Banner

Finnország - Magyarország 1-0

Szerző: Jáborcsik András | 2018-09-08 16:35:00

Finnország - Magyarország

Nemzetek Ligája - C divízió - 1. forduló

Tampere, 2018.09.08. 18:00

Közvetítés: M4Sport


Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Lang, Kádár, Fiola – Pátkai – Stieber Z., Kleinheisler, Kovács I., Sallai R. – Szalai Á.



A magyar válogatott kerete Finnország és Görögország ellen:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC)

Védők: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius Paulo (MOL Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest), Tamás Krisztián (MOL Vidi FC)

Középpályások: Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (MOL Vidi FC), Pátkai Máté (MOL Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna FC 1909), Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)

Támadók: Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim), Sallai Roland (APOEL Nicosia), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)


Marco Rossi szövetségi kapitány az olasz Il Napolista újságnak a következőket nyilatkozta a Nemzetek Ligájáról és az építkezésről:

"Papíron ez az új sorozat jó ötletnek tűnik, mert tétmeccsen, három pontért játszani egészen más és értékesebb, mint barátságos találkozókon pályára lépni. Ez a magyar válogatott összességében már nem fiatal, újjá kell alakítani a csapatot, de erre nincs sok időnk. Keményen kell dolgoznunk a pszichológiai és érzelmi tényezőkön is. Közben a fiatalokat is be kell építenünk, de a barátságos meccsek hiányában nem lehet összerakni egy teljesen új csapatot, olyan játékosokkal, akik soha nem játszottak együtt vagy nem ismerik a válogatott játékát egyáltalán. Automatizmusokra kell épülnie az itteni játéknak."

Arra a kérdésre, hogy miért előny a Vidi-Fradi dominancia a keretben, Rossi ezt válaszolta:

Ez valóban egy komoly előny lehet. A Vidiben és a Ferencvárosban játszik a legjobb magyar játékosok többsége, mindig van 4-5 ezekből a csapatokból a keretben. Ha pedig akár egy egész csapatrész egy klubból érkezik, az hatalmas lehetőséget jelent. Nézzük csak meg az olasz válogatottat, amelynek védelmét szinte csak Juventus-futballisták alkották évekig. Itt sokkal könnyebb a helyzet, mert az automatizmusok közösen megvannak a játékosokban.


