Banner

Üldözzétek inkább a bűnt!

Szerző: dfcwolf | 2024-03-28 08:45:00

Lenne mivel foglalkozni a rendőröknek.


Úgy tűnik, hogy Miskolcon nem akar változni a rendőröknek a szurkolókhoz való hozzáállása és valami miatt a bűnözők helyett inkább ultrákra vadásznak. Megjegyezném azért, hogy a közelemben is volt olyan eset, hogy egy meccs utáni előállítás során az ellen nem álló személy kulcscsontját eltörték a derék rendőrök, amiből szerencsére ők sem jöttek ki jól. Sajnálatos, hogy nem azokkal ilyen határozottak, akikkel kellene.

A legújabb jelentés szerint Miskolc tagja annak a nem túl illusztris társaságnak, amelyben Európa legveszélyesebb városai kaptak helyet. Ez a lista pedig nem a szurkolói aktivitások alapján lett összeállítva, hanem az volt a lényeg, hogy mondjuk éjszaka mernek-e egyedül sétálni az állampolgárok. Nyilván sokkal nehezebb tenni ez ellen, mint összegyűjteni szurkolókat a családjaik mellől hajnalban.

Mégis arra kérném a rend büszke őreit, hogy a traffipaxozás és a meccsre járás helyett foglalkozzanak azzal, hogy mi szurkolók is biztonságosabban érezzük magunkat a hétköznapokban. Segítek is nekik pár statisztikai adattal. Budapest után Borsodban követték el a legtöbb bűncselekményt az elmúlt évben. Csalás, lopás, rablás, kábítószer kereskedelem azok a bűnesetek, amiknek a száma nőtt. Tavaly több, mint 9.000 regisztrált bűncselekmény történt a megyében. Minden hetedik bűnöző a körözési toplistán borsodi.

Írom ezt jobbító szándékkal és segítségül. Mint állampolgár, sokkal fontosabbnak érzem ezeket a tényeket, mint szurkolók folyamatos vegzálását. Ha már úgyis jönnek a stadionba, akkor megállhatnának az Újgyőri főtéren és tehetnének valamit a drogosok ellen. Sokan sokkal jobban éreznénk magukat attól.


Elém ugrott egy rendőrségi poszt, amelyben az amigeleken is meg volt jelölve. Ezt írják:

Közösség tagja elleni erőszak: őrizetben a huligánok

Őrizetbe vett a Miskolci Rendőrkapitányság három szurkolót csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak miatt.

A Miskolci Rendőrkapitányság 2024. február 24-én indított eljárást, mivel aznap a helyi futball stadionban megrendezett mérkőzést követően a hazai szurkolók egy népes csoportja – sokan arcukat kámzsával eltakarva, botokkal felfegyverkezve – erőszakosan lépett fel a távozó vendég drukkerekkel szemben.

A nyomozás adatai szerint Miskolcon, a Mónus Illés és Sportliget utcák kereszteződésében a hazai csapat szurkolói a három gyanúsított férfi aktív közreműködésével megalázó, és sértő szavakat kiabálva, közösség ellenes módon léptek fel a vendégcsapat drukkereivel szemben, akikben ez a cselekmény riadalmat keltsen.

A tényleges fizikai összetűzést a szolgálatot teljesítő rendőrök akadályozták meg.

A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett három gyanúsítottal szemben előterjesztést tett letartóztatásukra. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatóak.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet a rendőrség továbbra is határozottan fellép egy adott közösség tagjai ellen történő erőszakos cselekményekkel szemben, mert ez bűncselekmény. Továbbra is arra kérjük a szurkolókat, hogy a mérkőzések biztosítására vezényelt rendőrök munkáját segítsék, türelmükkel és megértésükkel támogassák! A biztonság, mindannyiunk biztonsága közös ügyünk.

Infobox: A csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének elkövetőit a törvény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.


