Banner

Forduló kibeszélő

Szerző: objektív | 2024-04-22 08:02:00

OTP Bank Liga 29. forduló


Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5-0 (1-0)

Aktívabban kezdett a vendégcsapat, de a lendület csak az első néhány percben volt meg, azt követően jelentősen visszaesett a paksiak játékának minősége. A már-már enerváltan futballozó tolnaiak hamarosan hátrányba is kerültek, a félidő derekán Corbu akrobatikus mozdulattal visszafejelt labdáját Nissilä juttatta szép mozdulattal, 14 méterről a jobb alsó sarokba. Az előny birtokában veszélyesebbé vált a hazaiak játéka, akik megérdemelten vonulhattak egygólos vezetéssel a szünetre. Fordulás után a kettős cserével felfrissített Paks továbbra sem találta a fogást az ellenfelén, amely aztán negyedóra elteltével megduplázta az előnyét: a kapus Szappanos elhibázott egy kirúgást, melyre az első gólt szerző Nissilä csapott le, majd remek ütemben indította a kilépő Puljicot, aki ziccerben nem hibázott. A Paksot a hazaiak második találata sem rázta fel, sőt, szinte teljesen összezuhant a gárda, amely a lefújásig további három gólt kapott: előbb a válogatott Nagy Zsolt volt eredményes tizenegyesből, majd a csereként beállt Komáromi György szerzett szépségdíjas gólt 16 méterről elvégzett szabadrúgásból. A slusszpoén a felcsúti csapatkapitányé, Szolnoki Rolandé volt, aki a hajrá végén 14 méterről fejelt remekül Szappanos kapujába. A pontot legutóbb március 10-én szerző Paks szinte semmilyen ellenállást nem fejtett ki a meccsen, így a Puskás Akadémia megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A tolnai együttes sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, míg a felcsúti alakulat immár öt bajnoki óta veretlen és hárommeccses győzelmi szériát tud maga mögött.



Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 0-0

Az első perctől hatalmas fölényben futballozott a bajnoki címe bebiztosításáért küzdő Ferencváros, amely kapujához szegezte a bennmaradásért harcoló ellenfelét. A kisvárdai kapusnak először a 13. percben kellett nagyot védenie, amikor Marquinhos tekert a jobb felső sarok irányába. A vendégek sokszor csak másodpercekre birtokolták a labdát, a gól nélküli állás szinte kizárólag Kovácsnak volt köszönhető, aki előbb lábbal védte Zachariassen közeli lövését, majd szép vetődéssel Maiga remek fejesét. A gólkirály Varga is többször helyzetbe került, de ő fejjel és lábbal is célt tévesztett, míg egy hazai szöglet után Abena fejesét addigi legnagyobb bravúrjával a keresztlécre ütötte Kovács, így a szünetig nem született gól. Térfélcserét követően is egyértelműen a Ferencváros irányított, azonban fölénye ebben a periódusban inkább meddőnek bizonyult. Néhány védése így is volt a kisvárdai hálóőrnek, viszont nagyon nagy helyzete nem akadt az éllovasnak. A fővárosi együttes a hajrában sem tudta feltörni a szervezett kisvárdai védelmet, de a gól nélküli döntetlennel is bebiztosította újabb bajnoki címét. A lefújáskor a szurkolók a pályára futottak, hogy együtt ünnepeljenek a játékosokkal. Az immár 13 kör óta veretlen zöld-fehérek 15 ponttal előzik meg a második Paksot és 16-tal a harmadik Fehérvárt, így előnyük behozhatatlanná vált, mivel előbbi riválisnak négy, míg utóbbinak öt meccse van hátra. Az FTC klubcsúcsot döntött sorozatban hatodik elsőségével, eddigi legjobbja ugyanis az öt egymást követő aranyérem volt 1909 és 1913 között.



Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5-3 (2-1)

A találkozó gyászszünettel kezdődött, Feledi Lászlóra, valamint Tatár Györgyre emlékeztek. A házigazda DVTK villámrajtot vett, már az első perc végén előnybe került. A Diósgyőr jóval veszélyesebben futballozott az első félidőben és könnyen eldönthette volna a három pont sorsát a szünetig, hiszen a 22. percben már két góllal vezetett, majd büntetőhöz jutott, Megyeri azonban hárította Pernambuco 11-esét. A Debrecen aztán nem sokkal a szünet előtt betalált, amivel vissza is jött a meccsbe. A fordulást követően három perc elteltével egyenlített a hajdúsági együttes, a DVTK azonban összeszedte magát, újra átvette a játék irányítását, a 60. percben pedig ismét előnybe került, sőt, a csereként pályára lépő Gera első labdaérintéséből betalált, így visszaállt a kétgólos különbség. A hazaiak ezután hátrébb húzódtak, a Debrecen több nagy helyzetet is kidolgozott, a félidőben csereként pályára lépő Ojediran a 83. percben ismét feltámasztotta reményeket. A ráadással együtt a DVSC-nek bő negyedórája maradt, mindent egy lapra feltéve támadott, de a hazaiak egy ellentámadás végén az élete első NB I-es meccsén pályára lépő Fekete Vince révén eldöntötték a három pont sorsát.



Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)

Nem indult élénk iramban a játéknap kora délutáni mérkőzése, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, a nézők csendesen figyelték az eseményeket a napos időben. A Kecskemét játszott némileg aktívabban, ennek ellenére fél óra elteltével a Mezőkövesd jutott vezetéshez, miután Bőle jobb oldali szabadrúgására jó ütemben érkezett Szalai, és dinamikusan fejelt a kapuba. Nem sokkal később a kombinatívabban futballozó hazai együttes pontosan vitt végig egy támadást a bal oldalon, Helmich remekül kapta vissza a labdát Lukácstól és futtából lőtt a kapuba. A szünet után hasonló tempójú játék folyt a pályán, sok volt a hiba a támadások felépítésében. Az 57. percben Banó-Szabó bal oldali szabadrúgása után Belényesi fejelt saját csapattársa, Vágó könyökére, onnan pattant a labda a hálóba - az elsőre megítélt gólt a VAR alapján visszavonta a játékvezető. A jobban játszó hazaiak azonban így is fordítottak néhány perc múlva, amikor Zeke bal oldalról laposan adta középre a labdát, a menteni igyekvő Beriasvili pedig a saját kapujába passzolt. A Kecskemét összességében meggyőzőbben futballozott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. A vendégcsapat a 2016-os feljutását követően nyolc idényt töltött az első osztályban. Legjobb eredménye a 2020-as negyedik helyezés volt.



Fehérvár FC-ZTE FC 1-1 (0-0)

A kezdeti tapogatózást követően a Fehérvár került fölénybe, Dombó Dávidnak több nagy védés kellett ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. A Zalaegerszeg leginkább Antonio Mance gyorsaságára próbált építeni, aki az első félórában egyszer került ziccerbe, azt viszont elrontotta. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a csapatok is visszább vettek az iramból, így nem volt meglepő, hogy a szünetig nem esett gól. A fordulást követően a vendégek játszottak jobban, Mance keresztlécre bombázott labdájánál közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Felpörögtek a hazaiak is, kezdeményezőbbé váltak, elsősorban Mamadou Karamoko volt elemében, aki kiharcolt egy büntetőt, amit Tobias Christensen magabiztosan értékesített. Nem adta fel a Zalaegerszeg és Olekszandr Safronov fejesével elvitt egy pontot Fehérvárról. Bár a házigazdák nem nyertek, pontazonossággal, jobb gólkülönbséggel megelőzték a Paksot a tabellán.



