Szimpatikus kiscsapat

Szerző: dfcwolf | 2023-10-01 09:18:00

Nem az számít, hogy mások mit gondolnak rólunk


Látom az Interneten elszabadulni a zöldeket, akik most kiscsapatoznak minket, de azért közben bőszen szervezkednek és különvonattal érkeznek majd Miskolcra. Persze csak akkor, ha a MÁV is úgy akarja és erről jutott eszembe az, hogy van-e kiscsapat a magyar NB1-ben? Kis csapat lehet-e a Kecskemét vagy azok vagyunk mi is. Újoncok lennénk valóban, vagy azért ez sértő ránk nézve?

Ilyen filozófiai gondolatok fogalmazódtak meg bennem a meccsre készülődve, mert visszanézve a múlt évre, én csodálkozva néztem az NB2-ből azt, amit a Kecskemét elért. És őszintén elmondom, hogy úgy gondoltam rájuk, mint szimpatikus kiscsapat. Viszont már nem így van. Elkapta a fociláz a várost és jó látni azt, hogy egyre többen vannak a meccseken és már idegenbe is jelentős számú szurkoló kíséri el őket. Nehéz ellenfélnek bizonyulnak mindenki számára és senki nem meri leírni őket.

Kicsit azért átalakultak a múlt évhez képest, de azért lényegesen nem gyengültek és ez látszik az eredményeiken és a tabellán elfoglalt helyükön. Persze most a középmezőnyben vannak, de ne feledjük, hogy azért az európai szereplés biztosan kivett belőlük sokat az elején.

Időközben a tabella is kezd kisimulni és ha ránézünk, azért boldogság öntheti el a szívünket. De nem csak a gyűjtött pontok száma adhat erőt nekünk a lelátón, hanem a játék, amit látunk. A CSAPAT. Nagyon rég volt az, hogy ilyen jó volt meccsre járni Miskolcon, de én nagyon élvezem ezeket a meccseket. Az Felcsút elleni első meccs után elkeseredett voltam, de gyorsan változott a kép és azóta folyamatosan fejlődünk. Bárkinek méltó ellenfelei tudunk lenni úgy is, hogy nem engedünk a saját játékunkból.

Biztos voltam abban, hogy a Loki ellen sikerül majd nyerni, de én csak egygólos győzelmet vizionáltam és most ugyanilyen határozottan érzem a Kecskemét elleni győzelmünket is. Nehéz lenne elmondani, hogy mire alapozom, de azt azért kijelenthetem, hogy a DVSC elég komoly nyomást helyezett ránk a második félidőben és ott is tudtuk magunkat tartani. A kecskeméti csapatot gyengébbnek érzem tőlük. Szimpatikus a lila csapat és ezt nem csak én érzem így. Beszélgetve a múlt évben a szurkoló-társaimmal, sokan nyilatkoztak így róluk.

Bízom benne, hogy újra sokan lesznek majd a stadionban a vasárnapi időpont ellenére is és a hangulat újra fantasztikus lesz. Minden héten nagyon várom már a meccset és szinte számolom a napokat az összecsapásig. Elkapott a fociláz.

Szerintem egy jó meccset láthatunk majd, olyat, amilyeneket az utóbbi időben játszunk. Két kiscsapat? Újonc? Kit érdekel, hogy ki milyen jelzőt aggat ránk? Nem az számít, hogy mások mit gondolnak rólunk, hanem az, hogy mi mit gondolunk magunkról. És mit gondolunk? Hát azt, hogy mi vagyunk a legnagyobbak!És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 > 