Szóval megalázó és sértő szavakat kiabáltak. Az ellenfél szurkolói pedig ettől megijedtek. Mivel ezt a Facebookon tették közzé, én azt mondom, oda is való. Az írás vége viszont nagyon tetszik, hogy a biztonság közös ügyünk. Ha valóban az lenne, akkor a fent leírt statisztikák jóval hízelgőbbek lennének a rendőrségre nézve, de sajnos nincs így.

Egy szónak is száz a vége. A Miskolci Nyomozóhatóság közleményében leírt vádjai nem valósultak meg Szurkolótársainkkal szemben.

Most pedig lehet menni dolgozni és üldözni a valódi bűnt és bűnösöket.



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

2024-04-02 08:41:31 Piros öves, Őstag
Jól tudom, hogy vannak az ultrák és vannak a hool-ok? A kettő nem ugyanaz, habár vannak, akik mindkettőnek tagjai. A szóban forgó balhekat jól gondolom, hogy a hool-ok kezdeményezik? Csak könnyebb összemosni az ultrakkal. Tud valaki erről valós infót adni?
82. vebgy* |Válasz erre: 53. kisbe
2024-04-01 10:31:16 Fekete öves, Veterán
Meg hát ügyvédeken kapcsolatokon múlik az ilyesmi is kis hazánkban...ami történt veled,az simán lehetett volna önvédelem, a fentiek figyelembevételével...
81. rugoka |Válasz erre: 78. perecesi-diosgyor-szurkolo
2024-04-01 06:25:14 Piros öves, Tag
Ott vannak a szurkolók, ultrák közt is! Na, akkor? Nem kis meghasonlás. Őket is meg kéne kérdezni, hogy is van ez náluk!
80. toki* |Válasz erre: 53. kisbe
2024-03-31 21:03:26 Fekete öves, Veterán
A váciak érdekesek. Meg az ügyészségük is. De egyébként ki hívta ki a trendőröket?
2024-03-31 17:56:28 Piros öves, Fanatikus tag
Aki nem érti meg,hogy az ultra mozgalom egy olyan szubkultúra,ami volt,van és lesz,annak hiába magyarázzák,úgysem fogja megérteni!Az pedig,hogy az a világ különböző tájain milyen erővel és formában nyilvánul meg,erősen eltérő! Diósgyőrben az elmúlt évtizedekben mindig jelen volt,igaz akkor még nem ultráknak hívták őket,de sehol sem úgy ismertek minket,mint első áldozókat!És ha tetszik,ha nem,a Diósgyőrt azért is jegyzik még egyáltalán valahol,mert a csekély eredmények ellenére is fanatikus szurkolók állnak az egyesület mögött!Amikor ez a szenvedély,amibe az ultrák vastagon benne vannak,el fog tűnni,és a fiatalokból nem lesz utánpótlás,na akkor lesz végünk,hisz eredmény itt sosem lesz. Ami pedig az előbb felsorolt példákat illeti,nekem meg a közösség elleni izgatásból az elmúlt napok eseteiből az jut eszembe,amikor élő adásban a sajtó munkatársát több tucatnyian fenyegetik büntetlenül.. Őket mikor állítják elő?
2024-03-31 16:07:15 Fekete öves, Veterán
Na vajon kik.
... es ez eleg unpopular lesz, de boseggel tesznek azert, hogy olyan legyen a megitelesuk amilyen.
77. rugoka
2024-03-31 15:55:58 Piros öves, Tag
Ki az ellenség???
2024-03-31 15:51:58 Fekete öves, Veterán
Sokkal tobben allnak ki mellettunk, mint amennyire szamitana az ember. Debrecen, Vidi, Zete, Ujpest eddig.
Hat igen, ha kozos az ellenseg.
75. vebgy* |Válasz erre: 63. wexeye
2024-03-30 09:43:03 Fekete öves, Veterán
Vagy fordítva...a diósgyőriek mondjuk máshol szabadon a városközpontban... ;-)
74. vebgy*
2024-03-30 09:38:27 Fekete öves, Veterán
Juj de kemények a zsaruk...ilyenkor. Már megint kavartak egy vihart a biliben...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...