Újpest FC-MTK Budapest 1-2 (1-0)

Agilisan kezdte a mérkőzést az Újpest, letámadta ellenfelét és több helyzetet is kialakított az első tíz percben. A hazaiak már a saját térfelén letámadták, ezzel nyomás alatt tartották az MTK-t, volt olyan időszak, amelyben csupán másodpercekre volt a labda a vendégeknél. A vezetést Csoboth szerezte meg, aki balról cselezett befelé, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. A folytatásban kissé visszább húzódott a hazai együttes, de továbbra is veszélyes támadásokat vezetett, miközben az MTK játékában egyáltalán nem volt átütőerő. A szünet után aktívabbá vált a vendég együttes. Az 59. percben egy jobb oldali beadásra Németh érkezett, róla Koburi hátára, majd onnan a kapuba került a labda. A VAR-ellenőrzés után azonban a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. Mégis összejött az egyenlítés, Stieber balról ívelt középre, Németh Jurinát hozta helyzetbe, aki a kapuba emelt. A hajrában mindkét csapat a győzelemért játszott, és az MTK-nak Jurina fejesével össze is jött az újabb gól. Az Újpest a mérkőzés első felében sokkal jobban futballozott ellenfelénél, a második félidő viszont kiegyenlített volt, valamivel több MTK-helyzettel. A lila-fehérek harmadszor is alulmaradtak az idény során az MTK-val szemben, amely szeptemberben idegenben 2-0-ra, február elején pedig otthon 3-0-ra győzött.



forrás: mlsz.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. lpool
2024-04-22 11:53:07 Narancs öves, Lelkes újonc
Hát ez részemről is érdekes mert egy kövesd kiesésesen valahol örülök, aztán hogy rögtön visszajutnak e vagy sem majd az idő eldönti, viszont a ÚJPEST nyilván nem fog kiesni illetve sajnálnám valahol ha mégis csodák csodájára kiesnének mert ott is van egy hatalmas tábor és én szívesebben megyek olyan meccsre ahol jó a hangulat mint amikor a vendég szektor szinte üres.
2024-04-21 21:50:24 Piros öves, Őstag
Szinte sehogy se láttam a többi meccset. Kivéve a mostani Újpestet. De nem is érdekel. Szerintem minden diósgyőrinek ez volt az év meccse. Olyan, amire a szurkolók évtizedek óta vágynak. Hétről hétre ezt szerettünk volna mindig is látni minden meccsen. Még ha nem is lehet mindig győzelem a vége. Ez természetes. Egy lyukas garast nem adtam volna meccs előtt azért, hogy ilyen DVTK-t fogok látni, és hogy egy Lokit így fogunk szorongatni, megverni.
Az Újpest màrpedig ne essen ki! Az ilyen tradíció, szurkoló és szenvedély nélküli kövesdek, várdák meg felcsutok menjenek már innen inkább!
5. Rusty Nails |Válasz erre: 4. birodalmi-lepegeto
2024-04-21 20:59:43 Barna öves, Fanatikus tag
Ráadásul Jurina két góljával fordított a mötöká. Na, nem mintha visszasírnám.
2024-04-21 20:34:15 Fekete öves, Veterán
Ez az Újpest csak attól nem kap megint ki, akivel nem játszik.
Jövő héten mennek Debrecenbe, utána velünk nyomják.
Én már csak annyit kérek a szezontól, hogy üssük már meg őket 2-3 góllal.
Hihetetlenül szarok, mi meg kétszer szívtunk ellenük.
3. Rusty Nails |Válasz erre: 2. achilleus68
2024-04-21 18:29:58 Barna öves, Fanatikus tag
Jobbára magyarok játszottak, ha jól emlékszem, két légiós volt ma csak a Kövesdben. Kiesni nem fognak a kettőből, de remélem visszajutni se.
2. achilleus68 |Válasz erre: 1. Rusty Nails
2024-04-21 18:00:32 Piros öves, Őstag
Egyrészt már ideje volt. Másrészt meg milyen jó nekik, hogy nem az utolsó fordulóban dőlt el,. hanem egy hónappal korábban.:). Nyertek egy csomó időt, van idejük tervezgetni, a keretet alakítgatni a másodosztályra. Ha minden jól megy, jövőre onnan is kiesnek.
2024-04-21 15:57:37 Barna öves, Fanatikus tag
Hivatalosan is kiesett a Mezőkövesd.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...