Banner

Sopron Basket - DVTK-Hun-Therm 73-71

Szerző: amigeleken.hu | 2024-03-18 08:19:00

Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa döntő


A Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa 2024-es döntőjében a címvédő Sopron Basket volt a DVTK HUN-Therm ellenfele. Az első negyed még a mi elképzelésünk szerint alakult, de azután inkább a soproniak akarata érvényesült, és többnyire nekünk kellett futni az eredmény után. A második félidő elképesztően izgalmas, fordulatos összecsapást hozott, amelynek végén a riválisunk örülhetett (73-71).


Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa, döntő

Sopron Basket - DVTK HUN-Therm 73-71 (19-25, 26-14, 10-18, 18-14)
Győr, Széchenyi István Egyetemi Sportcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Tóth Cecília, Makrai Márton.
Sopron: Papp 12, Böröndy 8, Varga A. 14/6, Sitku 10, Brooks 19/6. Csere: Jevtovic, Toman D. 10/3. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
DVTK: Aho N. 11/3, Charles 13/6, Lelik 9/9, Jovanović 11/6, Grigalauskytė 6. Csere: Kányási 9/9, Garbin 12/12, Tenyér. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Mérkőzés utáni értékelés
Völgyi Péter: - Többször is vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, és visszavenni a vezetést, de olyankor nem jött az a plusz, amire szükség lett volna. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült nyernünk.


Az MKOSZ tájékoztatja a szurkolókat és az érdeklődőket, hogy a Killik László Női Magyar Kupa idei négyes döntőjének vasárnapi helyosztóira a tegnapi elődöntők után változik a szektorbeosztás, méghozzá az alábbiak szerint:


A vasárnapi belépőket ezen a linken lehet megvásárolni, már ennek megfelelően:

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/killik-laszlo-noi-magyar-kupa-doento-gyor-varosi-egyetemi-csarnok-635756/event.html

Jegyvásárlásra a helyszínen is lesz lehetőség!


A Magyar Kupa trófeáját fennállása során 11 alkalommal elhódító és az idei évadnak is címvédőként nekivágó Sopron Basket a szombati elődöntőben 73-67-re múlta felül a Vasas Akadémiát. A soproniak több rutinos játékosukra nem számíthattak. A civilben helyet foglaló Yvonne Turner mellett Beatrice Mompremier sem léphetett pályára. A találkozó előtt már bemelegített a társaival a rehabilitációja vége felé járó Fegyverneky Zsófia csapatkapitány, de a játéka kérdéses volt és végül nem is szerepelt az összecsapáson.

A döntő előtt a wbasket.hu Laczka Miklóst, a soproniak másodezőjét kérdezte.

„Az idei döntőbe jutás ezzel a csapattal óriási eredmény számunkra. Büszkék vagyunk rá, hogy ez az este így sikerült.” – mondta a wbasket.hu-nak Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője. „Az elején nem működött annyira jól a védekezés, de aztán tudtunk váltani. Ahogy feljavultunk, ott egy kicsit el is léptünk. Ezt követően kijött a fáradtság és megakadtunk, így megint szorosabb lett a mérkőzés. Összességében a védekezés volt a siker kulcsa.”


A fináléban a soproniak riválisa a DVTK HUN-Therm lesz. A diósgyőriek az elődöntőben 80-69-re múlták felül a Győrt. A csapatuk az első negyed hajrájában 15-14 után vette át a vezetést és végig kézben tartotta az irányítást. A félidőben már 37-28-ra vezettek a diósgyőriek. A folytatásban pedig a 16 pontot is elérte a differencia. Lelik Réka 21 pontot szerzett a győztes gárdában, míg Darcee Garbin 18, Aho Nina 11, Milica Jovanovic 10 egységig jutott. A kimaradó légiós ezen a kupahétvégén Ana Tadic.

