Banner

Szivics távozik Mezőkövesdről

Szerző: objektív | 2017-05-02 13:15:00

Tomiszlav Szivics búcsúzik a Zsóry kispadjától, a vezetőedzői pozíciótól - számolt be erről pár órája szűkszavúan a klub hivatalos oldala.

A nálunk mennyet és a "poklot" - itt a közte és a vezetők között elmérgesedő viszonyra gondolok - is megjárt tréner tavaly év végén került a Mezőkövesd csapatához. Szerződését 2019. június 30-ig írták alá a felek, nyilvánvalóan abban bízva, hogy a Pintér által jó formában hátrahagyott csapatot stabilizálja a mezőnyben, folytatva ezzel a korábbi edző munkásságát.

Szivics mester a klub honlapjának akkor így fogalmazott:

Úgy vélem, az együttesen nem kell sokat változtatni, hiszen a csapat egységét és erejét mutatja a táblázaton elfoglalt ötödik hely, mely nagyon szép siker, és gratulálok hozzá Pintér Attila kollégámnak. Az előttünk álló feladatokról tisztább képet kapunk, majd január elején, amikor elkezdjük a közös munkát.

A mezőkövesdi tréner ellenünk debütált az OTP Bank ligában, és sajnos elég fájó módon vett rajtunk - vélt vagy valós sérelmeiért - a csapatával revansot a 3-0-ra végződő találkozóval. Mindez a 20. fordulóban volt, amikor a Kövesd 5. volt a tabellán, tehát akkor még ezzel a győzelemmel őrizték a pozíciójukat a sárga-kékek.


(A képen még teljes a bizalom)

Ezt követően azonban valami megtört a csapatban, és jöttek sorra a megrendítő erejű pofonok.

A Zsóry szemszögéből: Paks ellen 0-5, Vasas 0-2, Haladás 2-4, MTK 0-2, UTE 1-3, FTC 1-3. Döntetlent a Gyirmót és meglepetésre a Videoton ellen ért el a borsodi csapat. Két Szivicsi győzelmüket a Debrecen és a DVTK ellen érték el hazai pályán.

Tomiszlav mérlege a 10 forduló alatt 2 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség. Ez egyben azt is jelentette a Mezőkövesdnek, hogy 1 pontra közelítették meg az utolsó előtti pozíciót. Sokak szerint az egyik kieső hely első számú várományosává léptek elő, annak ellenére, hogy attól a 20. fordulóban még 10 pontra álltak.

Kérdés az, hogy 4 fordulóval a bajnokság vége előtt ki az, aki rendet tud tenni a Zsórynál, ki az, aki megmentheti a csapatot a kieséstől, még akkor is, ha egyelőre nem ők tanyáznak abban a pozícióban, hanem a debreceniek. Kérdés az, hogy Sziviccsel kellett volna befejezni a bajnokságot, vagy mindenképpen most volt időszerő és elkerülhetetlen a váltás?

Szerencsére, nem nekünk kell ezt megmagyarázni...


fotók: http://mezokovesdzsory.hu/

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

27. zorba* |Válasz erre: 22. zaphod
2017-05-03 09:10:33 Fekete öves, Veterán
Végre valamiben egyetértetek. :-)
26. Bobák Kornél* |Válasz erre: 25. mr-d
2017-05-03 08:10:10 Fekete öves, Veterán
Miért olyan meglepő, hogy Benczést pozitív értelemben említettem? Az általam említett meccs után, meg a hazai, 3:2-re elveszített meccs után - amikor a két 11-es gólunkon kívül kapura sem tudtunk lőni, csak az első félidőben kb két középre tartó fejest kellett Hajduchnak védenie - is mondtam tabakkal összhangban, hogy Benczés taktikailag verte Szivicset.
Benczésről a 2011 őszi Haladás-meccsig is pozitívan vélekedtem, de utána valami megtört. Aztán a PAFC-nál is, mert egy olyan kerettel végeztek mögöttünk, amelyik a miénknél lényegesen erősebb volt - papíron - hogy mást ne mondjak, elvitték azokat is, akiket mi szerettünk volna: Hajduch, Lencse, Tischler. De kétségtelen, hogy Benczés nagyon "olvasta" Szivics játékát.
25. mr-d |Válasz erre: 24. Bobák Kornél
2017-05-03 07:39:13 Fekete öves, Őstag
Azért emlékezz Sivic kecskeméti időszakára. Ott egy nagyon élvezhető támadó futball játszottak, eredményesen. Annak a Kecskemétnek minden meccsét megnéztem anno, mert annyira jó focit játszottak. Sivic emberi tulajdonságai egy másik dolog. Jól látom, Benczést pozitív értelemben említetted?

