Sántha Gergely: Fontos, hogy megbecsüljük, amink van

Szerző: objektív | 2021-02-23 16:48:00

A klub hivatalos oldalának interjúja a DVTK elnökével


Nehéz év és sűrű hetek vannak az idén 111. születésnapját ünneplő DVTK mögött. A koronavírus-járvány a klubot sem kímélte, január elején új tulajdonos, új edző és a téli átigazolási időszakban 10 új labdarugó érkezett Diósgyőrbe.

Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével a dvtk.eu készített interjút. Ebből idézünk:.A közelmúltban új tulajdonos érkezett Diósgyőrbe. Mennyiben változtatja ez meg a klub életét?

A tulajdonosváltással bővültek a klub lehetőségei, ezáltal némileg megváltoznak a céljaink is. A DVTK vezetése az új tulajdonostól is megkapta a bizalmat, ez azt mutatja, hogy látták az elmúlt évek fejlődését, és az e-mögött álló munkát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vírushelyzet miatt rendkívül nehéz gazdasági környezetben is minden munkavállalónknak megmarad a munkahelye, sőt, a jelenlegi tulajdonosi kör és a klub vezetése szeretné, ha több szinten is bővülne a DVTK, ehhez pedig új szakemberekre lesz szükségünk. A DVTK gazdálkodását az elmúlt években mindig a kiszámíthatóság jellemezte, ezt nem változtatja meg a váltás sem. A túlnyomó részt miskolci szakemberekből álló menedzsment és a klub munkatársai minden nap azon dolgoztak, hogy holnap is legyen DVTK, ez volt az elsődleges cél. Sokszor a ma pályán elért sikere helyett is a holnap Diósgyőre volt a legfőbb szempont. A tulajdonosváltást követően azon dolgozunk, hogy az egész észak-magyarországi régiót a klub mögé állítsuk, és így megteremtsük a lehetőséget arra, hogy a biztos lábakon álló klub merészebb célokat tűzzön ki maga elé. A szurkolóink számára egy változás már most is látszik. A téli átigazolási időszakban soha nem látott mennyiségű játékos érkezett a klubhoz, és bízunk benne, hogy nem csak mennyiségben, hanem minőségben is fejlődni fogunk. Láthatjuk, hogy az új szakmai stábbal a csapat már ugyanannyi pontot gyűjtött a pályán hét forduló alatt, mint korábban 15 mérkőzésen, de ez még mindig nem elég. Hiszünk benne, hogy lesz ez még sokkal több is, de ehhez nem csak leigazolni kell egy csapatra való játékost, dolgozni is szükséges azon, hogy csapatként működjenek együtt. Amennyiben ez megtörténik, akkor biztos vagyok benne, hogy bent maradunk az NBI.-ben, ez most a legfontosabb cél, a klubnál most sok mindent ennek rendelünk alá.

Hogyan látod a klub elmúlt tíz esztendejét?

Természetesen szeretnénk köszönetet mondani Leisztinger Tamásnak az elmúlt tíz évért, hiszen nélküle ma a Diósgyőr egészen másképp létezne. Tíz évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, milyen fejlődésen megy majd keresztül a klub. A DVTK mára ismét elfoglalta méltó helyét az ország legnagyobb egyesületei között. A klub ma már sokkal több, mint 10 esztendővel ezelőtt volt. A DVTK ma nem csak egy labdarúgó csapat, hiszen az ország egyik legnagyobb multi-sportklubja lettünk. Jelenleg 22 szakosztályban sokezer felnőtt és utánpótlás sportoló mondhatja el magáról, hogy DVTK címerrel a szíve felett sportol. Hosszasan sorolhatnánk, honnan indultunk el és hol tartunk most, de elég csak körbenézni Diósgyőrben.

Beszéljünk a tavalyi évről, mi jut eszedbe először a 2020-as esztendőről

yanítom, hogy ugyanaz, mint a legtöbb embernek, a koronavírus-járvány. Hihetetlen, hogy egy éve ilyenkor még csak aggasztó híreket hallottunk Kínából, majd nem sokkal később az egész életünket megváltoztatta a vírus. Most azt mondom, az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyáltalán beszélgethetünk arról, mi történt, hiszen sajnos szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki súlyosan megbetegedett, esetleg el is hunyt az elmúlt hónapokban. Sok szurkolónk és néhány korábbi munkatársunk sajnos ma már csak odafentről tud szurkolni a csapatnak. Ezúton is szeretnénk együttérzésünket kifejezni mindenkinek, akinek a szerettétől, vagy közeli ismerősétől kellett búcsút vennie!

