Tomiszlav Szivics: Fáj a szívem, ha azt látom, hogy a DVTK az NB II-ben szenved

Szerző: amigeleken.hu | 2022-06-21 09:03:00

Sajtófigyelő - csakfoci.hu


Szivics Tomiszlav a magyar futball egyik legszínesebb, de egyben legmegosztóbb szereplője is volt. Nyilatkozatai sokszor kiverték a biztosítékot a címzetteknél. Idén már három éve lesz, hogy távozott az NB I-ből, akkor úgy tűnt, mély gödörbe került a pályafutása, de most újra első osztályú élcsapatot irányíthat. A szakember elmondja, miért nem lett az Újpest edzője a szóbeli megállapodás ellenére sem, mivel bántotta meg a Vidit és mi baja volt Pintér Attilával. Beszél a védjegyévé vált zakópörgetésről, a diósgyőri csalódásáról és arról a csodáról is, amit korábbi csapatánál vitt véghez. Szivics úgy érzi, higgadtabb és megfontoltabb lett, de az őszinte véleményét most is elmondja, még akkor is, ha nehezen kezelhető, flúgos pasasnak tartják.

A csakfoci.hu interjújából idézünk:


Mennyire hiányzik a magyar futball?

Több jó élmény ért, mint rossz a magyar futballban – kezdte Szivics Tomiszlav a csakfoci.hu-nak, aki idén nyártól a szerb Radnicki Nis vezetőedzője. – Sokat hozzátettem a magyar focihoz, azt is mondhatnám, hogy megvolt a saját öt percem az NB I-ben. Aztán jöttek új edzők, új csapatok, nekem pedig új kihívások. Nagyon jól érzem most magam a bőrömben.Több mint két és fél éve, hogy távozott az NB I-ből. Volt azóta megkeresése Magyarországról?

Nem volt, de soha nem sírtam emiatt.

Dolgozott kétszer Kecskeméten és Pakson, Diósgyőrben és Mezőkövesden. Egy 1-től 10-ig terjedő skálán hányas osztályzatot adna magának a csapatainál elért eredményei után?

A Kecskemét 97 év után jutott fel velem az NB I-be, aztán Magyar Kupát nyertünk a klub 100. születésnapján, ez egyértelműen 10-es. A Diósgyőrrel jól szerepeltünk a bajnokságban, megvolt a Ligakupa-siker és egy kupadöntő, nálam ez is 10-es. Pakson nagyon jól éreztem magam, de ott már vegyesebb volt a kép, akadtak nagy győzelmeink, például a Megyeri úton az Újpestnek lőttünk egy hatost, de legyőztük Győrben az ETO-t is 0-3-ról 4-3-ra, amely abban a szezonban bajnok lett. Összességében a paksi időszakot 7-esre értékelném. Mezőkövesden nem jöttek össze a dolgok, különböző történések miatt, nem éreztem jól magam, így arra 3-ast adok.

Volt Önben keserűség valamelyik klubtól való távozása után?

Persze, Diósgyőrben nem ezt érdemeltem volna. Fáj a szívem, ha azt látom, hogy a csapat az NB II-ben szenved. Sajnos, amióta eljöttem, folyamatosan esett vissza a csapat eredményessége. A fantasztikus miskolci szurkolók nem ezt érdemlik. A mai napig imádnak engem, ahogy én is őket.

Vannak az életben dolgok, amiket nem lehet elvenni az embertől: a sikerek, az a szeretet, amit kaptam, már örökre megmaradnak nekem. Soha nem fogom elfelejteni, hogy a nevemet skandálták és a végsőkig kiálltak mellettem.

Ahogy a legendás zakópörgetéseket sem felejtik el soha….

Na azt én sem, az biztos. A Videoton elleni Ligakupa-döntő utolsó perceiben a saját tizenhatosunkról nem tudtunk kijönni, de vezettünk, foggal-körömmel védekeztünk, minden trükköt bevetettünk a győzelem érdekében, na akkor jött először a zakópörgetés.

Aztán amikor a bajnokságban legyőztük a Fradit, együtt ünnepeltünk a szurkolókkal és akkor már követelték a zakópörgetést. Sajnálom, hogy a Diósgyőrrel a Magyar Kupa-győzelem nem jött össze, de azt elvették tőlünk, mindenki tudja, hogy Kádár kiállítása jogtalan volt.


A magyarországi távozása után úgy tűnt, hullámvölgybe került a karrierje. Nehéz volt ebből kimászni?

Enyhén fogalmaz, amikor azt mondja, hogy hullámvölgybe kerültem. Engem már majdnem eltemettek, onnan jöttem vissza. Egy harmadosztályú csapatnál kezdtem magam újraépíteni, úgy voltam vele, a munka nem szégyen, a két gyerekemet pedig el kell tartanom. Jól dolgoztam, így kerültem el szezon közben az élvonalbeli Novi Pazar nevű csapathoz, ahol nem túlzás, csodát tettem. Mindenki elkönyvelte őket tuti kiesőnek, ráadásul az első három meccsünkön csak egy pontot szereztünk.

