Banner

Felejthetetlen tíz hónap - Granát Balázs

Szerző: dfcwolf | 2020-05-07 14:16:00

Sorozatunk következő részében egy olyan játékosunk idézi fel a kedvenc meccsét, aki sajnos nem játszott túl sokáig csapatunkban, mégis sokak kedvence volt. Az NB2-es bajnokság megnyeréséhez nagyban hozzájárult a 13 góljával.

Következzék Granát Balázs írása a számára legemlékezetesebb DVTK meccséről:


10 hónap... ennyit töltöttem, ennyit éltem Miskolcon. 10 hónap, ami kitörölhetetlen emlék lett számomra. Egyetlen nap sincs, amit másként csinálnék. Emlékszem, amikor Lippai Áki és Szentes Lázár meghívására Miskolcra érkeztem, még egy hírverő edzőmeccsen is bizonyítanom kellett Benczés Mikinek, hogy igenis van bennem fantázia. Így utólag köszönöm Dobinak (Dobos Atinak), hogy ha jól emlékszem, négyszer hozott kihagyhatatlan helyzetbe és a mérkőzés végére öt gólt jegyeztek a nevem mellett a góllövőknél. Úgy gondolom, hogy ez a teljesítmény nagyban hozzájárult a leigazolásomhoz. Emlékszem, Lázár lehívott 2-3 napra, hogy nézzek körbe, beszéljek a csapattársakkal, vezetőkkel és meglátjuk mi lesz. Ebből a 2-3 napból 2 hét lett, a végén egy szerződéssel. Gyors lakáskeresés mellett egy panzióban laktam és közben meg kellett kérnem a panzió tulajdonosát, hogy mosassa már ki a három napos szerelést, hogy másnap tisztában edzhessek.



Így indult a miskolci karrierem. Sajnos, az őszi bajnokik nem hozták meg a várva várt teljesítményt, kaptam is nem kevés kritikát, de nem bánkódtam, ez is erősített. Jött a téli felkészülés és kitűnő labdarúgók csatlakoztak hozzánk, mint például Luque. A felkészülési mérkőzéseken jöttek is a gólok. Éreztem, hogy jó úton járok és velem együtt a csapat is. A tavaszt már tudjuk, hogy felejthetetlen és hatalmas volt.



A kedvenc diósgyőri mérkőzésem talán meglepetés lesz, mert úgy gondolom, sokan nem arra számítanak, amiről írni fogok, hiszen voltak olyan meccsek, amin két gólt rúgtam, és volt olyan is amelyiken hármat, de mégsem ez maradt meg bennem leginkább. A kedvencem a Mezőkövesd elleni idegenbeli meccs. Sajnos kikaptunk, de tudjuk, mi lett a vége. Emlékszem, meccs után szomorúan, a szüleimmel és az akkori barátnőmmel - aki ma már nyolc éve a feleségem – beszélgettük, hogy de jó lett volna nyerni, de sajnos nem sikerült most. Egyszer csak a mezőkövesdi pálya túloldalán hangrobbanást hallottam. Kikapott a Nyíregyháza és ezzel már biztos volt, hogy BAJNOK A DVTK!!!


Egyik pillanatban még arra készültünk a feleségemmel, hogy indulunk haza, a másikban meg arról beszéltünk, hogy mikor, hol találkozunk a stadionnál, mert indul a fieszta. A tömeg, amely a vasútállomásra indult szomorúan, hirtelen visszafordult és egyszer csak elkezdték skandálni, hogy „Bajnokcsapat” és mindenki énekelte a „HÉ FIÚK”-at. Ott kezdődött egy felejthetetlen fieszta. Jó volt aznap este a mindennapi "profizmust" levetkőzni, elhagyni, mert az áhított célt elértük. Éneklés hazafelé a buszon, Luque vezénylése a benzinkúton a hűtőre felállva vagy a tömeg, ami a stadionnál várt és a busz tetőablakán kimászva együtt ünnepeltünk velük, mindez maga a csoda volt.




Ahogy az elején írtam, ezt a tíz hónapot senki nem veszi el és felejthetetlen volt! Köszönjük mindenkinek, aki a részese volt! Élmény volt a srácokkal, hihetetlen és felejthetetlen élmény!



Mezőkövesd - Zsóry - DVTK (0-0) 1-0

2011.05.28. 17:00
Mezőkövesd Centerpálya
3000 néző
Ness Hungary NB II. Keleti csoport

Játékvezetők: Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek: Farkas Balázs, Butkai Zsolt

Mezőkövesd: Elek, Éles, Sivák, Jeremiás, Vámosi, Szabó, Bagi, Török, Hegedüs, Lakatos, Szántai
Cserék: Ficsór, De Souza, Bene, Bogdány, Haburcsák, Husanik
Vezetőedző: Huszák Géza

DVTK: Rados, Rakovic, Gal, Gohér, Abdouraman, Granát, Menougong, Vadász, Luque, Lippai, Dobos
Cserék: Arze, Budovinszky, Pál, Illés, Faggyas, Tajti, Bogáti
Vezetőedző: Benczés Miklós

Gólszerző: Vámosi (1-0, 11-esből) a 60. percben.


