Banner

Magyarország - Montenegró 3-1

Szerző: objektív | 2023-11-19 12:31:00

Európa-bajnoki selejtező


EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
10. FORDULÓ
G-CSOPORT
Magyarország–Montenegró 3–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna. V: Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Balogh B., Lang, Szalai A. – Bolla (Nego, a szünetben), Nagy Á. (Szuhodovszki, 90+4.), Styles (Horváth K., 63.), Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag (Kalmár, a szünetben) – Ádám Martin (Németh A., 78.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
MONTENEGRÓ: Mijatovics (Djukics, 58.) – Rubezsics (Raicskovics, 76.), Szavics, Vujacsics – Vesovics (M. Vukcsevics, 55.), M. Jankovics (A. Radulovics, 70.), Kucs, Camaj (Krsztovics, 70.), A. Vukcsevics – Oszmajics, Jovetics. Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics
Gólszerző: Szoboszlai (66., 68.), Nagy Á. (90+3.), ill. Rubezsics (36.)


A már biztosan Európa-bajnoki szereplő magyar labdarúgó-válogatott Montenegró ellen zárja az Eb-selejtezőt vasárnap délután a Puskás Arénában. A találkozó előtt egy nappal a csapat védője, Balogh Botond és Marco Rossi szövetségi kapitány válaszolt az újságírók kérdéseire. - írja a nemzetisport.hu


Marko Rossi nyilatkozata a mérkőzés előtt:

Bulgáriában nem volt tolmács, ezért nem tudtam az anyanyelvemen kifejezni magamat. Angolul mondtam egy kifejezést, ami félrement, nem azt tükrözte, amit mondani akartam. Távol álljon tőlem, hogy bárkinek megítéljem a viselkedését. Demokráciában élünk, bárki gondolhat bármit. De az ember látja, mi történik, ki, hogyan viselkedik a mérkőzés előtt. Valamilyen szinten én is érzékeltem, hogy emberek azt kívánták, bárcsak veszítenénk vagy leégnénk egy adott mérkőzésen. Számomra abszolút belefér, hogy valaki ne támogassa a válogatottat, de az más minőség, amikor valaki ellene szurkol. Még egy dolog: még a nyáron Montenegróban azt mondtam szintén angolul az ellenfélre, hogy agresszív, ami nálam pozitív jelző. Azt jelenti, az ellenfél igyekszik elszívni a levegőt, bemozog a szabad területekre. A fordítást úgy értelmezték a helyiek, hogy nem tisztelem őket. Mi soha nem lépünk úgy pályára, hogy ne tisztelnénk az ellenfelet, ez számunkra alap.

Ahogy a barátságos meccsek előtt is mondani szoktam: válogatott mezben a maximumot kell nyújtani. Másik tényező, hogy a telt házas Puskás Arénában fognak játszani, olyan szurkolók előtt, akik ünnepelni szeretnének, ami győzelemmel lehetne a legszebb. Ezt kívánom a magunk és a szurkolóink kedvéért is! Tudom, hogy ünnepre számíthatunk, ami indokolt is. Úgy gondolom, nagyon megható lesz az, amire vasárnap sor kerül. Nem történik ilyen minden nap az ember életében. Ezért is készülünk arra, hogy egy utolsó nagy látványossággal örvendeztessük meg a szurkolóinkat. Nagyon gyakran mondom a srácoknak, hogy meg kell tartanunk ezt a hangulatot, ezt a támogatást, erősítenünk kell a szurkolók lelkesedését, mert szükség van rájuk ahhoz, hogy a válogatott növekedni tudjon. A lehető legtovább fenn kell tartanunk ezt a légkört, ehhez pedig az kell, hogy ne rontsunk mérkőzést a Puskás Arénában. Ráadásul jó lenne, ha csoportelsőként fejeznénk be az Eb-selejtezőt, mert akkor a második kalapból sorsolnának minket.