A két csapat a bajnoki alapszakaszban már lejátszotta az egymás elleni két találkozóját. A DVTK még veretlen hazai porondon, ami egyben azt is jelenti, hogy mindkét összecsapást megnyerte. A decemberi sopronit 74-59 arányban. Akkor Lelik Réka 18, Toman Petra 17 pontot szerzett, míg soproniak legeredményesebbje a 20 pontos Varga Alíz volt. A januári diósgyőri találkozón 71-65-ös hazai siker született. Ana Tadic, Monika Grigalauskytė és Milica Jovanovic 11-11 pontot szerzett. Soproni oldalon akkor az egyaránt 17-17 egységig jutó Turner Yvonne és Brooks Jelena voltak a legeredményesebbek, de ki kell emelni Sitku Zsuzsi 14 pont, 5 lepattanós teljesítményét is.

„Az elődöntőben is azt a stílust és azt a kosárlabdát mutatta a DVTK, ami az egész évadban sikeressé tette. Az sem véletlen, hogy a hazai megmérettetéseken még veretlenek az egész szezonban. Tisztában vagyunk azzal, hogy a vasárnapi döntőben milyen jó csapattal találkozunk.” – hangsúlyozta Laczka Miklós, majd hozzátette: „Meg kell próbálnunk a DVTK-t ritmustalanná tenni és kicsit más játékot játszani, mint ami komfortos nekik. Ehhez az eszközeink limitáltak, de abszolút veszíteni való nélkül léphetünk pályára. Nem lehet azt mondani a jelenlegi helyzetben, hogy óriási elvárás lenne a csapat felé. Egészen nyugodtan és komoly vállalkozó-szellemmel játszhatunk.”


A két csapat az elmúlt négy kiírást nézve immár harmadik alkalommal vív döntőt. A 2021-es budapesti finálét 79-56-ra nyerte a Sopron Basket. A 2022-es miskolci finálé a DVTK Arénában drámai csatát hozott, melyet a negyedik negyedben 9 pontos hátrányból felállva hosszabbítás után 78-75-re a DVTK nyert.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu, hunbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

174. vebgy* |Válasz erre: 165. benji
2024-03-20 10:25:55 Fekete öves, Veterán
Legyen rajtad egy másik piros fehér cucc...csak ez a színkombinacio a miénk : D én mindig ilyenben megyek, elég jó mérleget hozott az idén...
173. Csabi K |Válasz erre: 171. IEVVV
2024-03-20 08:13:48 Kék öves, Tag
Az említett időkérést úgy értelmeztem és utána azt láttam, hogy a Sopron gyakorlatilag a 2-3 -ról átállt egy hybid zóna védekezésre, tehát csak Leliken embereztek.
172. IEVVV
2024-03-19 23:06:08 Kék öves, Fanatikus tag
És mindegy ki jön szembe az elődöntőben: mEG KELL VERNI!!! Több meccsen dőlnek el az érmek.
Ha nem megy az elődöntőben, akkor jobb az ellenfél, és nem érdemlünk aranyérmet.
Ha dontobe jutunk és nem nyerünk, akkor jobb az ellenfél és nem érdemlünk aranyat. Ilyen egyszerű.

Utazások: sokat tanul nyilván a stáb is: ahova lehet, nem fapadossal repülnek.
De. Paran beszéltük a Lille meccs elott, h talán érdemes lenne egy különgéppel menni, Debrecen-Lille uton. A meccs után azonnal haza lehet te volna az éjszaka repulni, f3-ra már mindenki a saját lakásában lehetett volna. Gyorsabb, egyszerubb, feszültségmentes, várakozásmentes lett volna. zsúfolt terhelés mellett minden óránál jelentősége lehet (pl. A Sopron 3 órával tobbet is pihenhetett a döntő elott)
A klub nem szervezett ilyet, pedig szerintem a wizz-nek is megérné egy kedvezményes bérgép, ha az EL-szezon során reklámozná oket a csapat europaban. 160 fős géppel - elszeparalva a csapattól - elmehetett volna 100-120 szurkoló is kenyelmesen.