Már az elnök is biztosra vette a másodosztályt, én viszont mondtam, hogy nem fogunk kiesni. Azt hitték, megbolondultam. Utána sorra nyertük a meccseket és végül bennmaradtunk. Nagyon komoly munkát raktam bele, ennek volt köszönhető, hogy megkeresett a Radnicki Nis, amely a Konferencia Ligában indul.

Újra sínen van a pályafutása?

Mondhatjuk, viszont hatalmas meló volt ide eljutni. Sokat tanultam a hibáimból és megfontoltabb lettem. Most szeretnék itt valami nagyot alkotni, aztán majd meglátjuk, hogy alakul a pályafutásom. Több mint 20 éve edzősködöm, és ez a munka nem tartozik a nyugodt szakmák közé. Eljön majd az idő, amikor a munkakörülmények és az életminőségem lesz a legfontosabb, na akkor jó lenne majd egy tengerparti város csapatát irányítani…


Tovább a csakfoci.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: csakfoci.huÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

11. betyarok
2022-06-21 22:24:04
Pörgesse Mester...!!!!!
10. toki
2022-06-21 13:53:34
Lehet rá rosszat és jót is mondani, de a tények magukért beszélnek, csak vissza kell olvasni, az ideérkezésétől a távozásáig mi volt, és akkor nem kell hozzá csak józan paraszti ész, hogy levonja az ember a konzekvenciát, hogy ott nem kimondottan ő volt a ludas. Akkor is voltak emberek, akiknek a saját elképzelésük többet ért a csapaténál. Hát meg is lett az eredménye. Én kimondottan kedveltem Szivicset.
9. diosgyori
2022-06-21 13:38:31
...persze, persze, értek én minden rossz szájízűt is,...
De ezt a fickót, illetve az eredményeit sajnos senki még megközelíteni sem tudta!!!
úgyhogy ezen nem érdemes vitatkozni!

....én visszasírom azokat az időket (nyilván nem 2015. tavaszáról beszélek), ugyanis akkor voltam utoljára (és ezt nagyon szégyellem) DIÓSGYŐR meccsen,...


(bocsánat, hazudtam egyszer voltam valamikor az új stadionunkban is....csak hogy megnézzem milyen lett) ...... : (
8. dudik-attila
2022-06-21 13:07:19
Ne felejtsük el az EL menetelést, idegen pályán. 10/11
7. birodalmi-lepegeto |Válasz erre: 5. Lábilabda
2022-06-21 12:08:09
ÖÖ, nem eladták alóla akkor Eleket és Kádárt?
Finoman szólva is meghatározó emberek voltak, akiket baromira nem sikerült a vezetőségnek pótolni.
Transfermarkt 5. helyre rakja a keret erősségét arra a 13-14es szezonra, Vidi, Fradi, Loki, Győr is erősebb volt, 14-15-ös szezonra pedig a 6. helyre árazták a csapatot.
6. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 5. Lábilabda
2022-06-21 11:34:31
Jaja, egy utolsó szar senki.

Egyébként 2015-ben szétcseszte a csapatot. Értem. 2022 van, eltelt 8 év. Hol vagyunk?
5. Lábilabda |Válasz erre: 2. Spirálfüzet (kockás)
2022-06-21 11:25:44
Azt elfelejted, hogy akkoriban a DVTK kerete a transfermarkt szerint az itt halálra ekézett Leisztinger jóvoltából az első 3-4-ben volt a bajnokságban, ebből sikerült Szivicsnek kihozni egy 5. helyet, vagyis reális de egyáltalán nem kiemelkedő eredményt ért el. Ha nem kezdett volna el a tulajdonosnak beszólogatni a sajtóban talán még mindig itt lenne, de annyi esze azért nem volt. Sokan elfelejtik mennyire szétcseszte a csapatot 2015 tavaszán, akkor már minden fontosabb volt neki, mint a DVTK érdeke, leginkább a “kávépénzéért” aggódott. Nem véletlen, hogy Leisztinger elzavarta.
4. antiabs
2022-06-21 10:21:27
10/10? Az esetleg akkor lenne, ha MK -t nyerünk és 2015 tavasza nem lett volna, amikor már neki is fontosabb volt a "kvpénz" és a cicaharc, mint a szurkolók.
Így ez max. 8/10, amit most is aláírnánk, amikor az 1/10 sincs meg.
3. dvtk-3534
2022-06-21 09:25:44
A dvtk újkori történetének (dfc utáni évek) legjobb edzője volt itt.
volt erőnlét, támadófoci, közönség és fociláz !
Ez mind az ő érdeme.
2. Spirálfüzet (kockás)
2022-06-21 09:21:42
Ez az ember régen azt se tudta hol van Miskolc, mi az a Diósgyőr. Aztán több év távlatából is árad a szeretete rólunk, annyira megszerette a várost és minket. Hát igen. Ilyen az amikor működik a kémia. Ha ebben a tetű vezetőségben csak a fele "énje" meglenne már nem itt tartanánk...

Pörgesse mester!

Szabó Tomika te meg dugd fel magadnak a milliardjaidat!

1 2 > 

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...