Banner

Bárdos Bence interjú

Szerző: objektív | 2023-02-15 13:25:00

“Jó mentális és fizikai állapotban vagyunk”


Bárdos Bence győztes gólt szerzett Ajkán, de védőként legalább ennyire büszke lehet arra is, hogy már sokadszorra kapott gól nélkül hozta le a DVTK a mérkőzést.



Ebben a naptári évben mindhárom mérkőzését megnyerte a DVTK, és sorozatban negyedszer gyűjtötte be a három pontot Ajkán.

- Egy nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, amit sikerült megnyerni - idézte fel a találkozót Bárdos Bence. - Egy jó játékosokból álló, és csapatként is jól működő ellenféllel találkoztunk, akik ráadásul hazai környezetben léptek pályára. Sikerült megszerezni a vezetést, majd a találkozó végéig megtartottuk az előnyt.

A játék képe egészen mást mutatott, mint a korábban megszokottak, a hazaiak 60%-ban birtokolták a labdát.

- Természetesen minden mérkőzésen mi szeretnénk dominálni, ám előfordul, hogy nem mindig sikerül - ismerte el. - Ekkor válik kiemelten fontossá a védekezés, az egész csapat mentális és fizikai állapota. Mi ezen a területen is jól állunk, amit az is tükröz, hogy ismételten kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést.

A DVTK ebben a naptári évben még nem kapott gólt, idegenben pedig tavaly október 9-én zörgött a saját háló (Békéscsabán Czékus Ádám talált be a mérkőzés 86. percében).

- A védekezésben sokat számít az összeszokottság, de nem csak a védelem érdeme ez a sorozat, hanem az egész csapaté - szerénykedett. - A “ha mi támadunk, akkor nem tudunk gólt kapni” mondás írja le legjobban a filozófiánkat. Ezért igyekszünk minél többet birtokolni a labdát, és ezáltal elkerülni a gólt.



Ajkán más erényeket kellett csillogtatni, hiszen a hazaiak is hasonló felfogásban léptek pályára, ám a diósgyőriek állták a sarat, a 26 lövésből mindössze 5 ment a kapu felületére, többek között azért, mert 11-et blokkoltak. (A másik oldalon 4-szer találtak kaput 9 kísérletből a diósgyőriek.)

Bárdos Bence is nagyot küzdött többek között az egykori diósgyőri centerrel, a magas és erőteljes felépítésű Szarka Ákossal.

- Szarka Ákos jó barátom, jó érzés volt ellene játszani - osztotta meg. - Úgy vélem, küzdeni tudásból és kitartásból is jelesre vizsgázott a csapat, hiszen nem kaptunk gólt, és ugyan végig az egész mérkőzés alakítottak ki helyzeteket, de kifejezetten nagy ziccer nem adódott előttük.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. toki*
2023-02-15 14:22:11 Fekete öves, Veterán
Bence rohadt sokat fejlődött, és még mindig fejlődőképes. Az már csak hab a tortán, hogy a magasságát a közvetett szituációknál kamatoztatni tudja.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...