Banner

Te döntesz

Szerző: dfcwolf | 2024-02-23 18:41:00

Egy beharangozó, amiben mindenki megtalálhatja, amit szeretne


Egy ilyen kis kényszerszünet után nehéz beharangozót írni, mert olyan sok dolog történik időközben, hogy a meccs szinte másodlagos lesz. Ráadásul színes ez a diósgyőri közösség és sokszor kiderült már az, hogy másként ítélünk meg döntéseket, másképp látunk dolgokat és erre a problémára kerestem a megoldást. DVTK szurkolónak lenni egy örök hullámvasút, ahol hegyek és völgyek váltogatják egymást szokatlan sebességgel és ez a pálya nélkülözi a nyugodt és egyenes részeket. Két olyan sportágunk van most, amely tömegeket mozgat meg. Mindenki tudja, hogy ez a foci és a kosár. Amíg az egyik csodát csodára halmoz, addig a másik megint csak inkább a keserűséget adja nekünk.
Ha te inkább a kosárlabda szurkoló vagy, akkor lépj a 3. bekezdéshez. Ha a foci áll közel a szívedhez, akkor folytasd a 2. bekezdéssel!

2. Az utóbbi hónapok eseményei megosztóra sikeredtek, hiszen elküldték Szergejt és utána ideiglenes edzővel folytattuk a küzdelmeinket, akivel nem voltunk túl sikeresek. Állítólag nem is számolt a klubvezetés azzal, hogy Simon Miklós vezeti a csapatot a szezon végéig, bár erről nem tájékoztattak senki, így nem is lehet igaz. Teljesen logikus lépés lett volna házon belül megoldani az edzőkérdést, ha lett volna megfelelő kvalitású edző, de az első csapat irányítása még túl nagy falatnak bizonyult Simonnak. Ezután érkezett a csapathoz Radenkovics. A kiválasztásának folyamatáról viszont nem tudtunk meg sokat.
Ha egyetértesz a klubvezetés döntéseivel, akkor ugorj a 4. bekezdéshez, ha nem, akkor számodra a 6. bekezdés következik.

3. Eszméletlen sikert ért el a csapat szerdán és olyan mentést mutatott be a csarnokban, hogy arra még ez ellenfelek is elismerően csettintenek. Újra láthatták a kilátogató szurkolók azt, hogy mire is képes egy olyan csapat, aki a végsőig képes küzdeni és nem ismer lehetetlent. Ráadásul majdnem teltház előtt játszottak, amire eddig még nem volt példa hazai pályán. Újra kosárláz van Miskolcon és ez talán majd visszacsábítja a szurkolókat a csarnokba, hiszen van egy európai szemmel nézve is komoly csapatunk.
Ha volt benned a kosármeccs után némi rossz érzés, akkor lépj a 7. bekezdésre, ha teljesen elégedett voltál, akkor az 5. bekezdéssel folytasd.

4. Szükségszerűek voltak ezek a lépések és én teljesen a klubvezetés nézeteit vallom. Szergej hibázott, így mennie kellett, ehhez nem férhet kétség. Olyanokat mondott el a szurkolóknak, amit egyetlen munkáltató sem nézne jó szemmel. Az edzőkérdést megpróbáltuk megoldani házon belül, de látszott, hogy nem működik és ezért kellett gyorsan váltani. Radenkovic jó szakember, hiszen már bizonyított nálunk és Zirojevics érkezésével még erősebb lesz a szakmai stáb és visszatérhet a régen várt és régen annyira csodált erőnlétünk.
Ugorj a 11. bekezdésre.

5. Az eredménytől függetlenül nehéz lesz a visszavágó, de semmiképpen nem lehetetlen. Ezek a lányok már nem egy csodával ajándékoztak meg minket és remélhetőleg még nem fogytak ki a csodatevésből. Óriási eredmény lenne a legjobb négy közé jutás és azt hiszem, meg is érdemelnénk már ezt itt Miskolcon.
Ugorj a 12. bekezdésre.

6. Úgy kommunikáltak az új edző bemutatásánál, hogy velünk foglalkozik a sportsajtó, pedig inkább csak nevetnek rajtunk. Inkább csak kapkodás, amit látnak és ez nem vet jó fényt ránk. Sajnos, az az érzésünk támadhat, hogy a riválisok újra csak legyintenek a nevünk hallatán, hiszen elképesztően sok edzőváltásunk vagyunk már túl. Szóval, ez a hírnév semmiképpen nem ad okot a büszkeségre.
Ha szerinted az események kihatnak a játékosokra, akkor ugorj a 8. bekezdésre, ha nem hatnak a játékosokra akkor 9. bekezdéssel folytasd.

7. Sajnos, nem volt túl jó nézni pár szurkoló reakcióját, amikor az ellenfél játékosa megsérült. Ráadásul a közvetítésben is egészen jól látszott. Szeretném megérteni, hogy miért reagáltak páran úgy, ahogy, de azt hiszem, nem sikerülne. Az egy dolog, hogy vitathatatlanul a legnagyobbak vagyunk a lelátón, de lehetnénk a legsportszerűbbek is. Nem kell az ellenfelet a tenyerünkön hordozni, de talán egy kis együttérzés nem árt nekünk sem.
Ugorj a 12. bekezdésre.

