Banner

Völgyi Péter: A szurkolóink támogatása mindig nagy pluszt ad

Szerző: amigeleken.hu | 2022-09-25 13:06:00

Az idény kezdete előtt Völgyi Péter vezetőedző nyilatkozott a dvtk.eu-n.


Szeptember 25-én, vasárnap 18:30-tól a BKG Prima Szigetszentmiklós elleni összecsapással megkezdi bajnoki szereplését a 2022/2023-as szezonban a DVTK - HUN-Therm, a mérkőzésnek az SZKSK Sportcsarnok ad otthont. Szeptember 28-án, szerdán pedig hazai pályán, a DVTK Arénában is útjára indul a labda.

Az idény kezdete előtt Völgyi Péter vezetőedző nyilatkozott a dvtk.eu-n.


Lezárult a felkészülési időszak, hogyan értékelnéd az elmúlt heteket?

Hét hetes felkészülést terveztünk, úgy készültünk, hogy a második héttől a teljes kerettel tudunk majd dolgozni. Ez a két új légiósunk, Arella Guirantes és Darcee Garbin válogatottsága miatt hamar megváltozott. Guirantes így is eltöltött két hetet Miskolcon, megismerkedett a várossal és a csapattársaival is. Irányító poszton ez egy jelentős tényező, hogy nem teljesen ismeretlen társak mellé fog csatlakozni a világbajnokság végén. Darcee Garbin végig az ausztrál válogatottal készült, vele kapcsolatban a beilleszkedés, az első személyes benyomások csak a bajnokság kezdete után történnek majd meg.

Ezekkel együtt is úgy gondolom, hogy nagyon értékes időszak van mögöttünk, hat felkészülési mérkőzést játszottunk és két tornán vettünk részt. Sikeresen leraktuk azokat a fizikális alapokat, amelyekre a szezon során szükségünk lesz. Az éves ritmusunkat jelentősen befolyásolja majd, hogy Euroligában vagy Európa Kupában szerepel-e a csapat, értelemszerűen az Euroligában több mérkőzés van és erősebbek az ellenfelek is. A célunk az volt, hogy erre megfelelően felkészüljünk, és úgy gondolom, ez maximálisan sikerült is.

Vasárnap kezdődik a bajnokság, szerdán pedig már a DVTK Arénában lépnek pályára a lányok. Mik a fő célok az idei szezonban?

Minden évben azzal a céllal vágunk neki a bajnokságnak, hogy szeretnénk a legjobb négy közé jutni és érmet szerezni a szezon végén. Ez idén sincs másként. A kitűzött célok eléréséhez egy nagyon stabil teljesítményre lesz szükségünk az alapszakasz során. Nagyon hamar beindul a meccsdömping a bajnokságban, tizenegy nap alatt négy mérkőzést is játszunk majd, ebből kettőt itthon és kettőt idegenben. Szeretnénk idén is olyan formát mutatni a hazai mérkőzéseken, mint az előző szezonban, mikor a szurkolók buzdítása mellett minden ellenféllel szemben komoly eséllyel léptünk pályára.

Több tehetséges fiatal is csatlakozott idén a DVTK - HUN-Therm felnőtt keretéhez. Mi lehet az ő szerepük ebben a csapatban?

Öt U20-as korosztályú játékosunk is van idén a keretben, ebből négy saját nevelés, amire nagyon büszkék vagyunk. Két fiatal játékos is csatlakozott a csapathoz nyáron: Aho Tyra a Vasas Akadémiától érkezett és már meg is kezdte a beilleszkedést a csapatba. A Ludovika Csatából átigazoló Toman Petra viszont nyáron súlyos sérülést szenvedett az U17-es világbajnokságon, így ő csak később tudja megkezdeni a közös munkát a csapattal.

A fiataloktól azt várom idén, hogy rengeteg tudást és tapasztalatot magukba szívjanak a rutinosabb társaiktól, belerázódjanak az első osztályú bajnoki mérkőzések színvonalába, valamint hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak a DVTK Akadémia utánpótlás csapataiban.

Október 11 és 13 között a DVTK Aréna ad otthont az Euroliga kvalifikációs tornának. Ad motivációt a csapatnak, hogy a saját szurkolóink előtt vívhatjuk ki az Euroliga főtáblára jutást?

A DVTK történetében még sosem volt Euroliga főtáblás csapat, a lányok szeretnének történelmet írni. Látszik rajtuk, hogy van bennük egy pozitív izgatottság a hazai rendezésű selejtező torna miatt, biztos vagyok benne, hogy nagyon oda fogják tenni magukat. A szurkolóink támogatása mindig nagyon sok pluszt ad nekünk, bízom benne, hogy közösen megvalósítjuk ezt az álmot, és kivívjuk az Euroligás szereplést.


forrás: dvtk.euÉs ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. Szilas |Válasz erre: 1. korxi
2022-09-26 18:08:31 Narancs öves, Tag
Ezt úgy hívják seggnyalás.
3. ScottiePippen |Válasz erre: 1. korxi
2022-09-25 16:28:43 Citromsárga öves, Tag
Egyet tudok veled érteni, de egyébként ennek a csapatnak TÉNYLEG fontosak a szurkolók. Ha megnézed egy-egy meccs után, mennyire boldogan ünnepeltek a szurkolókkal, fotózkodnak velük stb, akkor nekem maximálisan az jön le, hogy a lányoknak fontosak a meccsre rendszeresen kijárók. Rájátszik erre a sajtóosztály? Rá. (Az Arellás eset tényleg rettentő abszurd volt.) Tudunk vele mit kezdeni? Nem igazán. Inkább legyen tele idén az Aréna, és olvassam a dvtk.eu-s ömlengést, minthogy ne kelljen olvasnom de cserébe pangjon a csarnok.
2. kétess |Válasz erre: 1. korxi
2022-09-25 14:27:07 Lila öves, Őstag
Teljes mértékben igazad van.
1. korxi
2022-09-25 14:12:53 Piros öves, Veterán
Hihetetlenük fárasztó ez a papagájszerű szurkolódicsértetés a klub sajtóosztálya részéről. Szerintem ha klubbéli alkalmazott van, megbeszélik vele hogy hogy nyilatkozzon szakmai részről, az interjú majd szurkolódícsérős résszel fog lejönni, azt majd a sajtós utólag beleírja.

A legnevetségesebb az volt amikor a napos oldalban Ariella Guirantessel is dícsértették a szurkolókat, aki életében még egy percet sem játszott tétmeccsen diósgyőrben.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...