Milyen intézkedéseket hozott a klub a járvány kitörésekor?

Amikor sorra kaptuk a híreket a többi klub háza tájáról, én arra kértem a munkatársaimat, hogy mi ne kezdjünk el panaszkodni, helyette inkább dolgozzunk azon, hogy minél kisebb kárral megússzuk ezt a nehéz időszakot. Elsők között léptük meg a dolgozókkal egyetértésben a sávos bércsökkentést, amely a klub minden munkatársát érintette. Végtelenül büszke vagyok munkavállalóinkra, akik első szóra beleegyeztek a bérük csökkentésébe, hiszen az ő áldozatuk is kellett ahhoz, hogy átvészeljük a 2020-as esztendőt. A DVTK Medical szakembereinek a segítségével szigorú higiéniai szabályokat léptettünk életbe minden csapatsportágunknál, többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy a többi klubhoz képest talán kisebb létszámban voltak fertőzött sportolóink és munkavállalóink, de szögezzük le, hogy minket sem került el a járvány.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 > 

30. adzsojev |Válasz erre: 28. jaborcsik-andras
2021-02-25 18:03:27
Köszönöm Andris!
Égett a pofámról a bőr, amikor megláttam...
29. jaborcsik-andras |Válasz erre: 27. notoriusbg
2021-02-24 23:01:12
Kösz a jelzést, javítottuk a hibát.
28. jaborcsik-andras |Válasz erre: 26. adzsojev
2021-02-24 23:00:40
Megtesszük.
27. notoriusbg |Válasz erre: 26. adzsojev
2021-02-24 22:25:57
Akkor már a címben szereplő elírást is lehetne, nem mintha engem nem zavarna más még ennél is jobban...
26. adzsojev
2021-02-24 21:36:21
Tisztelt Szerkesztők!
Megtennétek, hogy leveszitek / helyettesítitek ezt a mosolygós képet?
Engem kifejezetten zavar...
Tisztelettel és köszönettel!
25. spongyabob
2021-02-24 16:46:03
Sántha úr......!!!" Mindig az első szélvédőre kell figyelni, nem a visszapillantó tükörre!!!" B....+!!
24. betyarok
2021-02-24 15:43:53
Eljön majd az igazság pillanata, mint a viccben:
Te sánta! Mi van a hátadon?
Semmi.
Akkor nesze itt egy púp!
De a valóságban nem jön el. Amíg a látvány, a ballaszt elég ahhoz, hogy felfelé termelje a pénzt
23. alpesi krokodil |Válasz erre: 21. jackdaniels
2021-02-24 14:39:59
Vakok között félszemű a király, botlábúaknál meg sántha az elnök. Biztos azért.
22. Realitie |Válasz erre: 21. jackdaniels
2021-02-24 12:14:32
Úgy néz ki hogy a demencia ilyen fiatal korban sem kimél. Észlelési és személyiségi problémák, enlékezetkiesés stb....... Legalább ne nyilatkozna
Hallo, tulajdonos!!!..... az ügyvezetö Manager-Elnököt kell menedzselni azokkal a személyekkel akik jelen pillanatban sikeresek? (Zekic, Grozav) Ilyenkor megmutatja magát a honlapon velük és megnyilvánul a munkamorálról és a szakmáról?
Ez az egyesületi Marketing?
21. jackdaniels |Válasz erre: 11. Realitie
2021-02-24 10:46:17
,,(...) az új szakmai stábbal a csapat már ugyanannyi pontot gyűjtött a pályán hét forduló alatt, mint korábban 15 mérkőzésen". A korábbi 15 mérkőzésen ki volt a csapat "elnöke"? Apropó, mi ez a titulus? Korábban is létezett ilyen pozíció? Egyszer csak megjelent egy hír, vagy egy interjú, ahol elnökként aposztrofálták...

1 2 3 > 

BannerBannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...