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

36. toki* |Válasz erre: 35. vebgy
2018-09-13 16:08:09 Fekete öves, Veterán
Ezt is vígan ki lehetne írtani, csak akarás és hozzáértés kérdése.
35. vebgy* |Válasz erre: 34. toki
2018-09-13 15:05:00 Fekete öves, Veterán
Mindenesetre a fertő, a morális dagonya él és virul - sajnos. A mi és az egész magyar labdarúgás legnagyobb problémája ez, a mentalitás és a morál.
34. toki* |Válasz erre: 33. Hitetlen
2018-09-12 08:44:57 Fekete öves, Veterán
Persze. Sőőőttt!!!! Aki a csóri csöves, az meg már edzésre se jelenhet meg mi!!!! Na jó azért álljunk már meg 1 pinanyalatra!! Mondtam már, az én időmben is volt olyan, aki csak azért játszhatott mert tehetős volt apuci, de nem ez ilyenekből volt több. Elhiszem, hogy most, ha sarkalatosan is, de fordítva van, de nekem ne mondja senki, hogy csak a tehetősebb emberek gyerekei játszhatnak a DVTK up. csapataiban, és a tehetséges meg nem. Sose felejtem el, anno nem volt ilyen, hogy szülői értekezlet, az edzés végén esetleg a szülők beszéltek az edzővel. Apám 1-szer - a 10 éves versenyszerű sport "pályafutásomban" - volt ott, akkor, hogy, hogy nem, elég sok szülő volt ott. Ahogy visszaemlékezek rá - mert ez már volt vagy 30 éve - odament az akkori trénerhez a többi szülővel egyetemben és elmagyarázta neki(k), hogy nincs annyi pénzünk mint x y -nak, de valamennyit tudna adni, de ......., az én gyerekem ne azért kerüljön be a csapatba, mert kifizetem, hanem mert a munkája alapján ezt kiérdemelte. Persze ott mindenki helyeselt, de utána elmondták apámnak mások (direkt nem írok neveket, mert ezeket a személyeket mindenki ismeri), hogy minden igaz amit mondott, de ne csodálkozzon ha előbb-utóbb ki fog a fiad kerülni a csapatból, és nem azért mert nem ide való, hanem mert ........! Én kis időre rá otthagytam a csapatot, viszont volt 1 spanom, aki még csövesebb családból származott mint én, még én vittem a DVTK-hoz, de ő kitartó volt, ő nb1-es játékos is lett.
33. Hitetlen |Válasz erre: 32. toki
2018-09-11 17:24:44 Narancs öves, Tag
Igen aki jobb lábas. De a válogatottban jobb lábas ként játszik balhátvédet... Mert akkora tehetség.. Csak se az Nb 3 nál se a főtt csapatnál nem veszik számításba... Átvagytok baszva kedves barátom.. Okoskodhattok reménykedhettek.. De csak Sütő kegyeltje és apukának nagy azbismeretts~ge.. De bizakodjatok.. Az ingyen van
32. toki* |Válasz erre: 29. mr-d
2018-09-11 07:51:20 Fekete öves, Veterán
Igen. Jól mondod. Ezért is leszek kíváncsi a nálunk most profi szerződést kapott Orosz Donátra (bal bekk). Remélem nem kótya-vetyélődik el, és mi is rajta tartsuk a szemünket.
31. toki* |Válasz erre: 28. zaphod
2018-09-11 07:49:58 Fekete öves, Veterán
Azért 1 finek ellen, normál esetben nyugodtan ki lehetett próbálni, de a helyzeteket be kell rúgni, és nincs gond. A tehermentesítéssel kapcsolatban visszatérek a hiány posztra, és akkor jöhet az, hogy szinte ugyanarról beszéltünk csak pepitába.
30. pacofan
2018-09-10 18:56:50 Fehér öves, Újonc
Ami nekem furcsa, hogy már lassan évek óta lebegtetik a Sevillával való köztük up. együttműködést. Aztán eljön a Sevilla Budapestre EL meccsre az Újpest ellen, minket nem érdekel. A Sevilla vezetését(Caparros,Manchin,Gallardó) egy másik magyar akadémia meghívja, akivel még elsődleges együttműködési megállapodást is kötnek . Szerintem a spanyolok sportigazgatója minket választott volna..de nem hívtuk . Lehet rosszul gondolom, de ez nem előre mutat!
29. mr-d |Válasz erre: 24. toki
2018-09-10 17:32:31 Fekete öves, Őstag
Annyiban egyetértek veled -és ezt már többször leírtam-, hogy a szélső hátvéd poszt a magyar labdarúgás jelenkori helyzetének pontos tükörképe. Ha kinevelnek rendes szélső hátvédeket, akkor más poszton sem lesz gondunk, legalábbis a középmezőnyhöz képest. Nekünk, szurkolóknak nincs is más dolgunk, mint figyelni, milyen fiatalok jönnek ki az utánpótlás műhelyekből szélső hátvéd posztra. Ez nagyjából mutatja a munka minőségét.
28. zaphod |Válasz erre: 27. toki
2018-09-10 15:15:07 Fekete öves, Őstag
Kiskokó és társai csak az NB1 szintjén gyorsak és technikailag jól képzettek. De az a gond, hogy a válogatott szintjén már nem. Nem tudnak azon a szinten már kellőképpen gyorsan és agresszívan játszani. Igen, Kiskokónak voltak jó meccsei most a BL-ben is, de ahhoz az is kellett, hogy volt mellette 2 másik középpályás, akik tehermentesítették. Akik tehermentesítették, azok viszont légiósok voltak.

Magyarán, ha egy rakás ügyeskével állunk fel, az maximum olyan csapatok ellen működik, akik lényegesen gyengébbek, mint a válogatott. Ilyen csapat viszont már nemigen van, lásd az Andorra elleni vereséget. Egy ügyeske belefér, ha van mellette két másik játékos, aki tehermentesíti a védekezésben, és támadásban is tudnak neki elég teret biztosítani azzal, ha lekötik az ellenfél védőit / középpályásait.
27. toki* |Válasz erre: 26. zaphod
2018-09-10 15:00:08 Fekete öves, Veterán
Attól, hogy nem írtam, ez alapvető dolognak kell lennie. Ezzel semmi újdonságot nem mondtál. Ellenben a válogatottnak ezek a posztok, achilles pontjai. Az meg 1 másik dolog, hogy valóban pehelysúlyúak kis kokó és társai, de legalább ezek gyorsak és technikailag jól képzettek, jó lenne ha 1-2 játékosnak csak fele olyan érzéke lenne a labdarúgáshoz, mint neki. A probléma ezeknél, a labda visszaszerzésénél van, ahol súlytalanok, de erre Szalai tökéletesen rámutatott, nem ütköznek, nem keresik a párharcokat. Egyébként az igaz, hogy a barcika zs..., s... keverék gyerek, valóban agyatlan, de technikailag ő sem ügyetlen. Ha mindenki tudná, hogy az adott posztján mit kell tennie, akkor a kreatív játékosaink, komoly produktumra lennének hivatottak, de egyenlőre meg kell elégednünk azzal ami van. Mondjuk a görögök ellen, enyhén, de csak enyhén védekezőbb felállásban játszatnám a csapatot.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...