Banner

Kondás Elemér: Nem 11 labdarúgóban gondolkodunk, hanem egy keretben, csapatban

Szerző: Jáborcsik András | 2021-07-23 23:20:00

Az utolsó nyári felkészülési mérkőzés következik.


Szombaton a hazánkban edzőtáborozó szaúd-arábiai Al-Hazem FC ellen játssza utolsó nyári felkészülési mérkőzését a DVTK labdarúgó csapata.

A mérkőzés előtti napon Kondás Elemér vezetőedző a dvtk.eu-nak nyilatkozott.


Az előző öt felkészülési találkozón szinte mindenféle variációban játszottak a DVTK labdarúgói, mindenki megkapta a kellő játékpercét. Adja magát a kérdés, hogy ez így marad-e a most szombati meccsen is?

Eddig is azért voltak ezek a változtatások, mert sok új játékos van a csapatban, akiknek egymást is szokniuk kell - kezdte Kondás Elemér. - Nyilván ez a folyamat még nem fejeződött be. 38 bajnoki mérkőzés vár ránk, ebből augusztusban mindjárt 6, így nem biztos, hogy mindig ugyanazzal a kezdő tizeneggyel fogunk tudni felállni, sőt, biztos, hogy változtatni is kell majd. Nem 11 labdarúgóban gondolkodunk, hanem egy keretben, csapatban. Pontosan ezért is kell mindenkinek lehetőséget adni, mert sosem tudhatjuk, hogy a következő napon ki esik ki, kire lehet számítani és kire nem, főleg ebben a bizonytalan világban, amikor a járvány is bármikor visszatérhet. Minden játékost kezdőként kezelünk, nincs olyan, hogy első, második és tizennyolcadik, itt mindenkinek elsőnek kell lenni. Nem lesz ez másképp most szombaton sem, de nyilván lesznek változások. Lesz, aki kicsit többet fog játszani, lesz, aki kicsit kevesebbet, de akit elviszünk magunkkal Budapestre, azok közül a terveink szerint mindenki játszani fog.



Érkezett hétfőn egy új labdarúgó, Horváth Zoltán, valamint a csapattal készül egy fiatal próbajátékos, a szerb-magyar kettős állampolgársággal rendelkező Dimitrije Antić.

Horváth Zoli érkezésével igazából most már minden posztra van két játékosunk, de nem csak az idősebbeket, hanem a fiatalokat is tűzben kell tartani és játéklehetőséget kell adni nekik, mert ha cserélnünk kell, akkor mindenkinek játékban kell lennie. A fiatalszabály szerint egy 2002 után született labdarúgónak végig a pályán kell lennie, mi pedig nem csak egy fiatalban gondolkodunk. Most még nem tudjuk, hogy mikor melyikük kap lehetőséget, ez az adott taktikának megfelelően változni fog. Elképzelhető, hogy Dimitrije Antić, is pályára lép majd szombaton - folytatta a szakember.

Mit tudunk a szombati ellenfelünkről azon kívül, hogy most jutottak fel a szaúd-arábiai élvonalba?

Csak az eredményeiket néztem, a Győrrel 2-2-re végeztek, a Siófokkal 0-0-át játszottak. Nem láttam róluk felvételt, de most nem is az ellenfél feltérképezése az elsődleges, mi a saját játékunkat szeretnénk csiszolni. Mérkőzésről-mérkőzésre egyre inkább visszaköszönnek azok az elemek, amiket hét közben gyakorolni szoktunk, ezen a meccsen szeretnék még többet látni ezekből - zárta a DVTK vezetőedzője.


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. norbee
2021-07-24 10:16:13 Barna öves, Tag
Miki is Geri meg mindig nem takarodtak el? A vasas atvenne öket, mert nem akarnak feljutni.
2. repohár
2021-07-24 04:32:23 Piros öves, Őstag
Nem merem hosszabban kifejteni a véleményem a témában, mert még a végén a DVTK érzelmű kollégáim számonkérnek a mondandóm miatt.
1. vebgy*
2021-07-24 00:50:55 Fekete öves, Veterán
CSAK a visszajutás... ! Nem érdekel mááááááás.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...