8. Talán egy kicsit megbomlott az öltözői egység az utóbbi hónapok eseményeitől, hiszen érdekes események zajlanak a klubnál. Olyan játékos kerül vissza a keretbe, akivel már nem számoltunk. A kapusok váltogatják egymást a kapuban. Szóval ideje lenne kiegyenesedni. Persze, valószínűleg mindannyian láttak már hasonlót és nekik az a dolguk, hogy a legjobbat adják magukból az új edzőnek, mert most kell megmutatniuk, hogy lehet rájuk számítani. Ki kell tisztítani a fejüket és küzdeni a kezdőbe kerülésért.
Ugorj a 10. bekezdésre.

9. A játékosoknak nem kell ezzel foglalkozniuk, hiszen profik. Talán szárazan hangzik, de csak be kell menniük a munkahelyre és ott a legtöbbet kihozni magukból, hogy az edző számíthasson rájuk. Beállnak a stáb mögé és teszik a dolgukat és természetesen elvégzik a rájuk szabott munkát, hogy ott legyenek a kezdőben. A bemutatkozó sajtótájékoztató után azt azért lehet sejteni, hogy a fiatal játékosok nagyobb szerepet fognak majd kapni a meccseken és ez talán majd motiválni fogja őket.
Ugorj a 10. bekezdésre.

10. Ha valamiben biztosak lehetünk akkor az, hogy valami új lesz, ami a pályán visszaköszön majd és ezt érdemes lesz élőben megnézni. Még az is lehet, hogy egy teljesen új arcát mutatja majd a csapat és ebből én nem szeretnék kimaradni. Az ellenfél is olyan, ami hívogatja a szurkolókat, mert mindenképpen vissza kellene vágni az első meccs eredményéért.
Ugorj a 11. bekezdésre.

11. Hiszen a Videoton lesz a soros, akik az első meccsen elég nagy meglepetés okozva simán vertek minket és azóta is szárnyalnak. Olyannyira, hogy a tabella harmadik helyére repítették magukat. Ennek ellenére nem mehetnek biztosra szombaton és nekünk is bíznunk kell a jobb folytatásban, mert nem adhatjuk fel a reményeinket. Volt egy kis idő összeszokni és talán az új edzőnk is kitalált valami olyat, amivel meglephetjük a fehérváriakat.
Ugorj a 12. bekezdésre.

12. Nekünk nincs más dolgunk csak annyi, hogy mi is mindent megtegyünk a lelátón és amikor nehezen megy a pályán, akkor támaszkodhassanak ránk. Ez az, amit mi szurkolók hozzá tudunk tenni. És hozzá is fogjuk tenni! Mert aki Diósgyőri!



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

60. dudik-attila |Válasz erre: 58. wexeye
2024-02-24 18:21:54 Piros öves, Őstag
Bizony volt, aki azt sugallja, hogy amit ez az adminisztráció csinál, az minden rossz.
De pont ezt írtam le, hogy parttalan vita kezdődött, félre értelmezett mondatokkal, amibe bele lehet kapaszkodni. Nem állok most egyik oldalon sem, próbálok objektív maradni. Ja, az más itt a fórumon :)
59. perec (lédús) |Válasz erre: 58. wexeye
2024-02-24 14:53:42 Piros öves, Őstag
.. pontosabban azt írtam kolléga, hogy a focink és stadionjaink ahogy pusztultak le évtizedekig, az építkezés is addig fog tartani...
58. wexeye |Válasz erre: 50. dudik-attila
2024-02-24 13:55:38 Fekete öves, Őstag
Ki írt olyat,hogy nincs benne szerepük? Lett tao meg irgalmatlan költekezés stadionra, kirakatcsapatra,meg a válogatott meg EB helyszín stb. Mi csak azt mondjuk hogy az ár/érték arannyal van baj,nem is kicsi, illetve hogy a válogatott sikere elfedi a hátország komoly problémáit. Hiába lett 15 évvel ezelőtthöz képest ég és föld mondjuk a mi edzőközpontunk,látszata semmi. Perec kolléga 1-2 évről beszél,de 14 éve van alkotmanyozó többség baszdkikám.... 14 éve azt csinálnak,amit akarnak. Na,lassan meccs, hajrá Diósgyőr!
57. perec (lédús) |Válasz erre: 56. wexeye
2024-02-24 13:55:07 Piros öves, Őstag
.. megcsapjuk őket, ha találkozunk, nekik nem fog jólesni...
56. wexeye |Válasz erre: 52. paxi1
2024-02-24 13:50:19 Fekete öves, Őstag
Jövőre nekünk sem fog jólesni...
55. perec (lédús) |Válasz erre: 51. tomi87
2024-02-24 13:47:19 Piros öves, Őstag
.. fura ezt látni.. kíváncsi leszek a szereplésére..
54. perec (lédús) |Válasz erre: 53. dfcwolf
2024-02-24 13:45:35 Piros öves, Őstag
... könyökömön jön már ki a piaci alap, a szent piac (ami ha bukik, segítsen már az állam de azonnal..) ... volt már, láttuk, kösz, mentünk vele a békasegge alá... És lesz is még, majd piaci alap (Viktor mondta nemrég, most infúzión van tartva a foci, majd ha megerősödünk, nem lesz bekötve.) ... Most egy átmenti időszak van, taoval, irányított szponzorokkal, állami pénzekkel, infrastruktúra fejlesztésekkel, ststb... és igen, voltak rossz húzások is, Leekens, Pinyő stb... de ezek is hozzátartoznak az úthoz... a fejlődés útjához, mert van fejlődés igenis, ha tetszik, ha nem... ahogy a focink és stadionjaink pusztultak le évtizedekig, az építkezés is addig fog tartani... nem történik meg 1-2 év alatt..
2024-02-24 13:23:35 Fekete öves, Őstag
Akkor ezt kicsit kifejtve. Amikor azt mondjuk, hogy ha nem lenne ez a rendszer a fociban akkor Ott Erzsik és társaik jönnének akkor abban gondolkodunk, hogy semmi nem változott az elmúlt években, pedig ez nem igaz. Fejlődött az üzleti élet és a vezetők képzettsége ami inkább arra enged következtetni, hogy egy piaci alapon működő focinál, piaci alapon működő szponzorációk lennének. Nem akarok messze menni, de itt az amigeleken.hu-n olyan hirdetők vannak akik ezt komolyan gondolják. Akik azért adnak pénzt mert meg akarják szólítani ezt a közösséget. Nem ide lettek irányítva.

