Banner

Magyarország - Észtország

Szerző: amigeleken.hu | 2023-03-23 15:18:00

Válogatott felkészülési mérkőzés


Válogatott felkészülési mérkőzés

Magyarország - Észtország

Budapest, Puskás Aréna, 2023.03.23. 19:30


Az Észtország elleni felkészülési mérkőzést megelőző utolsó sajtótájékoztatón Lang Ádám és Marco Rossi vett részt. Mind a rutinos védő, mind a szövetségi kapitány a kitűnő közösség, a jó kezdés és az Eb-kijutás fontosságáról beszélt.

Az 50. mérkőzésére készülő szövetségi kapitány megosztotta a csapattal, hogy az első mérkőzését követően, melyet Finnország ellen Tamperében játszott a csapat, nem gondolta volna, hogy ilyen sok meccse lesz még a magyar válogatott élén.

Számomra hatalmas büszkeség, hogy 50. alkalommal ülhetek a magyar válogatott kispadján – kezdte Marco Rossi. – Biztosan erős érzelmeket élek majd át, de a gyakorlatban ugyanúgy készülök, mint máskor, ugyanolyan fontos az előttünk álló két mérkőzés, mint bármelyik másik eddigi vagy ezután következő meccs. Amíg én leszek a magyar szövetségi kapitány, arra törekszem, hogy mérkőzésről mérkőzésre versenyképesek legyünk, mert tiszteljük a magyar válogatott hagyományait, tiszteljük a címeres mezt. Az észtek ellen már a bolgárokra készülünk, mert nagyon szeretnénk jól rajtolni a selejtező sorozatban. Az észtek ellen gyakorlatban is kipróbálhatok néhány elképzelést, de arra is figyelek, hogy ne terheljek túl senkit a hétfői mérkőzés előtt. A kitűnő közösség kiemelten fontos! Szerencsére sikerült olyan környezetet kialakítani, amibe a játékosok örömmel jönnek, úgymond hazaérkeznek a válogatottba. Ez a srácok hozzáállásának köszönhető, az akaratuknak, a partnerségüknek.



A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy bár sok változtatást nem tervez az Észtország elleni felkészülési és a Bulgária elleni Eb-selejtező mérkőzés kezdőcsapatai között, azonban előbbi mérkőzésen még lehetősége lesz néhány új ötletet kipróbálni, a hangsúly azonban a Bulgária elleni felkészülésen lesz.

A magyar válogatott nem pusztán összeválogatott játékosok halmaza, hanem egy összeszokott csapat, és nekünk így is kell gondolkodnunk. A korábban már megtanult automatizmusok értékesek, ezért is fontos a folyamatosság, csak kényszerűségből szabad változtatni egyszerre több helyen. Vannak elgondolásaim, mit szeretnék kipróbálni az észtek ellen. Az edzésen a játékosok jól reagáltak, partnerek voltak ebben, így bízom benne, hogy a pályán is működni fognak az elképzeléseink. Az észtek ellen még van helye a kísérletezésnek, de a hétfői mérkőzésen már biztosra kell mennünk, nincs helye a próbálkozásoknak. Csütörtökön az észtek ellen azzal a kezdőcsapattal lépünk pályára, amely a legközelebb van a bolgárok elleni elképzelésemhez.


A MAGYAR VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE A MÁRCIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia)

VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC 1904 – Szlovákia), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Németh András (Hamburger SV – Németország), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi


forrás: mlsz.hu, nemzetisport.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-03-23 20:30:58 Piros öves, Veterán
Sok labdát nem kap Sappinen, de látszik rajta más szint mint a többi észt.
2023-03-23 19:28:29 Piros öves, Veterán
Artur Pikk kezdő, ex diósgyőri.

Illetve akit nyáron hoznék csatárnak, Sappinen.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...