Csak erdekessegkepp: egy Bourges-Pécs párharc során, a franciaországi meccset kovetoen, a sokkal profibb és tapasztaltabb francia csapat hamarabb ért Pécsre, mint a házigazda, akik a legolcsóbb (de nem a leggyorsabb)utazási formát valasztották, és jócskán késett a fapadosuk.
171. IEVVV
2024-03-19 22:46:45 Kék öves, Fanatikus tag
Mkosar: tisztelet és faragás.
Igaza van Mkosárnak, szerintem is egy picit jobban tisztelnek már minket a bírók a magyar meccseken, de még mindig nem annyira, mint a Sopront.
Cilit sokan szidják, de a javunkra szolo ítéletek nagy része hozzam kötődik, és terveinket csak tiszta faultot ítél. Nemcsak legutóbb, de korábbi meccseken is. Nyilván könnyű ot megtalalni, cinkelni, mert no, jól is nez ki, határozottak és egyertelmuek a jelzesei. Tehát kitűnik a többiek kozul. De szerintem velunk pl. Mindig korrekt. Goda Laci hasonloan. Kedvelem meg Cziffrát, Kapitányt is.

Prakschot szerettem, nagyon futtaják is, FIBA-bíróként nagy nala a fault határ, de most nagyokat tévedett. Makrai szimplán hülye.mindketten tisztelték a Sopront. Monikara faultot fújtak, Brukszra semmit, Vargára csak a sokadikat. Vagy azt sem. Borondyre sem - ahogy arra András és Karpfen utalt.
Ja, és Borondy lépése? Atvette, lépett, beleallt a dobásba, aztán érkezett valamelyik védőnk, ezért tovabbszokkent és úgy dobta el. Nem hittem el, hogy nem latjak…:)))
Gaspi pedig idokeresnel mondta: használjátok a faultokat… es oldjátok meg Leliket. “LELIK, Only Lelik!!” Magyarul: üssétek!

Ezekre fel kell készülni!!!
170. IEVVV
2024-03-19 22:31:37 Kék öves, Fanatikus tag
Egy picit csatlakoznék piroshoz most:
Ugye ott tartunk, hogy kulcsjátékosaink több, mint KÉTSZER annyi meccset játszottak, mint a soproniak!!!! Ebben a menetelésben, koncentrációban nem csak játékosok fáradhatnak el olykor-olykor.
Hadd legyek unortodox: Peti vállán is van felelősség, nem csak játékos kell a sikerhez, hanem edző is, de a baj is közös. Nemcsak játékos hozhat rossz döntéseket, hanem szakvezető is.
Nem értem, miért Tenyér játszott (abban a szakaszban kb. 12-14 pontot vert ránk a Sopi), nem értem Vera miért nem játszott többet, pláne az utolsó negyedben (mindössze 19 perc jutott neki a meccsen).
Hasonló érzésem volt a zaragozai meccsen is: akkor Rékát nagyon durván faragták, és igazából csak Mima volt potens a spanyol kosárra, de mégis lecserélte Peti a 34.percben…aztán végleg lent is maradt…elfelejtette visszahozni.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy közös a siker és közös a bánat is.
Remelem, szezon végén közös lesz az öröm.
169. TheStilt |Válasz erre: 168. betyarok
2024-03-19 18:53:19 Fehér öves, Tag
Pár gondolat ehhez a témához, sokat gondolkodtam én is rajta és fiatalon nyilván mindent, is, meg akartam volna nyerni, mostmár lehet okosabban(?) osztanám be az erőmet. 90-es évek elején a Szarvasűzőkön az utolsó helyezett csapat valami extra ajándékot, talán egy pólót kapott, így megbeszéltük, hogy utolsók leszünk.... első két emberünk hozta is a "penzumot" (pedig a második futónk előtte pár évvel ifjúsági magyar bajnok volt 100m-en). Én nem tudom milyen indíttatásból, de amint látótávolságba értem az előttem futóhoz, csak meg kellett előznöm, még vagy 10-12 futó járt így, aztán aki engem váltott az sem "bírt magával", így a végén talan első 20-ba kerültünk a "célkitűzés" helyett. Azt nem tudnám megmonmdani miért...de ma is így van az autópályán minden előttem lévő helyzetjelző kapcsán.... persze csak amit szabályos sebességhatárok között utól tudok érni. :-P

