Banner

Vladimir Radenković: A labdarúgás a jelenről és a jövőről szól, nem múltról

Szerző: amigeleken.hu | 2024-03-29 18:13:00

A Zalaegerszeg elleni találkozó előtt a DVTK vezetőedzője a klub honlapján nyilatkozott.


Az OTP Bank Liga 26. fordulójában Zalaegerszegen játszik a DVTK szombaton este fél nyolctól. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedző a klub honlapján nyilatkozott.


A DVTK legutóbb a Paksot győzte le, így a legutóbbi 4 bajnoki alapján felállított tabellán 3 győzelemmel és 1 döntetlennel az FTC-hez hasonlóan 10 pontot szerzett, és csak kevésbé jó gólkülönbsége miatt második.

Tisztában vagyunk a korábbi eredményeinkkel, de a labdarúgás a jelenről és a jövőről szól, nem múltról, ezért a következő mérkőzésre koncentrálunk. Egy távoli cél kergetése helyett mindig a következő lépést akarjuk sikerrel megtenni, ami azt jelenti, hogy amennyiben folyamatosan fejleszteni tudjuk a játékunkat, akkor annak meglesz a pontokban mérhető eredménye is.

A válogatott mérkőzések miatt az előző hétvégén szünetelt a bajnokság.

A Paks elleni sikert követően négy nap szabadságot kaptak a játékosok, mert nem csak az izmoknak, hanem a fejeknek is kell a pihenő. Lehetőséget kaptak egy kis időt a családjukkal tölteni, hamarosan úgyis úgy besűrűsödik a program, hogy például húsvét hétfőn is edzeni fogunk, és azt követően hétvégén sem lesz szabadnapjuk.A bajnoki szünetet kihasználva a Merkantil Bank Ligában szereplő Kolorcity Kazincbarcika ellen játszott felkészülési mérkőzést a Diósgyőr.

A pihenő után alaposan megdolgoztattuk a srácokat, a pályára is a konditeremből futottak ki. A mérkőzést elsősorban arra használtuk, hogy a felfrissülve visszatérő játékosok a munka ritmusát felvéve új motivációt találjanak. Ez sikerült, amit az eredmény is alátámaszt.

A felkészülési mérkőzésről Jurek Gábor és Bényei Ágoston is hiányzott, mindketten az U21-es válogatottal készültek. Előbbi Moldova ellen lőtt egy hatalmas bombagólt, utóbbi pedig Kazahsztánban biztosította be a magyar győzelmet.

Nagy örömet okozott mindkét srác teljesítménye. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzá tudunk járulni a fejlődésükhöz, mert mindketten a magyar labdarúgás nagy ígéretei, akiben még sok öröme lehet a szurkolóknak. Azonban csak egy apró lépést tettek meg, továbbra is minden edzésen hasonló elszántsággal kell dolgozni, a mérkőzéseken pedig olyan teljesítményt nyújtani, ami meggyőzi a szövetségi edzőt arról, hogy számíthat rájuk. Szerdán érkeztek haza, csütörtökön és pénteken edzettek a csapattal, alaposan meg kell fontolni, hogy ha egyáltalán adunk, akkor mennyi játékpercet adunk nekik szombaton.

A szünet másik örömteli eseményét Ondřej Bačo visszatérése jelentette, aki gólt is szerzett a Kazincbarcika ellen.

Nagyon jó munkát végeznek az egészségügyi stáb tagjai, egyre több játékos áll rendelkezésünkre. Azonban ebben az esetben is okosnak kell lenni, mert nem elég, ha valaki egészséges, szüksége van az edzéseken, edzőmeccseken gyűjtött percekre is.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes cikkre >>>>>>>>>


forrás: dvtk.euÉs ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. vebgy* |Válasz erre: 1. vebgy
2024-04-01 11:00:53 Fekete öves, Veterán
Na nem figyelmeztettem előre...a bánatba!!
1. vebgy*
2024-03-30 09:55:34 Fekete öves, Veterán
Nem bealudni ma...ez a lényeg. Mától igencsak szerda/szombati ritmusban kell pörögni...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...