Banner

Finiséhez érkezik a stadion építése

Szerző: Jáborcsik András | 2017-12-21 21:57:00

December 12-én ismét 30 szerencsés Diósgyőr szurkolónak biztosított lehetőséget a Market Zrt., hogy bepillantást nyerjen a stadion építési munkálataiba, testközelből tapasztalhassa meg, hogyan halad az építkezés, hogyan épül-szépül a diósgyőri katlan, ami lassan elnyeri végső formáját.

Kísérőnk ezúttal Mohacsek Károly építésvezető volt.


A keleti oldali maratoni kapunál már álló beléptető kapuk mellett elhaladva jutottunk be a pálya mellé. Csodálatos látvány fogadott minket, hiszen a székek 85-90%-a már a helyén van, folyamatosan zajlik a rögzítésük. A szurkolótársak egyöntetű véleménye volt, hogy a különböző színű székekből kialakított függőleges csíkozás igazán egyedivé teszi a stadiont. Akadt olyan köztünk, aki bevallotta, hogy néhány héttel ezelőtt, a székezésről készült első képek láttán hangot is adott nemtetszésének, de a bejáráson látottak meggyőzték arról, hogy jó választás volt a függőleges csíkozás.



Meggyőződhettünk róla, hogy rohamléptekkel halad az aluhabot kiváltó expandált lemez szerelése, a két hosszú oldalon már szinte teljes hosszban felszerelésre is került a tető alatti részen. Meg kell mondanom, ebben már nem volt olyan egyöntetűen pozitív a vélemény, mint a székeket illetően, de tudomásul vették a szurkolók, hogy ez egy szükségmegoldás volt, hiszen az aluhab helyett megoldást kellett találni a borításra.


A reflektorok, a két hatalmas eredményjelző a helyükön, gőzerővel halad a büfésor és az illemhelyek kialakítása. Gondos kezeknek köszönhetően a régi stadion egyik emblematikus elemének, a Gombának az áthelyezése is jól halad.


A tervezés során odafigyeltek a mozgásukban korlátozott szurkolótársakra is, az ő részükre a maratoni kapuk bejárata mellett közvetlenül kerülnek kialakításra a mozgássérült illemhelyek.

A stadion Kilencedik utca felőli oldalán 200 darab kerékpár biztonságos rögzítésére szolgáló kerékpártároló került elhelyezésre. Azoknak a szurkolóknak, kik el akarják kerülni majd a tumultust a gépkocsiparkolóban, mindenképpen érdemes lesz majd két keréken érkezni a meccsekre.

Felül a kerengőn teljesen körbe tudtuk járni a stadiont, láthattuk, hogy a főépületben gőzerővel folynak a belső gépészeti, burkolási munkálatok, és a külső falakon már állnak azok a tartóelemek, amelyekre a stadion esti megvilágítását biztosító LED sorokat fogják felszerelni.

Az építésvezetőtől megtudhattuk azt is, hogy végre megkapták az engedélyt az egykori birkózócsarnok bontására.


A remek fotókat Barkóczi Boglárkának, a Miskolci Fotóklub tagjának köszönhetjük!






És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

2017-12-26 19:23:22 Fekete öves, Veterán
Lehet "angolosan" süllyeszteni a kispadot, de Bódognak tök mindegy, ő úgyis kint fog állni az oldalvonal mellett. Egyébként meg nem egészen értem, a cserejátékosok, a stáb egyéb tagjai ugyan mit láthatnak a pálya mélységéből alulnézetből? De biztos jó, ha angolos...
43. grosser
2017-12-26 18:38:18 Piros öves, Veterán
Én nagyon örülök a süllyesztett kispadoknak, eddig is ún. angol típusú stadionunk lesz, de így már pláne!
Annak is örülök, hogy a világítás nem úgy lesz, mint sok helyen, ahol a tetőszerkezet végén körben terülnek el a reflektorok, hanem ún. mini kandeláberek fognak világítani.
Erről jut eszembe, a négy nagy "toronnyal" mi a helyzet? Azt láttuk, hogy nagyon óvatosan döntötték le, mert azt ugye még fel kell használni a Kubikban, ami ugye kútba esett, nem úgy mint a szombathelyi stadion bontásnál - volt fent videó is róla -, hogy puff a földre, hadd törjön. Mi a helyzet most ezekkel? Csak nem az, ami a Deutsch Tompika féle beléptető kapukkal, hogy valamelyik raktárban vagy a szabad ég alatt valahol az enyészeté lesz? Remélem valahol fel tudják még állítani!
42. ropek |Válasz erre: 41. kohasz
2017-12-25 20:05:31 Barna öves, Fanatikus tag
Igaz benéztem. A sajtónak van a vendég felőli oldalon egy csapóajto fenntartva. Az lehet az. A kispad sullyesztést viszont hallottam. Másként nem vagyok benne biztos, hogy a teteje nem takarná-e a kilátást.
41. kohasz |Válasz erre: 38. portugal
2017-12-24 22:11:14 Barna öves, Fanatikus tag
Nem állítom, hogy biztos hogy az, de mikor még locsolták a füvet a képen ott lehetett látni egy emberkét. Ebből gondolom, de ha visszanézed nagyon régóta ebben a helyzetben áll az a gödör.
40. vebgy* |Válasz erre: 33. Zagar
2017-12-24 17:06:27 Fekete öves, Veterán
Nem is értem miért nem debreceni mintára készült-készül legalább a kapuk mögötti rész, ülőhelyek, de korlátok között felhajtva (safe standing...)
39. vebgy* |Válasz erre: 27. bohumil-stejskal
2017-12-24 17:03:43 Fekete öves, Veterán
Na olyan együtt éneklős - egész stadionos lesz remélem, meglehetősen sokszor ebben a katlanban is...!! A csoportok bízom benne,csinálják már a méretesebb hazai drapikat, a jelenlegiek idegenbe valók...s köszörüljük a torkunkat !
38. portugal |Válasz erre: 37. kohasz
2017-12-24 16:59:28 Barna öves, Őstag
A locsolóberendezés kapcsolódási helye? Lehet.Csodálkoznák mindenesetre
37. kohasz |Válasz erre: 36. ropek
2017-12-24 15:22:57 Barna öves, Fanatikus tag
Nem tudom jól látod e mert az szerintem a locsolóberendezés kapcsolási helye. Elég régen figyelem de ott semmi nem történik, már régen így van az a gödör. A tengelytávolsághoz meg csak annyit mondanék, hogy bár szorongani kéne. De szerintem már sokan egy állandó fél házzal is kiegyeznénk meccsenként. Nagyon sok szurkoló már nem a városban él. Kéne kezdeményezni, hogy az iskolák megfelelő felügyelet mellett nagy kedvezménnyel látogathassák a mérkőzéseket, kedvcsinálóként!
36. ropek |Válasz erre: 14. jaborcsik-andras
2017-12-24 14:40:45 Barna öves, Fanatikus tag
Süllyesztett padok lesznek, a vendég oldalon mar látszik az árok.
35. portugal |Válasz erre: 34. sapisanyi
2017-12-24 11:47:59 Barna öves, Őstag
A környezete még 10 év múlva sem lesz kész,mert eleve szinte lehetetlen vállalkozás.Erről speciel nem a Market tehet szerintem.Azzal a kamerával valami nem stimmel, mert valamelyik nap jártam arra, és nem ez volt a kép.Ettől függetlenül sem lesz kész szerintem se csak a stadion, a környék az talány.

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...