Banner

Szokatlan poszton

Szerző: dfcwolf | 2020-05-21 15:50:00

Életem meccse sorozatunk huszadik részében egy olyan játékosunk visszaemlékezését olvashatjátok, aki óriási közönségkedvenc volt Diósgyőrben. Egy időben játékosblogot is vezetett oldalunkon.

Nikházi Márk írása következik.


A kérés az volt felém, hogy elevenítsem fel a kedvenc mérkőzésem diósgyőri színekben. Ahogy elkezdtem gondolkozni, rengeteg szép emlék, győzelem, és közös ünneplés ugrott be a diósgyőri korszakomról. Aztán a sok szép emlék után sajnos kisebb sérülések is felvillantak... Sokat gondolkoztam, melyik mérkőzést válasszam kedvencemnek, mert szerencsére tényleg nagyon sokmindent átélhettem Miskolcon.

Mik ugrottak be...

Az 1. és az utolsó diósgyőri vagy épp a 100. NB I-es mérkőzésre mindig emlékezni fogok. A Ligakupa győzelem hazai pályán (azt mondanom sem kell, hogy telt ház előtt) és az azt követő ünneplés a stadionban, majd pár nappal később a városban, felejthetetlen élmény volt. Ahogy emlékezetes a Magyar Kupa döntő is, még a régi Puskás Ferenc stadionban tömött lelátók előtt, ami akkor 20.000 szurkolót jelentett, de sajnos nem tudtuk hazavinni a trófeát. Az Európa Liga selejtezőkön is nagy élmény volt játszani. Hoztuk az úgymond kötelezőt a Birkirkara ellen, majd egy bravúros továbbjutás a Litex Lovech ellen, és a bónusz mérkőzés a Krasnodar ellen, ahol megtapasztalhattuk, hogy milyen az európai “top” futball.


Talán a legnagyobb élményem az volt, amikor a Dunaújváros kölcsönjátékosaként tértem vissza a “hazai pályára”. A mérkőzés is elég emlékezetesre sikerült, mert már 3:0-ra is vezettünk, de a vége 3:3 lett és szerintem, ha még van hátra 1 perc, akkor a Diósgyőr meg is fordítja. Szóval, ezen a mérkőzésen, egy szöglet után fejeltem egy gólt Antal Botinak. Az ezt követő pár másodperc vagy perc egészen elképesztő volt. A gól után természetesen nem ünnepeltem, és azonnal feltettem a kezem, hogy “elnézést” , majd elkezdtem hallani, hogy a kapu mögötti rész, aztán a napos oldal, majd az egész stadion az én nevem kiabálja!!! Egész jó érzés volt... Azonnal arra gondoltam, bármi is történjen a pár hónapos kölcsönjáték után, én újra Diósgyőrben akarok focizni.


Ezen a meccsen nem volt bent a tábor a bojkott miatt és az amigeleken.hu a Kata presszó melletti panel falára vetítette ki a mérkőzést és a szervezett csoportok ott szurkolták végig a mérkőzést.


A kedvenc mérkőzésem egy Honvéd elleni hazai mérkőzés. Ez a meccs abba a szériába tartozott, amikor hétszer nyertünk zsinórban úgy, hogy gólt sem kaptunk. Itt is nyertünk 2:0-ra. Már a harmadik percben betaláltam, így a szokásos jó hangulat még jobb lett. Soha nem szoktam látványos gólörömöt csinálni, de akkor az erőnléti edzőnek, Srdjannak megígértem, hogy ha gólt lövök, kifutok hozzá és egy olyan félig cigánykerék félig szaltóval fogok ünnepelni. Sikerült, ahogy sikerült, de teljesítettem. Aztán a 20-25. perc környékén kiállította a Spori a jobb hátvédünket, Vági Andrist (mondanom sem kell, hogy forrt a levegő a stadionban). Na innentől lett számomra különleges a mérkőzés. Szivics mester arra kért, hogy töltsem be a jobbhátvéd pozíciót, ráadásul ugye emberhátrányban. Arra gondoltam, hogy biztos jó döntés ez, mert a védőmunka azért nem a legjobb tulajdonságom..?! Aztán a másik pillanatban már arra gondoltam, ha a Mester bízik bennem, akkor meg fogom oldani. Az első pár percben, hogy finoman fogalmazzak, elég idegenül mozogtam ott. Ti is megéreztétek, éreztétek, hogy a mínusz egy embert is kell pótolnotok, és még nekem is elkélt egy kis plusz bíztatás. Onnantól kezdve minden egyes labdaszerzésem, szerelésem vagy épp szabálytalanságomat is nagy ováció fogadta. Élveztem a helyzetet. Ez így ment az egész meccs alatt, szóval szenzációs hangulat volt, extázisban játszottam. Emlékszem, a hajrára még egy friss balszélsőt is becserélt Marco Rossi, de mondtam magamban, itt engem ma senki nem fog kicselezni és ez így is lett. A jutalom egy 2:0-as győzelem és az elmaradhatatlan közös ünneplés volt.



