Banner

Zárt kapus meccsen Orosházán

Szerző: amigeleken.hu | 2020-05-04 23:00:00

Biztos sokan csodálkozni fogtok, melyik találkozóról írok az Életem meccse sorozatban. Választásom a 2012-es Orosháza-Diósgyőr Magyar Kupa mérkőzésre esett, ahol egyedül képviseltem csoportunkat, a Czimborák DVTK-t.

Jött egy olyan Magyar Kupa találkozó Orosháza ellen, amiről előre tudni lehetett, hogy zárt kapuk mögött fogják megrendezni és elég messze is volt (azoknak, akik Miskolcról jöttek főleg és nekem is, aki Pestről érkeztem, hiszen ott dolgoztam). De a távolság és a zárt kapu sem lehet akadály! A meccs előtti napokon érdeklődtem, tart-e valaki velem a zárt kapu ellenére Pestről, több diósgyőrivel az út mégiscsak rövidebbnek tűnik és a hangulat is jobb, de nem tálaltam jelentkezőt, aki csatlakozott volna hozzám. Figyelve a kommenteket az amigeleken.hu fórumán, figyelmes lettem egy hozzászólóra, aki azt írta, hogy ők Szeged és környékéről jönnek négyen, nekik a távolság nem olyan nagy, mint nekem, számukra is nagyon fontos a csapat, ott lesznek, bárhogy is alakuljon. Nem foglalkozva a zárt kapu tényével és a rendőrségi felhívással, hogy ne induljunk útnak, elhatároztam, hogy útra kelek majd a jó kis Peugeot 406-osommal, lesz ami lesz, egyedül elvileg nem leszek, maximum a stadion melletti lévő utcából szurkolok-szurkolunk.

Elérkezett a meccs napja. Munkában már csak azt vártam, teljen az idő, indulhassak végre. A főnökömnek jeleztem, hogy ma elmennék kicsit hamarabb, mivel jól ismert, egyből kérdezte is: Meccs lesz? Mondtam, nem is akármilyen, zártkapus Orosházán. Nem értette, ez nekem miért éri meg, amúgy is, egy zárt kapusra minek megyek? De ezt ő nem értheti, mondtam neki. Csodálkozva ugyan, de jó utat kívánt. Irány M5 autópálya (persze betartva mindenhol a sebességhatárokat :D :D) robogtam déli irányba. Megérkezve Orosházára megkerestem a stadiont, ahol a várakozásoknak megfelelően a rend őrei jelezték, ide nem mehetek be, hajtsak tovább. A meccs kezdéséig még volt fél óra, gondoltam a környékbeli utcákban megállok valahol, megiszok egy üdítőt. Körülbelül 200 méter múlva figyelmes lettem négy diósgyőri sálas szurkolóra, akik ballagtak a járdán. Szúrós tekintettel rám néztek, mit bámulok, lehúztam az ablakot, és megkérdeztem, hogy ők azok, akik a fórumon jelezték, hogy a környékről jönnek buzdítani a csapatot? Persze, hogy mi vagyunk! - felelték, és egyből odajöttek a kocsimhoz. Köszönés, bemutatkozás után azt vettem észre, hogy a kocsimban lévő összes üres helyet betöltötték, mint akik évek óta ismerik egymást. A Betyárok közül Gábor előre mutatott, ismer egy kocsmát a közelben, menjünk, mert szomjasak és a fuvarért cserébe szívesen meghívnak engem is egy italra. A kocsmában a helyiek érdeklődtek, honnan jöttünk, mi lesz az eredmény szerintünk és elismerően szóltak arról, milyen nagy dolog ez, hogy zárt kapu ellenére is elutaztunk ide. Gyors beszélgetés, kávé, üdítő elfogyasztása részemről, többiek pár sör legurítása után irány a stadion melletti utca. Kocsival ugyan nem, de gyalogosan engedélyezték, hogy a klub székház elé menjünk. Az épület mellett volt egy kis rész, ahol beláthattuk a fél pályát. A csapat melegít, jó idő van, csakis a továbbjutás lehet a cél. A meccs kezdése előtt lehettünk hatan, heten, a hazai oldalról négyen, öten és vagy 30 rendőr (kutyások is), nehogy balhé legyen :D :D.


