőnydobásaikat, és 18-szor adták el a labdát, ami egyértelműen a DVTK védekezését dicséri.


„Bevallom, arra számítottam, hogy rozsdásabban játszunk, és több hibát követünk el, továbbá az ellenféltől is többet vártunk   – mondta a csapat motorja, a Londonban tíz pontot, hat gólpasszt, négy lepattanót és három labdaszerzést jegyző Aho Nina.  – Abban bíztunk, hogy ha szívünket-lelkünket beleadjuk, és betartjuk Völgyi Péter utasításait, nem lehet nagy baj, még ha esetleg ki is kapunk. Ehhez képest győztünk, ráadásul tizenöt ponttal, ami remek eredmény a nagyszerű egyéniségekből álló, a főtáblára kerülésért hatalmas erőfeszítéseket tevő rivális otthonában. Örülök, hogy a meccsen belül is sokat tudtunk javulni és változtatni. Ez nagyban köszönhető annak, hogy sokan évek óta együtt játszunk, összeszokottabbak vagyunk a legtöbb ellenfelünknél. Bárki ellen sokat nyom a latban, ha ismerjük egymást és a szisztémát.”



A 48 kapott pont mindenképpen várakozáson felüli, míg a 15 pontos előny hallatán már sokan talán legyintenek is, mondván, a visszavágó szinte formalitás...


„Jó, hogy nyertünk, de fontos, hogy szerények maradjunk      – folytatta a 26 éves hátvéd.      – Hangsúlyoznám, hogy a munka felét végeztük még csak el. Megvan az első győzelem, ez jó, és ismerve a csapattársaimat, nem lesz probléma azzal sem, hogy szerdán is végig komolyan vegyük a mérkőzést. Talán jobban is kell küzdeni, mint Londonban, de az is biztos, hogy Diósgyőrben más hangulatban játszunk.”


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: FIBA Basketball



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-09-23 21:17:52 Fekete öves, Veterán
A szokásos mentalitással ez a keret reményeim szerint megint sok örömet fog nekünk okozni az új szezonban...esetleg a bajnokságban is picivel többet...
2023-09-23 13:30:45 Piros öves, Őstag
Ez a győzelem egyébként nagy fricska a nemzetközi szövetség felé is, merthogy nem nekünk kellett volna selejtezőt játszani.
2023-09-22 12:15:11 Fekete öves, Őstag
Bizony nem lesz könnyű, hatalmas csata lesz.
Mindenki a Csarnokba!
Mi
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...