A Commandos beszámolója:

Másodszor utazhattunk a tavasszal Mezőkövesdre, ezúttal a reménybeli bajnokavatásra. Kétezer jegyet kaptunk, szervezett utazás nem volt, délelőttől folyamatosan érkeztek a szurkolók a városba, busszal, vonattal, és kocsikkal. Mivel a meccs egy nappal előrébb lett rakva, ezért sokan nem tudtak eljönni, ilyen is csak itt van, hogy pár nappal
a meccs előtt megváltozik az időpont egy nappal. Ezen a pályán nehéz jó hangulatot csinálni, mert még lelátó sincs, és végig állnak a szurkolók a pálya teljes hosszában, de a szurkolás nem volt rossz, főleg ha be tudott kapcsolódni mindenki. A hazai oldal is tele volt, fele annyian voltak mint mi, de hangulatról ott nem beszélhettünk.
Érdekes körülmények között kaptunk ki, így megszakadt a hosszú győzelmi sorozatunk, de hát egyszer minden véget ér. A meccs végén itt is átalakult kissé a kerítés, nem lehetett még tudni, hogy bajnokok vagyunk-e, így a szurkolók egy darabig vártak, aztán megunta mindenki, így elindultunk hazafelé. A vonatos brigád az állomásnál tudta meg, hogy bajnokok lettünk, mert a Nyíregyháza is kikapott. Ők már nem mehettek vissza a stadionhoz, de akik még a városban voltak, azok már Mezőkövesden ünnepelhettek a csapattal. Miskolcon a belvárosban kezdődött ünneplés, ami a stadionnál folytatódott, ahol már várták a csapatbuszt a drukkerek. Folyt a pezsgő a klubház előtt, aztán az öltözőben ünnepelt a csapat a szurkolókkal, majd a sötét stadionban pirotechnika mellett zengtek a rigmusok. Az igazi ünneplés a Cegléd elleni következő hazai meccsen várható, amire a szurkolók, és a klub is készül.




Ide kattintva elolvashatod a sorozat eddig megjelent részeit:

Zárt kapus meccsen Orosházán - Dani (Czimborák1910) írása >>>>>>

Bulgár földre betyárosan - Betyárok írása >>>>>>

Boldog boldogtalan félmeztelenül pörgette a feje fölött a fossá ázott pólóját - Péter írása >>>>>

Leírhatatlan, csodálatos érzés volt, amit ha kihagytam volna, egész életemben bánnám N.ZS. írása >>>>>

Egy elveszett álom - A Vásárhelyi Betyár írása >>>>>

Vagyunk négyen, akik voltunk már győztes meccsen Balmazújvárosban >>>> Atyesz írása

Kézfogás - kis Kökesz írása egy 63-as Ózd-DVTK NB II-es bajnokiról >>>>>>

Egy felejthetetlen teremtorna története - Fazekas Béla visszaemlékezése >>>>>

Szabolcsi gyerekként diósgyőrivé lettem - Vass László visszaemlékezése >>>>>

Miskolc-Diósgyőr, a Szinvaside Derby - DWM írása >>>>>>

57-ben egy hetessel égettük a Kecskemétet - Slózi írása egy 63 évvel ezelőtti meccsről>>>>>

A TIR-ek ellen mindig élvezet - dfcwolf írása >>>>>

Te nem ismered ezt a csávót valahonnan? - Miki@ írása >>>>>

Zakatol - Egy Délvidéki Betyár, Orbán József írása >>>>>

Audio kimenet - Betyárok írása >>>>

Indián nyár - Objektiv írása >>>>>

1998.10.24. FTC-DVTK 3-4 - Geotic írása >>>>>>


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. vebgy* |Válasz erre: 8. repohár
2020-05-09 23:04:59 Fekete öves, Veterán
??
8. repohár
2020-05-09 14:22:10 Piros öves, Őstag
Majdnem elbaxtuk
7. vebgy* |Válasz erre: 6. betyarok
2020-05-08 17:46:14 Fekete öves, Veterán
Ott is él talán máig.
6. betyarok
2020-05-06 21:44:44 Fekete öves, Őstag
Mi van vele? Jól emlékszem, Ausztriába ment?
5. betyarok
2020-05-06 21:43:29 Fekete öves, Őstag
Örülök, hogy egy régi játékosunk is írt. Én is bántam, hogy nem maradt - jó csapat, jó közösség, szép idők voltak. Időről időre eljutunk egy feledhetetlen korszakig - mikor koronázzuk már meg vajon?
2020-05-06 16:48:22 Fekete öves, Őstag
Sajnáltam (meg szerintem még sokan), hogy elment akkor nyáron. Abban a formában legalább 8-10 gól lett volna benne a következő évben is. Kár, hogy így alakult.
3. anszkord
2020-05-06 14:00:58 Piros öves, Őstag
Nagyon jó csatár volt.
2. repohár
2020-05-06 12:39:06 Piros öves, Őstag
Mi is ott voltunk!
2020-05-06 09:43:54 Fekete öves, Veterán
Mekkora volt!

Hazafelé izgatottan hallgattuk, mit játszik, tán a Vác a Nyíreggyel, pont Vatta végén jártunk, mikor lefújták. Gyorsan kocsma, sörök, mire megvettem, már tele volt a parkoló, félmeztelen emberek ölelgették egymást sálakban, és egyesek már 10 méterre, a főúton focizgattak sörökkel a kezükben. Pazar egy délután volt!
Ugyan leállt a forgalom, de mindenki lexarta, mivel mindenki DVTK szurkoló volt az úton.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...