Felkeltette a figyelmünket, hogy az orosházaiak közül páran egy VW Transporter tetejére erősített "mobil padon" ülve várják a kezdő sípszót, ami elég érdekes látványt nyújtott. Beszélgetésbe elegyedtünk velük és kiderült, hogy az egyikük a Polgármester és hát a szabály az szabály, de ő látni akarja az összecsapást, bármi is történjen és ezt meg is oldották elég kreatívan. Elkezdődött a találkozó, szerény létszámunk ellenére is buzdítottuk a csapatot, ahogy csak tudtuk.




Az első negyedóra végén járhattunk, amikor nagy örömünkre megjöttek az ultrák. Mondták, hogy azért késtek, mert volt egy kis fennakadás, és innentől közösen, nagyobb hangerővel és dobbal buzdítottuk a csapatot. Ennek is lett az eredménye az 0-7-es kiütés, a kivédett tizenegyes és a szép játék.




A továbbjutás megérdemelt volt, az élmény felbecsülhetetlen. A meccs után a játékosok kijöttek megköszönni, hogy a zárt kapu ellenére is eljöttünk és biztattuk őket. A pacsizás után elköszöntünk az ultráktól, akiknek tényleg nincs akadály, ha meccsről van szó, búcsút vettünk a helyiektől és a Polgármestertől, aki gratulált a továbbjutáshoz.


Három érdekesség a végére:

A székház előtt sétálva a Betyárok egyik tagja udvarolt egy picit az egyik magas beosztású rendőrnőnek, aki széles mosollyal, elpirulva vette a lapot, de jelezte, hogy randi nem lehet a dologból.

A Czimborák és a Betyárok ennek a meccsnek köszönhetően a mai napig szoros barátságban vannak. Azóta túl vagyunk sok közös főzésen, túrákon, iszogatásokon. Maradjon is így, amíg élünk.

A 2012-2013 szezonban sikerült egy kitűzött célt teljesítenem, mégpedig azt, hogy egyszer életemben egy szezonban az összes NB I-es, Magyar Kupa, Ligakupa találkozón ott legyek kivétel nélkül. Ez sikerült is 100%-osan, amire nagyon büszke vagyok.


A Sport 1 összefoglalója után a stúdióban lévők is elismerték, hogy nem mindennapi dolog, amit mi, szurkolók ott megtettünk a zárt kapu ellenére is.

Köszönöm, hogy időt szakítottatok az élménybeszámolómra!

"Amig élek én, nem érdekel más CSAK A DIÓSGYŐR!!!! "

Dani (Czimborák DVTK)


A meccs összefoglalója:


Itt még csak öten a diósgyőriek:


Megjöttek az ultrák:


Nyitva van a pálya helyett így hangzott stilszerűen a Zárva van a pálya.


A csapat megköszöni a szurkolást:


A meccs szöveges összefoglalója és az edzői nyilatkozatok:

Magyar Kupa, 2. forduló

Orosháza FC - Diósgyőri VTK 0-7 (0-2)

Orosháza, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Veizer Roland (Horváth Róbert, Szvetnyik Bence).

OFC: Bordás - Milenković, Szabó A., Kerekes, Kerepeczki - Juhász, Petrović, Ondrejó, Ács, Végh - Lupsa

Vezetőedző: Major László

DVTK: Tajti - Vadász, Nagy, Hanek, Gohér - Abdouraman, Takács - Gosztonyi, Csirszki, Silva - Seydi

Vezetőedző: Sisa Tibor

Csere: Ács helyett Tóth D. a 46., Kerepeczki helyett Szűcs D., Végh helyett Szabó N., Seydi helyett Tisza mind a 66., Gohér helyett Bacsa a 68., Vadász helyett Fernando a 77. percben

Sárga lap: Lupsa a 33., Hanek a 43. percben

Gólszerző: Vadász (0-1) a 6., Seydi (0-2) a 39., Gosztonyi (0-3) az 57., Seydi (0-4) a 62., Seydi (0-5) a 63., Tisza (0-6) a 77., Bacsa (0-7) a 78. percben.