Ezután pár nap múlva szerveztek nekünk “csaliként” egy szabadtéri színházi előadást, ahol a kosaras lányok és mi vettünk részt. Egyszer csak jött a meglepetés, minden irányból piros füstöt láttunk és a jól ismert dallamokat hallottuk. Hát ezek voltatok Ti!



Kívánom, hogy még sok Diósgyőri átélhessen hasonló élményeket!!!


DVTK - BUDAPEST HONVÉD (1-0) 2-0

OTP Bank Liga NB I. 8. forduló
2013.09.21 14:00

Játékvezető: KASSAI VIKTOR
Tartalékjátékvezető: SZALAI DÁNIEL
Asszisztensek: ERŐS GÁBOR, RING GYÖRGY
Alapvonali játékvezetők: VAD II. ISTVÁN, VEIZER ROLAND

Gólok: NIKHÁZI MÁRK 3', BACSA PATRIK 71'
Sárga lapok: Nikházi, Casis, Takács, Testardi, Kostic, Gohér, Gosztonyi, Vadász
Piros lap: Vági

DVTK: Rados, Kádár, Gohér, Tisza, Abdouraman, Kostic, Vági, Nikházi, Vadász, Barczi, Futács
Cserék: Husic, Takács, Bacsa, Gosztonyi, Hanek, Gelei, Batioja
Vezetőedző: Tomislav Sivics

Honvéd: Kemenes, Ignjatovic, Vernes, Alcibiade, Godoy, Testardi, Lovric, Hidi, Vécsei, Baráth, Nagy
Cserék: Kovács, Ikenne-King, Daud, Mancini, Diarra, Szemerédi, Job
Vezetőedző: Marco Rossi





Ide kattintva elolvashatod a sorozat eddig megjelent részeit:

Tömött lelátók csendje - KáGábor írása >>>>>>

Felejthetetlen tíz hónap - Granát Balázs diósgyőri emlékei >>>>>>>

Zárt kapus meccsen Orosházán - Dani (Czimborák1910) írása >>>>>>

Bulgár földre betyárosan - Betyárok írása >>>>>>

Boldog boldogtalan félmeztelenül pörgette a feje fölött a fossá ázott pólóját - Péter írása >>>>>

Leírhatatlan, csodálatos érzés volt, amit ha kihagytam volna, egész életemben bánnám N.ZS. írása >>>>>

Egy elveszett álom - A Vásárhelyi Betyár írása >>>>>

Vagyunk négyen, akik voltunk már győztes meccsen Balmazújvárosban >>>> Atyesz írása

Kézfogás - kis Kökesz írása egy 63-as Ózd-DVTK NB II-es bajnokiról >>>>>>

Egy felejthetetlen teremtorna története - Fazekas Béla visszaemlékezése >>>>>

Szabolcsi gyerekként diósgyőrivé lettem - Vass László visszaemlékezése >>>>>

Miskolc-Diósgyőr, a Szinvaside Derby - DWM írása >>>>>>

57-ben egy hetessel égettük a Kecskemétet - Slózi írása egy 63 évvel ezelőtti meccsről>>>>>