26. rugoka |Válasz erre: 23. Sickunt
2023-10-02 06:12:35 Zöld öves, Tag
Hát most meg már aszonták szagértők, hogy 2. legnagyobb költségvetés és nem áll meg a minőségi légiós, sőt drága magyar játékos igazolása!
25. mizu
2023-10-01 13:02:31 Barna öves, Tag
13 pontunk van 7 meccs után, 40 ponttal már szinte biztos bentmaradás, ha 11 meccs után meglesz a 20 pont az már szép teljesítmény lenne, most akár a kecsót is megfoghatjuk. Álmodjunk lépésről lépésre ;) (4 meccs alatt 7 pont, nem lesz egyszerű de nem lehetetlen, viszont ma hozni kellene ezt a meccset.)
24. perec |Válasz erre: 14. Joshi
2023-10-01 12:59:49 Barna öves, Fanatikus tag
... állítottam én az ellenkezőjét?? :) Csak "meglepő" ilyeneket olvasni, hogy félnek tőlünk ... miközben nekik van 24 kupagyőzelmük nekünk meg kettő.. persze ettől még félhetnek.. tán rettegnek is... :))
23. Sickunt |Válasz erre: 22. rugoka
2023-10-01 11:51:19 Barna öves, Tag
Nem jöttek rá, elvileg nem lett ide tolva semmilyen extra pénz. Nyáron elmondták ,hogy a top 6-al költségvetésben nem tudunk versenyezni és látszott is ,hogy még a kövesd is azt vásárol ki tőlünk akit akar, ezért ollózták össze az olcsóbban beszerezhető légiósokat a világ minden tájáról. Reméljük a jelenlegi szakmai stáb teljesítménye meggyőzi Viktorékat ,hogy a fradi mellett ide megéri forrásokat intézni mert a kevésből is fasza csapatot főztek ki.
22. rugoka |Válasz erre: 16. Kezdökör
2023-10-01 11:24:49 Zöld öves, Tag
Én pont azt mondom, hogy talán végre rájöttek, hova /hozzánk/ kéne tolni a pénzt, mert itt van létszám és hangulat, jól néznénk ki a nemzetköziben is. Nem értem mi tartott eddig ezt kitalálni, lehet az, hogy senkiföldje vagyunk a hatalomnak. Az meg, hogy hova vándorol a pénz, nos az legfelül dől el, az "csak" mák hogy egy Bajúsz és pláne Kuznyecov sikeredett ide. Ha ezt tudták volna, hogy jó szakember, akkor csút, fidi vagy ratyi az állomáshelyük! Sajnos egyébként szeszélynek tartom ennél a kurzusnál, azt, hogy mennyi kasta hova és meddig vándoroljon.
Egyébként a legelején a ratyi se volt sehol a nemzetköziben, igencsak oda kellett irányítani a lovettát, hogy valami legyen belőle, de hát most is jött a bálnapuszi...
Mai meccset meg kizárólag Mi baszhatjuk el, gólokkal kéne nyernünk, tényleg induljunk már meg a NAGY CSAPAT útján!
21. zorba* |Válasz erre: 18. Sickunt
2023-10-01 11:01:13 Fekete öves, Veterán
Teljesen egyetértek veled. Mind Kuznyecov, mind Dr. Bajusz kiváló szakmai munkát tett le eddig az asztalra.

Visszadták a reményt és a büszkeséget.
20. zorba*
2023-10-01 10:56:09 Fekete öves, Veterán
Szerintem a Kecskemét is egy olyan csapat, ahol a szurkolóik békességben eláldogálnának vegyesen egymás mellett a mieinkkel a büfé sorokban.

Nekem szimpatikus csapat a Kecskemét, de nekünk most jobb csapatunk van.
19. Kezdökör |Válasz erre: 18. Sickunt
2023-10-01 10:11:16 Piros öves, Fanatikus tag
Pontosan, sokan mikor fradikáznak elfelejtik vagy nem veszik észre, hogy ugyan az a klub modell nálunk is! Sokszakosztályos klub, nem látható „tulajdonos”, irányított szponzorokon keresztüli adóforintok stb… A gond az, hogy ezzel a lehetőséggel nem nagyon éltünk az elmúlt években, talán most, hogy egy új szakmai stáb és egy új eredményorientáltnak tűnő koncepció vázolódik reménykedhetünk!
18. Sickunt |Válasz erre: 17. Kezdökör
2023-10-01 09:37:54 Barna öves, Tag
És pont itt kanyarodhatunk vissza az 16.-os kommentedre. Kubatov tényleg egy jó fradit akart csinálni és nem a visszaosztós embereket tette (sok pénzből) pozícióba meg a pályára hanem a legjobb szakembereket. Korai kijelenteni, de talán kicsibe ez itt is elindult ugyanis Kuzi és Bajusz Úr is kiváló munkát végez az adott büdzséből, nagyon meg kell őket becsülnünk.
2023-10-01 08:28:22 Piros öves, Fanatikus tag
Az ellenfél minden tisztelete mellett én a mai napon győzelmet várok! Szerintem a mostani keretünk bőven jobb képességű játékosokból áll mind technikailag mind sebességben! Nem szoktam „szakmázni” de ha a középpályánk és a védelmünk off-olni tudja Horváth Krisztofert és folyamatosan széthúzzuk a pályát akkor a sebességből adódó különbséget nem fogja tudni a lassú és betömörülő focit kedvelő kecsó levédekezni!

1 2 3 > 

Mégsem


Üzenet küldése...