Major László: Öt-hat játékosom, aki eddig kevesebbet játszott, most játéklehetőséghez jutott, de ez a próbálkozás katasztrofálisra sikeredett. Sajnálom, hogy nem tudtunk tisztességesen helyt állni hazai környezetben.

Sisa Tibor: Túlzásokba nem szabad esni, illett győzni és győztünk is. Azért pedig dicséret illeti a csapatot, hogy így játszottunk. Ne felejtsük el, hogy nyáron játszottunk néhány NB II-es csapattal edzőmérkőzést, és nagyon vért izzadtunk, tehát úgy néz ki, csak-csak lépünk előre. A mai mérkőzésen sok olyan játékelem megjelent, amit korábban is szerettünk volna látni és a későbbiekben is nagyon szeretnénk látni. Tudom, hogy ez varázsütésre nem megy, de látható, hogy lépegetünk előre.



Ide kattintva elolvashatod a sorozat eddig megjelent részeit:

Bulgár földre betyárosan - Betyárok írása >>>>>>

Boldog boldogtalan félmeztelenül pörgette a feje fölött a fossá ázott pólóját - Péter írása >>>>>

Leírhatatlan, csodálatos érzés volt, amit ha kihagytam volna, egész életemben bánnám N.ZS. írása >>>>>

Egy elveszett álom - A Vásárhelyi Betyár írása >>>>>

Vagyunk négyen, akik voltunk már győztes meccsen Balmazújvárosban >>>> Atyesz írása

Kézfogás - kis Kökesz írása egy 63-as Ózd-DVTK NB II-es bajnokiról >>>>>>

Egy felejthetetlen teremtorna története - Fazekas Béla visszaemlékezése >>>>>

Szabolcsi gyerekként diósgyőrivé lettem - Vass László visszaemlékezése >>>>>

Miskolc-Diósgyőr, a Szinvaside Derby - DWM írása >>>>>>

57-ben egy hetessel égettük a Kecskemétet - Slózi írása egy 63 évvel ezelőtti meccsről>>>>>

A TIR-ek ellen mindig élvezet - dfcwolf írása >>>>>

Te nem ismered ezt a csávót valahonnan? - Miki@ írása >>>>>

Zakatol - Egy Délvidéki Betyár, Orbán József írása >>>>>

Audio kimenet - Betyárok írása >>>>

Indián nyár - Objektiv írása >>>>>

1998.10.24. FTC-DVTK 3-4 - Geotic írása >>>>>>


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. betyarok
2020-05-05 12:38:16 Fekete öves, Őstag
Szia Dani! Úgy èz ki, megint lesz egy zárt kapus meccs, most Diósgyőrben, a Kövesd ellen,.május vègèn.
El kène menni!
5. repohár
2020-05-04 08:23:04 Piros öves, Őstag
...tán meg se történt...
4. repohár |Válasz erre: 3. jaborcsik-andras
2020-05-04 07:18:56 Piros öves, Őstag
Találkoztam az egyik Betyárral, onnantól kezdve nem nagyon emlékszem semmire...
3. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 2. repohár
2020-05-03 22:04:30 Fekete öves, Veterán
Hogy vehettél jegyet egy zárt kapus meccsre, ahol még a polgármester is a kerítésen kívülről nézi a meccset egy kocsi tetejéről. Fel is tűnt az egyik videón, hogy milyen sokan ülnek a lelátón egy zárt kapus meccsen.
2. repohár
2020-05-03 20:48:32 Piros öves, Őstag
Ha én stoppal mentem Kecskemétről és a hazai szektorba vettem jegyet (mert akkor még OH szurkoló voltam), akkor ott voltam vagy nem voltam ott?
1. betyarok
2020-05-03 19:15:16 Fekete öves, Őstag
Szia Dani! Beigazolódott a mondás, minden rosszban van valami jó! Sőt, a bmlsz-nek is köszönhetjük, mert az akkortájt kialakuló ámokfutásának a szurkolók felè következmènye is a zárt kapu, hogy ilyen gyümölcsöző ès tartós barátság alakult ki!
Szombaton találkozunk, s mèg a kies bèkès megyei meccset is übereljük a tanyán, útban az elmaradt Paks elleni meccsre...!!!! Hajrá!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...