Viszont ha jobban belegondolunk van oylan sportág ahol szakszó is van a "jelenségre" vezéráldozat, mert hát ugye a sakk is sport és a nagyobb cél érdekében kell kompromisszumokat kötni, estleg áldozatot hozni.
És a sprotágnál maradva, ha jobban belegondolok, abban a bajnokságban ahol aztán ez tényleg nagy üzlet és kb. 7 hónap alatt 82 meccsel "megy le" az alapszakasz évek óta megy a vita a "load-managementen". Nyilván a régi motorosok fikázzák (és ezek között van olyan akinek korai visszavonulást "eredményezett", hogy az Ő idejében még nem volt divat), míg az üzlet orientált csapatok meg alkalmazzák. Bár az már korábban is jellemző volt, hogy az alapszakasz végén, ha már nem tudtak a helyezésen változtatni, akkor pihentek a sztárok az utolsó meccseken a rájátszás előtt.
De vehetnénk a az első 3-peat esetét a Bulls kapcsán, ahol beállítottak egy rekordot, a 72 győzelemmel, aztán tanulva belőle, éppen, hogy "bekúsztak" a rájátszásba, majd ismég bajnokok lettek. Amikor pedig megkérdezték Phil Jackson-t, hogy "akkor ez most mi volt?", csak annyit mondott "nem az alapszakaszt kell megnyerni". Nyilván ez akkor működik, ha lég jó a csapat ahhoz, hogy ne legyen hazai pálya kényszerben...bár ha nem, még akkor is kérdéses, hogy jobb nekivágni egy kupának/rájátszásnak/döntőnek, a hazai pálya előnyének tudatában, de kifacsart 6-7 játékossal és friss, de 7 hónapot kispadon gubbasztó kiegészítő emberekkel, vagy inkább kisebb prioritást helyezve a hazai pálya teljes megszerzésére, de a kiegészítő embereknek elég lehetőséget adva és ezzel mind az ő fejlődésüket támogatva, mind a kezdők/"sztárok" pihenését megoldva... Én lehet utóbbira szavaznék, ha a nagyobb prioritásokra gondolok.
168. betyarok |Válasz erre: 163. Stevenstreet
2024-03-19 10:55:57 Fekete öves, Őstag
Teljesen így gondolom èn is!
Egyáltalán hogyan lehet elengedni valamit? A vesztes meccs után odamennek a 2000 nèző elè, hogy bocs fiúk, nagyon f@szán szurkoltatok, de tènyleg, de mi most nem erre fòkuszálunk...
A hètvègèn kikapott a Liverpool 4:3-ra a Unitedtől òriási csatában,.szerintem hasonlò okok miatt. Klopp csak megemlítette: kicsit sokat játszunk mostanában. Nem hiszem, hogy morognának a liverpooliak, hogy de Mester,.legalább a Liga kupát engedted volna el te oktondi!
167. TheStilt |Válasz erre: 164. mandulak
2024-03-19 09:43:09 Fehér öves, Tag
Hidd el, nem az én döntésem...sőt....
166. benji
2024-03-19 08:25:30 Lila öves, Őstag
Egyébként a Sopronnak szerencséje is volt a kupában: a Szekszárdot február 21-én, 3 héttel a mi negyeddöntőnk előtt győzték le idegenben, ahol Turner 14, Mompremier 8, Fegyverneky 5 pontot szerzett, és nyertek 12 ponttal. Ha ők is múlt szerdán játszottak volna, már erősen tartalékosan, minden teljesen másképpen alakul - még ha esetleg így is nyertek volna, akkor is, nekik is a 3. meccs lett volna a döntő 5 nap alatt.
165. benji
2024-03-19 08:18:09 Lila öves, Őstag
Rájöttem, miattam veszítettünk.
A Villeneuve elleni 3. meccs előtt az ultrák kérték, hogy mindenki piros-fehérben menjen meccsre, így felvettem egy ilyen pólót: kikaptunk.
A kupadöntőre is ugyanazt vettem fel, hogy a sok piros-fehérbe öltözött szurkoló között én is ezeket a színeket viseljem: most is kikaptunk.
Soha többé nem lesz rajtam meccsen...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...