Olvasd el a teljes cikket a nemzetisport.hu oldalán >>>


forrás: nemzetisport.hu, fotó: Árvai Károly


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

2023-11-21 18:49:48 Piros öves, Őstag
Örökké nem marad, de remélem az EB-n meg sikerre viszi a csapatot.
2023-11-20 19:52:20 Piros öves, Veterán
Most megy az m4-en elő riport Rossival, és Molnár Matyi feltette a kérdést, hogy igaz az, hogy elmegy innen. Úgy nyilatkozott, hogy nem. Nagy kő esett le a szívemből. :-)
44. toki* |Válasz erre: 43. kerecsen
2023-11-20 15:53:10 Fekete öves, Veterán
Vannak kint, hidd el. De tény, hogy mehetnek többen.
2023-11-20 12:39:03 Piros öves, Őstag
Csodálatos este volt, elsősorban Szoboszlai miatt. Visszanézve az egyenlítő gólunk előtti szitut, Nagy Ádám éppen hogy el tudta rúgni két kiugró montenegrói elől a labdát, ketten mentek volna Dibuszra és akkor 0-2. Ennyin múlik , hogy menny vagy pokol. Szerencsére Rossi nagyon jól látja, az a válogatott jövőjének a kulcsa, hogy hány játékosunk játszik top bajnokságokban. Albániát hozta fel példának, ott 15-en, ( meg is nyerik a csoportjukat simán ők is), nálunk jóindulattal csak a csapat fele. Az igazán nagy csapatok meg 3-4 csapatot ki tudnak állítani a top ligákból. Nagyon nem mindegy! Mi van ha lesérül Szoboszlai? Bele sem merek gondolni.
Most örüljünk, de gondoljuk a jövőre is, a tehetséges gyerekeknek azonnal irány külföld!
42. scs001 |Válasz erre: 40. toki
2023-11-20 12:22:00 Fekete öves, Őstag
Igazad van, őt kifelejtettem! Természetesen Sallainak abszolút betonbiztos helye van a kezdő csapatban, ráadásul Szoboszlaival nagyon jól megértik egymást a pályán.
2023-11-20 10:58:49 Fekete öves, Őstag
Szerencsés vagyok, mert ott lehettem. Az első félidő meglepett minket, mert Montenegró azt játszotta ellenünk, amit mi az erős csapatok ellen. Biztos védekezeés és kontra ha sikerül. Egyszer elmentek és be is fejelték. Ami nálunk hiányzott az a szélek váltása. Dominik miatt a bal szélt erőltettük és nem voltak fordítások. Kellett a második félidőre Kalmár és Nego és az, hogy a szerbek vereségre álltak a másik meccsen. Ezért már támadnia kellett Montenegrónak és mi pedig sokkal dinamikusabbak lettünk. Szoboszlai megmutatta, hogyan veszi a hátára egy kapitány a csapatot. Dibusz pedig olyanokat védett, hogy nem hittünk a szemünknek.

Eszméletlen volt a hangulat.
40. toki* |Válasz erre: 38. scs001
2023-11-19 22:50:40 Fekete öves, Veterán
Az a baj Schönt most be sem hívta. Sallai Rolikát - szerintem a másik nagy "sztárunk" - kihagytad. Én azért Kleinit sem írnám még le.
39. scs001 |Válasz erre: 35. miskolci
2023-11-19 21:34:52 Fekete öves, Őstag
Igen, én is megpróbálok-2016 és 2021 után-megint jelen lenni egy csoportmeccsen legalább...
2023-11-19 21:23:29 Fekete öves, Őstag
Valamint Orbánnal, Vargával, Shaefferrel, Schönnel -és Gulácsival- szerintem még ettől is jobbak leszünk! Egy jó sorsolással a negyeddöntő is elérhető lesz akár, mondjuk ehhez az is kell, hogy ne legyen közben sérülés a kulcsembereknél.
37. scs001 |Válasz erre: 35. miskolci
2023-11-19 21:20:54 Fekete öves, Őstag
Ezt írtam az NSO-n én is, miután egy pár troll fotelhuszár folyamatosan ekézte: utálom a fagyit, de ma (is) óriási bravúrokra volt képes, le a kalappal előtte!

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...