szerk: a kupadöntőt nyert csapata. mindenki eldöntheti, mennyire volt minőségi az a keret, mennyit tett hozzá Sivic a játékhoz (hozzáteszem, nálunk Bori meg Ribánszky megbukott játékosként):
Rybansky - Gyagya, Radanovic, Balogh, Mohl - Ebala, Cukic (Bertus 90'), Litsingi, Bori - Tököli (Dosso 86'), Foxi (Savic 91')
24. Bobák Kornél* |Válasz erre: 23. zaphod
2017-05-03 06:38:44 Fekete öves, Veterán
Igen, attól többre képes. Például Huszics bead, Griff fejel, gól. Aztán a PAFC kapuja közelébe se nagyon jutottunk, Benczés lejátszotta taktikailag.
23. zaphod |Válasz erre: 21. bohumil-stejskal
2017-05-03 00:25:57 Fekete öves, Őstag
szerintem nálunk nem a kiemelkedő játékoskeret miatt szerepelt jól, hanem mert
- kompetens stábot hozott magával (nem tudom Kövesdre kik mentek vele),
- ő állíthatta össze a keretet, mert nyáron alig maradt játékos - erre Kövesden nem volt meg a lehetősége.
- és ebből következően azt a focit játszathatta, amit akart - Kövesden viszont ez nem működött.
Szivics szerintem magyar szinten jó edző, mert ameddig a "jobb" magyarok, mint Pinyő, Csertői, vagy kavics csak és kizárólag azzal tudnak sikeresek lenni, hogy egy zártan védekező, konktrákra építő csapatot raknak össze, Tomiszláv képes ennél többre is. Viszont vannak dolgok, amikre nemigen volt hajlandó (pl. játékosok egyéni fejlesztése), illetve ő sem igen lépett túl a napi egy edzésnél. Plusz voltak furcsa dolgai (bizonyos játékosok preferálása másokkal szemben, illetve furcsán elvesztett meccsek). Szerintem se pro se kontra nem kell őt szélsőségesen értékelni, ért el nálunk eredményeket, de a korlátai is tisztán látszottak, már akkor is.
22. zaphod |Válasz erre: 20. gbacsi
2017-05-03 00:17:27 Fekete öves, Őstag
ezt én is pont így látom.
2017-05-02 21:43:10 Fekete öves, Őstag
A mezőkövesdi ténykedése nyomán kezdem látni a reális képet Szivicsről. Úgy fest amikor velünk brillírozott az nagyrészt a játékos keretnek volt köszönhető. Nem tartom jó edzőnek soha nem is tartottam. Átlagos. Remélem ezek az átlagosak is hamar kikopnak a bajnokságból. Az után hogy kupadöntősök lettünk vele azt gondoltam mindig szép emlékeim lesznek vele kapcsolatba. Aztán amit a csapattal művelt utána az teljesen lenullázta ezt az érzést vele kapcsolatban. Remélem már soha nem lesz rá szüksége a klubnak!
20. gbacsi*
2017-05-02 20:36:09 Fekete öves, Veterán
Nem meglepő ez a váltás. Már februárban megírtam itt, hogy az elképzelése teljesen téves, mely szerint fel kell adni a Pinyő féle tolódásos védekező focit, s hogy ő támadni akar. Azt írtam, hogy csak azt felejti el Szivics, hogy ehhez nincsenek meg a játékosok, pl hogy a Kövesd védelme másodosztályú, az a csapatrész nem fogja elbírna a támadóbb focit, egyszerűen, mert nem ütik meg a szintet hátul. Bejött. Nem beszélve hogy olyan játékosokkal, akiket korábban már máshol kiutált, pl Vági, meg Gohér. Izgalmas lesz a hajrá, az biztos.
19. El Bandi |Válasz erre: 13. korxi
2017-05-02 17:50:58 Piros öves, Őstag
Valóban, az ő játéka is hozott jó irányú változást.
Szerintem lehetne még onnan hozni játékost, de remélem ezt már az építő jövőben tesszük...
2017-05-02 16:31:25 Fekete öves, Veterán
10 meccsből 2 győzelem? (abból egy három gólos zakó nekünk...) Nálunk Szivicsnek volt egy 11 meccsből egy győzelem sorozata a bajnokságban, - nem a kávépénzes időkben - de a keresztbe verések miatt mégis ötödikként zárhattunk. Meg Liga Kupával, MK döntővel... Igaz, most 12 csapatnál ez a tízből kettő már "fajsúlyosabb", le is jöttek éppen csak a vonal fölé. Nekünk ez a váltás nem feltétlenül jó, másfél hét múlva új edzővel talán nagyobb lelkesedéssel jönnek nekünk. De akkor is nyernünk kell, oszt jónapot!

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...