Banner

Magyarország - Franciaország

Szerző: objektív | 2021-06-19 08:04:00

Marco Rossi: A legfontosabb, hogy tovább fejlődjünk


Európa-bajnoki mérkőzés, F-csoport

Magyarország - Franciaország

Budapest, Puskás Aréna, 2021.06.19. 15:00

Közvetítés: M4Sport


A MAGYAR VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE

KAPUSOK: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)

VÉDŐK: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)

TÁMADÓK: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)



Az Európa-bajnokság egyik favoritjával küzd meg szombaton a magyar válogatott. A találkozó előtt Marco Rossi elmondta, mindent megtettek, hogy a csapat fitt legyen; a nagy hőségben azonban okosan kell majd játszani.


Azt gondolom a franciák esélyesek rá, hogy az egész tornát megnyerjék. Sok válogatott rendelkezik hasonlóan kiváló képességű játékosokkal, de ők egy olyan tehetségre támaszkodhatnak, akinek tudása szinte földöntúli, ő Kylian Mbappé. Egész biztos, hogy Franciaország győzelemre fog játszani holnap. Igyekeznünk kell jól teljesíteni, de a legfontosabb, hogy folytassuk a fejlődést. Tudjuk, hogy a franciák által képviselt szint nagyon nehéz feladat, szinte lehetetlen küldetés elé állít bennünket. De természetesen úgy állunk hozzá, hogy harcra készülünk, harcolni fogunk

- kezdte a második Eb-mérkőzésünk előtti hivatalos sajtótájékoztatót Marco Rossi. A szövetségi kapitányt a holnapra jósolt nagy melegről is kérdezték az újságírók. Marco Rossi úgy reagált, mindegy, hogy 20 vagy 30 fokban játszunk, Franciaországgal szemben nagyon nehéz dolgunk lesz, az időjárás pedig egyszerre érinti mindkét csapatot.


Tudjuk, hogy a világbajnok ellen többet kell majd futnunk labda nélkül, mint ők, amikor pedig ekkora a hőség, nem könnyű ezt teljesíteni, ezért tökéletesen fel kell készülnünk, és okosan kell futballoznunk. A foci nagyon egyszerű játék, függetlenül attól, hogy milyen sok új taktika kerül elő; ha az ellenfél támad, mit védekezünk, ha pedig nálunk van a labda, támadnunk kell. Meglátjuk, mennyire leszünk jók, és mennyit tudunk támadni – folytatta a kapitány. – Ami minket illet, valószínű, hogy némi különbséggel, de a portugálok ellenihez hasonlóan fogunk felállni. Nehéz megmondani, mit várhatunk az ellenfelünktől. Tudjuk, hogy minden poszton világsztárjaik vannak, és elképzelhető, hogy ők hét mérkőzésre készülnek, és ennek megfelelően állítják össze a csapatot. Mi azonban a csoportmérkőzésekre készülünk, és nem lehetünk négy nap után fáradtak, hiszen mindent megtettünk, hogy fittek legyünk a következő találkozóra. Nincsenek kifogások, harcosoknak kell lennünk.


A sajtótájékoztató másik résztvevője, Nego Loic régi barátjáról, Griezmannról is nyilatkozott, akiről elmondta, nem volt sok idejük beszélgetni az utóbbi időben, de nagyon várja, hogy holnap újra találkozzon vele a pályán – igaz, az utánpótlás-válogatott éveikben még csapattársakként, most pedig ellenfelekként fognak szerepelni.

Nagyon különleges mérkőzés lesz a holnapi, de 100 százalékban arra fogok koncentrálni, hogy mindent megtegyek a magyar válogatottért, még akkor is, ha a családom nagy része Franciaországban él. Én itt élek, ez a csapatom, Magyarországért fogok harcolni – mondta a MOL Fehérvár FC védője.


forrás, fotó: mlsz.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

61. tamaskpt |Válasz erre: 55. repohár
2021-06-22 13:12:37 Piros öves, Őstag
Vannak azért komolyan vehető játékosok is, akiket el lehetne csábítani.
Én pl. évek óta nézem őt, hogy meg lehetne keresni. Dejan Meleg. 26 éves, tökéletes korban van. Neve alapján biztos, hogy van magyar származása. Dél-Bácskában született, játszott Újvidéken, a Zvezdánál, a görögöknél, idén pedig oroszlánrésze volt abban hogy a Banja Luka egy évtized után ismét boszniai bajnok lett.
Szerbeknél csak U21-ig jutott, a posztriválisok száma alapján nem is valószínű hogy behívnák.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dejan_Meleg
60. tamaskpt |Válasz erre: 53. wagner
2021-06-22 13:09:42 Piros öves, Őstag
Orbán és Nikolics félig magyar, utóbbi abszolúte a magyar kultúra nevelése Zentán.
Holendernek is van magyar származása, és ezt érezteti is a tetteivel.
Egyedül Nego lóg ki, akinek a beválogatásával a mai napig nem értek egyet az ominózus gólja ellenére sem.
59. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 58. toki
2021-06-21 18:50:44 Fekete öves, Veterán
Jogos :)
58. toki* |Válasz erre: 57. perecesi-diosgyor-szurkolo
2021-06-21 18:48:26 Fekete öves, Veterán
Után.
2021-06-21 16:45:46 Fekete öves, Veterán
Karaszjov fuj nekunk holnap, de szep baleset :D
56. toki* |Válasz erre: 55. repohár
2021-06-20 23:38:01 Fekete öves, Veterán
;))))))
55. repohár |Válasz erre: 54. toki
2021-06-20 16:41:35 Piros öves, Őstag
Az argentín Garay-n is el lehetne gondolkodni (Vardy-t /Várady-t már tegnap említettem). Szólnék Miki, jelenleg klub nélküli.
54. toki* |Válasz erre: 53. wagner
2021-06-20 13:56:30 Fekete öves, Veterán
Teljesen másról beszélsz. Lajoson kívül mindnek van magyar felmenője. Sőt tovább megyek, a világ futballjában bőven van magyar felmenőkkel bíró játékos.
53. wagner
2021-06-20 13:13:05 Narancs öves, Tag
A "multikultik"-hoz azért idetennék pár nevet: Willi Orbán, Holender Filip, Loic Nego, Nikolics Nemanja! Szépen haladunk mi is ebbe az irányba, és nincs is ezzel semmi baj, ha ők jobbak a többinél!
52. betyarok |Válasz erre: 51. sadab1
2021-06-20 13:05:02 Fekete öves, Őstag
Èrdekes megfigyelèst tettem, a "multikulti" "francia" csapat francia szurkolói között nemigen van színesbőrű. Ennyire azèrt nem franciák?

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...