Banner

Simon Miklós: Győzelemre és győzelemért játszunk

Szerző: objektív | 2024-02-08 10:32:00

"A srácok nagyon motiváltak"


Csütörtök este nyolc órától Kecskeméten lép pályára az OTP Bank Liga 19. fordulójában. A találkozó előtt Simon Miklós vezetőedzővel beszélgettünk. -írja a dvtk.euSimon Miklós múlt csütörtökön vezényelt először edzést a DVTK első csapatának, majd két nappal később más ő ült a kispadon - helyesebben állt a kispad előtt - Debrecenben. A kecskeméti találkozó előtt viszont három nap állt rendelkezésére.

- A csapat és a játékosok felkészültek - kezdte Simon Miklós. - Ilyenkor a szükséges finomhangolásokat kell elvégezni, ami az adott ellenfél legyőzéséhez szükséges. Illetve az egyének fejlesztésén keresztül igyekszünk a labdarúgókat a legjobb állapotba hozni a mérkőzésre. Az idő teltével egyre több benyomásra teszek szert, és örömmel látom, hogy mennyire fejlődni vágyó, valamint a közös munkára nyitott a társaság, és egyre inkább egymásra hangolódunk.

Az OTP Bank Liga tavaszi nyitó fordulójában a DVTK 2-2-es döntetlent játszott a DVSC otthonában, miután 2-0-s vezetést követően a hazaiak kihasználták az emberelőnyt.

- Egy nagyon jó Debrecen ellen játszottunk, akik komoly feladat elé állítottak minket, mégis három nappal a találkozót követően is úgy érzem, hogy a kezünkben volt a találkozó - idézte fel. - Kielemeztük a mérkőzést abból a szempontból, hogy legközelebb mit kell tenni annak érdekében, hogy megtartsuk az eredményt.

Két fiatal szerezte a diósgyőri gólokat Debrecenben, ráadásul Bényei Ágoston, és a DVTK LSA növendéke, Jurek Gábor is először talált be az élvonalban.

- Próbálom a csapat figyelmét felhívni arra, hogy nagyon fontos, hogyan reagálunk egy adott szituációra beleértve a pozitív és a negatív helyzetet is. Szerencsére most egy örömteli eseményt kell a megfelelő helyen kezelni. Nagy dolognak tartom, hogy mindkét fiatal megszerezte az első gólját, és a klub szempontjából is fontos, hogy erőteljesen jelezzük, hogy a fiatalok tudnak fejlődni. De tovább megyek, mert ez nem csak a fiatalokra igaz, hanem minden labdarúgóra, akik szintet szeretnének lépni.

A találkozó 77. percében Szatmári Csaba megkapta a második sárga, és egyúttal a piros lapot, így eltiltás miatt nem léphet pályára Kecskeméten.

- Szatmári Csaba a DVTK meghatározó embere, aki biztosan hiányozni fog Kecskeméten a csapatból - ismerte el a vezetőedző. - Ha az eltiltás jó oldalát nézzük, akkor azt tudom elmondani, hogy legalább friss lesz a vasárnapi, Újpest elleni bajnokira. Bízom benne, hogy megtaláltuk a helyettesét, akinek belépésével stabil lesz a DVTK védelme.

Ezzel szemben Tóth Balázs eltiltása letelt, csütörtökön a szakmai stáb rendelkezésére áll, ugyanakkor Artem Odyntsov a csapat egyik legjobbja volt Debrecenben. És ha ehhez hozzátesszük, hogy Bánhegyi Bogdán jól védve gól nélkül hozta le a KBSC - Mosonmagyaróvár mérkőzést, akkor nincs könnyű helyzetben a szakmai stáb.

- Egyszerű helyzetben vagyok, mert nagyon jó kapusok találhatók a DVTK keretében, akárkihez nyúlok, biztos vagyok benne, hogy megállja a helyét - árulta el. - A srácok nagyon motiváltak, szeretném őket tűzben tartani, erre nyújt kiváló lehetőséget például a stabil együttműködés a Kazincbarcikával, minek keretében a Merkantil Bank Ligában is meg tudják mérettetni magukat. Ezen kívül akár a mérkőzéshez alkalmazkodva, akár az én vagy Tuska János kapusedző érzéseire hagyatkozva megpróbáljuk mindig a legjobb megoldást megtalálni ezen a poszton is.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

24. Izsák20
2024-02-08 18:40:47 Piros öves, Őstag
Vagy nagy zakó, vagy pedig szorosan hozzuk.
2024-02-08 18:31:39 Piros öves, Fanatikus tag
Bogesz,farkas
22. steve-curtis |Válasz erre: 20. Spirálfüzet (kockás)
2024-02-08 18:13:12 Piros öves, Fanatikus tag
Mindegy mennyit vállal be,csak kettő számít!
2024-02-08 17:28:44 Piros öves, Őstag
Azért az röhejes, hogy az Újpest már kedden lejátszotta a meccsét ,miközben nekünk csütörtökön kell, ráadásul idegenben és este nyolckor. Két nappal többet pihenhetnek, ezért remélem, jól megverjük őket.
20. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 15. steve-curtis
2024-02-08 17:07:39 Piros öves, Veterán
Ha Demetert beteszi az kemény lesz. De jó alkata van, magas, elsülhet jól.

Debrecenben - ha jól számoltam - 142 fiatal perc gyűlt össze. Ha a kapuban és a védelemben is fiatal lesz plusz Bényei és Jurek akkor ez ma sokkal több lehet. Bár 4 fiatalt nem biztos bevállal Simon.
19. awas
2024-02-08 17:02:59 Barna öves, Fanatikus tag
Ne sírjunk már előre a pálya miatt…legutóbb megvertük őket ott.
18. veg-h-zet |Válasz erre: 17. Izsák20
2024-02-08 15:42:18 Barna öves, Tag
Vagy Veréb Gyuri és Salamon. Őértük már 50 pont / perc jár.
17. Izsák20 |Válasz erre: 15. steve-curtis
2024-02-08 15:37:48 Piros öves, Őstag
Tóth Balázs és Demeter Milán?
16. Kezdökör |Válasz erre: 12. Basturapete
2024-02-08 15:31:33 Piros öves, Őstag
Debrecen, MTK, fehérvár és nem csak a dagonya a gond, hanem pl. a sár után hogy egyengetik vissza a talajt vagy a fű (gyepnek nem nevezhetjük) magassága is több esetben nagyobb volt a megszokottnál stb…
2024-02-08 15:30:41 Piros öves, Fanatikus tag
Kapuban,védelemben meglepi lesz.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...