Banner

Feczkó és Ivanovski is két meccses eltiltást kapott

Szerző: Jáborcsik András | 2019-11-12 19:52:00

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága november 12-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.


NB I

Ivanovski Mirko (Diósgyőr) 2, Pogacsics Krisztián (Kaposvár) 1 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Sannino Giuseppe vezetőedző (Honvéd) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1, Feczkó Tamás vezetőedző (Diósgyőr) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után a Kaposvárral szemben, az Újpest elleni mérkőzésen szurkolói részéről történt rasszista megnyilvánulások miatt kiszabott 500.000 Ft-os pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.


A klub honlapjának tájékoztatása szerint a DVTK mind a két ügyben a fegyelmi tárgyalás megtartását kéri.


Mint ismert, pattanásig feszültek az idegek az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A Honvéd-DVTK meccs 92. percében a csereként beálló Mirko Ivanovski durvaságát büntette második sárga lappal a játékvezető, majd nem sokkal később a negyedik játékvezetőhöz indulatosan szóló Feczkó Tamást, és a meccsen második (az idényben hetedik) sárgáját begyűjtő Giuseppe Sanninót is az öltözőbe küldte.



A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Honvéd mestere, Giuseppe Sannino megszólalt az esettel kapcsolatban.

Én egy vulkanikus alkat vagyok, és hadd szögezzem le, amikor szenvedélyes vagyok a kispad előtt, sohasem a játékvezetők ellen érvelek. Tisztelem a játékvezetőket és tisztelem az ellenfelet is. Edzőként ugyanakkor mindent bele kell adnom, hogy segítsem a játékosaim. Sajnos itt a szabályokat rigorózus módon követik. Amikor Olaszországban is eltiltottak, mindig a technikai zónát átléptem, elnézést szeretnék emiatt kérni. Semmi bajom a játékvezetőkkel, és a tartalékbíróval sincs problémám.

Feczkó Tamás is egyetértett edzőtársával abban, hogy a felfokozott hangulat miatt lehetett volna elnézőbb a bírói stáb.

A kiállításommal kapcsolatban a negyedik játékvezetőtől kell megkérdezni, mi történt. Nem biztos, hogy a negyedik játékvezetőnek mindent meg kell hallania. Úgy gondolom, ha a 92. percben elveszítem az egyik meghatározó támadójátékosomat egy kiállítás miatt, akkor mindkét edző felfokozott hangulatban van a mérkőzés végén.


forrás: mlsz.hu, dvtk.eu és csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. vebgy* |Válasz erre: 11. pe-pe
2019-11-16 21:02:10 Fekete öves, Veterán
Én meg középkori módszerekkel büntetném a szövetség korifeusait...a sokéves tevékenységük miatt. :D
12. tomi87*
2019-11-14 10:26:31 Fekete öves, Veterán
Elmarad a pénteki felkészülési mérkőzés

A DVTK kérésére elmarad a péntek kora délutánra tervezett FK TSC elleni felkészülési mérkőzés.
- Az igazság az, hogy egy kicsit elfogytunk, jelen állás szerint mindössze öt olyan felnőtt korú játékosom van, aki teljesen egészséges - nyilatkozta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. - Hárman a válogatottal készülnek, a csapaton vírusos megbetegedés söpört végig, és többen bajlódnak kisebb-nagyobb sérüléssel is, így nem szerettünk volna kockáztatni azzal, hogy esetleg bárki rásérül a már meglévő problémájára és így hetekre kiesik. Megoldás lehetett volna, hogy túlnyomórészt fiatalokkal állunk ki, de számukra nagyon fontos mérkőzés következik vasárnap hazai pályán az NB III.-ban, így fájó szívvel úgy döntöttünk, hogy lemondjuk a mérkőzést. Köszönjük a topolyaiak megértését! Készülünk tovább a jövő szombati Újpest elleni mérkőzésre.
11. pe-pe
2019-11-14 09:00:52 Lila öves, Tag
Én a klubvezetés helyében keményen megbüntetném Feczkót, mert ezzel a csapatát hozta a következő két mérkőzésre hátrányba.
10. oreg70
2019-11-13 16:36:27 Kék öves, Tag
A 6. pontban szereplő megjegyzést a fegyelmi tárgyaláshoz szántam. ! ! ! Hajrá DIÓSGYŐR ! ! ! !
9. toki* |Válasz erre: 7. Borsodi Bányász
2019-11-13 13:40:34 Fekete öves, Veterán
Így van.
8. vebgy*
2019-11-13 13:02:30 Fekete öves, Veterán
Nyugodtan lehet őket szidni, csak semmi rászizmusz...
2019-11-13 12:32:48 Fekete öves, Veterán
Az ilyen ítéletek azok, amik befolyásolhatják a bajnokság kimenetelét is.
6. oreg70
2019-11-13 10:10:46 Kék öves, Tag
Kedves MLsz. Szerintem is igazságtalan és túlzott az eltiltás mértéke, mert ez esetben a bíró is hibázhatott. Ivanovszki ellen ugyanis először kétszer is szabálytalankodtak ( lerántás és szabadrúgás akadályozása) még is Ő kapta először a sárga lapot . Így joggal hihette hogy fordított ítélet történt és ez váltotta ki a dühét . Szerintem ha a sárga lapot először a vétkes honvéd játékos kapja Ivanovszki lenyugszik és megússza egy sárgával. A Tamáséhoz pedig annyit ,hogy a negyedik játékvezető pedig jobban tenné ha nem nagyothalló készülékkel és colostokkal szaladgálna hanem a meccsre koncentrálna mert ettől nem lesz nagyobb. A javasolt büntetés itt is túlzott és mivel a fentiek következménye lehet hogy nem is következett volna be.
2019-11-13 09:11:07 Fekete öves, Veterán
Kedves bmlsz!
Elfogadom, hogy Tamást is eltiltották.
Ellenben miért két (?) meccsre?
Annak tudatában, hogy az olasz kollégája visszaesőként sokkal többet tett a kiállításért és csak egy (?) meccset kapott.
Ez nehezen kimagyarázható.
4. zaphod
2019-11-13 08:39:35 Fekete öves, Őstag
BMLSZ

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...