Banner

A Jegesmedvék kapusedzője is Székelyföldön folytatja pályafutását

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-09 19:52:00

Farkas Tamás a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál.


A DVTK Jegesmedvék és a magyar válogatott kapusedzőjével erősítette meg stábját a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A kapusok felkészítéséért és a kapusedzők továbbképzéséért a következőkben egy rendkívül tapasztalt anyaországi mentor, Farkas Tamás fog felelni.


A Székelyföldi Jégkorong Akadémia honlapja, az szja.ro adott hírt a szakember érkezéséről. Farkas Tamás előbb a dunaújvárosi, majd a székesfehérvári utánpótlásban dolgozott, időközben szerepet vállalt korosztályos válogatottaknál is. Ezt követően a DVTK Jegesmedvék felnőtt és utánpótláskorú kapusait fejlesztette. A profi gárdával MOL Ligát és Magyar Kupát nyert, valamint részt vett a szlovák Tipsport, illetve Extraliga küzdelmeiben. Az U21-esek idei magyar bajnoki győzelmének is részese volt.



A Miskolcon töltött évei alatt a felnőtt magyar válogatott szakmai stábjához is csatlakozott. Kapusedzőként már két divízió I/A csoportos világbajnokságon vett részt. SZJA-s mentorként is folytatja a nemzeti csapatnál megkezdett munkáját.

Farkas Tamás a hét elején érkezett Székelyföldre, már tett egy gyors látogatást a jégpályákon, tegnap pedig találkozott a kapusedzőkkel. Ma reggel pedig alá is írta a szerződését.


Az SZJA-s munkával kapcsolatos várakozásairól így nyilatkozott:

"Nagy Attilával évekkel ezelőttre nyúlik vissza a kapcsolatunk, korábban is megkeresett, de most érett ez meg. Több lehetőségem is volt, azért döntöttem a Székelyföldi Jégkorong Akadémia mellett, mert az a fontos számomra, hogy itt egy olyan nyitott gondolkodású kapusedzői közösséget formáljak, ahol mindenki egyformán szívügyének tekinti a kapusok fejlesztését. A legfontosabb a fejlődés és a fejlesztés, erre pedig minden lehetőség adott a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál. Azt gondolom, hogy itt értéket lehet teremteni, és ehhez legjobb tudásommal és tapasztalatommal szeretnék hozzájárulni."


Farkas Tamás ezekkel a szavakkal köszönt el Miskolctól:

Köszönöm Miskolc !!!

Köszönöm az elmúlt 5 évet, hogy részese lehettem a közös munkának, remek emberekkel dolgozhattam együtt, igazi hokiimádó szurkolókat ismerhettem meg, akikkel együtt éltük meg a sikereket és kudarcokat egyaránt, rengeteget tanultam és tapasztaltam, sok-sok élménnyel gazdagodtam.

Viszont az élet néha úgy hozza, hogy itt az ideje tovább állni és új kihívásokat keresni, én ezt a kihívást a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kínálta lehetőségben találtam meg, ahol Mentor kapusedzőként, a helyi kapusedzők kepzését és egy komplett kapus fejlesztési program kialakítását bízták rám. Felelősségteljes, de annál szebb feladat, amibe nagy izgalommal vetem magam.

De mindig szívesen fogok visszagondolni az itt töltött értékes időre, szívemből kívánok mindenkinek jó egészséget és további sok sok sikert a Miskolci jégkorongnak!!!

Üdvözlettel,

Farkas Tamás


forrás: szja.ro, facebook.com




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 3. jaborcsik-andras
2021-07-09 22:05:11 Fekete öves, Veterán
Na igen. Majd némi fáziskéséssel pár sorral letudják.
Lehet a zilletékesek ma már szabadságon voltak, és nem tudták megírni a cikket.
3. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 2. perecesi-diosgyor-szurkolo
2021-07-09 21:53:21 Fekete öves, Veterán
Az a legfurább, hogy a két erdélyi játékos távozásáról nem jelent meg hír a dvtk.eu-n.
2021-07-09 20:14:41 Fekete öves, Veterán
Már annyi ember ment tőlünk Székelyföldre, hogy a jégcsarnokot is lassan át lehetne költöztetni.
Lassan itt nem marad semmi, csak a nihil.
1. kétess
2021-07-09 19:57:30 Lila öves, Őstag
Mi a fene folyik mostanában a DVTK Jegesmedvéknél????. Sóra mennek el játékosok a Maciktól-.És most meg ez is.Több mint fúra dolgok ezek.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...