Banner

Zsivoczky Gyula: Mindvégig követtük az akadémiai alapelveket

Szerző: Jáborcsik András | 2021-06-19 19:03:00

A szezon utolsó részében arra is jutott lehetőség, hogy a szakmai stáb egyre több akadémistát építsen be a kezdő tizenegybe.


Az őszi idény után még a veszélyeztetett zónában volt a DVTK tartalék együttese, ám a piros-fehérek nagyszerű tavaszt zártak, így végül a kilencedik helyen fejezték be az NB III. Keleti csoportját. Zsivoczky Gyula csapata a bajnokság második felére abszolút összeért, amit egy ötös győzelemi sorozat is alátámasztott. A szezon utolsó részében arra is jutott lehetőség, hogy a szakmai stáb egyre több akadémistát építsen be a kezdő tizenegybe. A fiatalok pedig, mint ahogy a mellékelt ábra is bizonyítja: éltek a lehetőséggel. A dvtk.eu-n megjelent cikkből idézünk:


Hogyha az egész évet nézzük, akkor az összkép nagyon pozitív - fogalmazott az idény végén Zsivoczky Gyula, a DVTK tartalék vezetőedzője. - Jócskán sikerült túlteljesíteni az előzetes terveket, amelyek a bennmaradásról szóltak. Ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy, így voltunk ezzel mi is. 54 pontot szereztünk, amely az elmúlt évek legjobb mutatóját eredményezte, még akkor is, ha az utolsó öt mérkőzéssel kapcsolatban maradt bennem hiányérzet. A csapat és a saját teljesítményemmel kapcsolatban is. A helyezéstől és a megszerzett pontoktól azonban még nagyobb pozitívum, hogy rengeteg akadémistának tudtunk lehetőséget biztosítani, akik a tartalék csapatnak köszönhetően testközelből is belekóstolhattak a felnőtt futball világába.



Zsivoczky Gyula ezúttal is kiemelte, hogy a fiatal diósgyőri játékosok számára az NB III. nem lehet cél. Sokkal inkább egy eszköz, egy lehetőség a magasabb szintű megmérettetések felé vezető úton. Természetesen már itt is kemény küzdelemre voltak késztetve a piros-fehérek, a kihívásnak azonban teljes mértékben megfelelt a csapat.

Ősszel is tavasszal is volt egy ötös győzelmi szériánk, amire nagy szükségünk volt ahhoz, hogy a terveinket magabiztosan elérjük - mutatott rá Zsivoczky Gyula. - Ezek a sikerek természetesen összekovácsolták a társaságot, de nem csak ebben az időszakban, hanem a bajnokság első pillanatától az utolsóig egységesek voltunk. Mindvégig követtük az akadémiai alapelveket, megvalósítottuk azokat a taktikai elemeket, amelyeket kitűztünk magunk elé. Sokat fejlődtünk, jó úton járunk, de természetesen a következő bajnokság ismét egy komoly kihívás lesz. Idén jól teljesítettünk, ezért természetesen mi mást is szeretnénk, minthogy az előttünk álló bajnokságban túlszárnyaljuk ezt az eredményt.


A DVTK tartaléknak nagyon rugalmas volt a kerete, hiszen az első csapattól is érkeztek játékosok, valamint az U19-es és az U17-es korosztályban jól teljesítő fiatalok is olykor-olykor szóhoz juthattak az NB III.-ban. Az összetétel tehát folyamatosan változott, az egység viszont végig megmaradt.

Számunkra egyértelműen minőséget jelentettek azok a futballisták, akiket az NB I.-es kerettől kaptunk, amiért ezúton is köszönetet kell mondanunk - folytatta Zsivoczky Gyula. - Itt elsősorban Makrai Gáborra, José Cortésre, valamint Bukrán Erikre gondolok. Rajtuk kívül azok is sokat hozzá tudtak tenni a teljesítményünkhöz, akik egy-egy alkalommal jöttek hozzánk azért, hogy megkapják a kellő mérkőzés-terhelést. Az utolsó öt találkozón viszont ők már nem voltak velünk, ennek ellenére ekkor is helyt tudtunk állni. Az is igaz, hogy a hajrában olyan hibákat követtünk el, amelyből tanulnunk kell, hogy a jövőben ezek még egyszer ne forduljanak elő velünk.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2021-06-21 12:12:11 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Mesélj még Gyula, g.........n vagy!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...