Ha a foci piaci alapon működne akkor biztosan kevesebb pénz lenne benne, de azt jobban osztanák be. Talán akkor oda érkeznének a valós szponzorok, ahová érdemes pénzt rakni. Mi lehetnénk ennek az egyik legnagyobb nyertesei. Ha kevesebb pénz lenne akkor minden értéke csökkenne így a játékosoké is. Azt megkockáztatom, hogy a tempó és a tudás nem változna a játékban. De ha esetleg csökkenne, akkor sem történne semmi, ugyanott lennénk a mi kis bajnokságunkkal.

Talán akkor tényleg fontos lenne a játékosok kinevelése és idővel azok a klubok lennének sikeresek akik erre áldoznak. Éppen ezért nem látom olyan borúsan ezt a lehetőséget. Ha eltűnne a pénz akkor mindenhol eltűnne. Persze a Fradi már keresett annyit, hogy őket kevésbé érintené amíg ezt jól beosztják.

Jelenleg a válogatott nagy része külföldön építette fel magát, mert itthon nem tudta volna elérni ezt a szintet. Ezért a magyar focihoz nincs közük. Sajnos. A beleöntött milliárdok ellenére sem sikerül ezen változtatni és a jelenleg kiszemelt fiatal tehetségek is ilyenek.

Nem szeretném ezt Orbánra kihegyezni. Azt gondolom, hogy a politikának nincs hatása a válogatottra és óriási tévútra visz mindenkit az, hogyha a válogatott sikerét a magyar utánpótlásnak tudjuk be. Ez egy hibás gondolat és tévútra visz. Azt sugallja, hogy jól megy itthon az utánpótlás képzés és ez hiba. Nem megy jól! Nem igazán tudnak felmutatni eredményeket, de az elköltött milliárdokat még most jól elfedi a válogatott sikere. Ez az egész elképzelés kényelmes az MLSZ-nek.

Rossi és OV összekötése is fura elképzelés. Az MLSZ piaci alapú működése Matheus idehozatalával kezdődött. Ő volt az aki nyugati mintára kezdte építeni a válogatott szereplését és díjazását. A szponzorációból érkező pénzek elosztását. Az MLSZ addig is sok pénzt kapott de nem osztottak sokat vissza a válogatotthoz. Hová tűnt azt csak sejthetjük. Matheustól számolható az, hogy a válogatott körüli stáb profin kezdett működni. Csányi 2010-ben érkezett és regnálása alatt volt itt Koeman, Egervári, Csábi, Pintér, Dárdai, Strock, Szélesi, Leekens és végül Rossi. Szóval úgy tűnik, hogy bőven voltak rossz választások Rossi előtt. Ezeket nem adjuk a politikának de az egyetlen jó döntést igen. Ez érdekes.

Sokkal inkább tartom fontosnak Szalai beszédét a válogatott szempontjából, aki felhívta a figyelmet a hibákra és mert beszélni.

Szóval örülök a válogatott sikerének és abban reménykednék, hogy közben a hátország épül, de nem. Itt is 10 éve megy az akadémia és mire mentünk vele? A sok pénz nem használ, az elkényelmesít. A tények tagadása is. Nem szabad a válogatottba kapaszkodni, dolgozni kellene a háttérben, hogy magyar fiatalok kopogtassanak a válogatott ajtaján de ez nem látszik.
52. paxi1 |Válasz erre: 51. tomi87
2024-02-24 13:20:09 Zöld öves, Tag
Rossz hír ez a Vasasnak..
2024-02-24 13:11:20 Fekete öves, Veterán

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...