A TIR-ek ellen mindig élvezet - dfcwolf írása >>>>>

Te nem ismered ezt a csávót valahonnan? - Miki@ írása >>>>>

Zakatol - Egy Délvidéki Betyár, Orbán József írása >>>>>

Audio kimenet - Betyárok írása >>>>

Indián nyár - Objektiv írása >>>>>

1998.10.24. FTC-DVTK 3-4 - Geotic írása >>>>>>



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. betyarok
2020-05-21 00:16:50 Fekete öves, Őstag
Szerettem èn is, egyike azoknak, akik szerencsés esetben, azaz inkább ha némelyek jobban akarják, egy nagy és sikeres Diósgyőr játékosai lehettek volna. Barczi- Nikházi, Kádár-Elek, Okuka, Abdou, Futács, most Kiss Tamás, Molnár, micsoda lehetőségek...
Köszönöm az írást!
9. vebgy*
2020-05-20 19:50:12 Fekete öves, Veterán
Üvegláb volt ő sajnos...A "többre vihette volna" magyar játékosok nem túl örömteli, széles táborát gyarapítja ő is. Kimondottan tehetséges, pengés pali, nem is tudom, játszik még valahol ?
2020-05-20 13:30:48 Lila öves, Tag
A honvéd elleni meccsen a közönség beállt Vági Andris helyére ahogy a sport írta!De jó meccs volt...
7. 2017.
2020-05-20 09:17:11 Piros öves, Fanatikus tag
Márkról az első élményem, amikor még a másodosztályban 2010 őszén vagy 2011 elején jöttek hozzánk bajnokira az MTK tartalékkal. Valami olyasmi rémlik, hogy nagyon a vége felé tartott volt már a meccs, vagy ők vezettek vagy döntetlen volt és Márk húzta az időt és nagyon nem volt szimpatikus, amit csinált viszont látszott hogy átlagon felüli játékos :D A tribünön ültem még akkor és már ott mondták hogy ez a Nickházy gyerek ez meg az, tipikusan olyan volt fiatalon akiről van mit beszélni, aki kitűnik a többiek közül. Mint volt pár éve Radó, mint most a kis újpesti gyerek aki odavan magára, amugy az ellenfél nagyon nem szereti, de minden szurkoló szeretné ha az ő csapatába játszana. Aztán pár évvel később mi igazoltuk le és nekem is nagyon tetszett a játéka, olyasmi volt mint most Márkvárt vagy anno Fernando csak feljebb játszott egy sorral és arra emlékszem nagyon dinamikus volt. Jó lett volna ha többi időt játszik nálunk, mondjuk egy jó 7-10 évet és akkor tényleg igazi klublegenda lehetne.

Nem tudom most mi van vele, de örültem, hogy nálunk játszott és ezt a cikket olvasva pedig büszke vagyok magunkra, hogy ilyen élményt szereztük a fanatikusságunkkal egy ilyen nívós játékosnak.
6. toki*
2020-05-20 07:22:36 Fekete öves, Veterán
Nagyon kedveltem Márkot, 1 nagyon technikás futballista, az emberi oldala meg a fentiek tekintetében magáért beszél. Futásteljesítményben volt hiányérzetem vele kapcsolatban, de ez valahol nem biztos, hogy csak az ő hibája. Intelligens srác, én mondjuk elbírnám képzelni, hogy az akadémiánkon, az egyik korosztálynak az edzője legyen, mivel szerintem a gyerek csak jót tanulnának tőle. Köszi Márk!
5. repohár
2020-05-20 06:46:39 Piros öves, Őstag
Mondanám hogy ott voltam...
4. anszkord
2020-05-19 21:31:13 Piros öves, Őstag
De jó volt ez a Honvéd elleni meccs. Imádtam a régi stadion hangulatát. Jobban szeretem mint a mostanit.
3. repohár
2020-05-19 17:26:51 Piros öves, Őstag
.
2. repohár
2020-05-19 17:26:38 Piros öves, Őstag
Micsoda sorozat volt az a 7 meccs!
1. KáGábor*
2020-05-19 17:02:38 Fekete öves, Veterán
Jó ezeket a sorokat olvasni. Köszönjük, Márk, hogy játszottál nálunk! :)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...