Banner

Sántha Gergely interjú

Szerző: objektív | 2023-01-28 10:02:00

A jövőt a jelenben építjük


Nehéz évet tudhatunk magunk mögött, és senki nem tudja megígérni, hogy a következő év könnyebb lesz. A nehéz gazdasági helyzet új kihívások elé állított mindenkit, de szerencsére szép sikereknek is tapsolhattunk 2022-ben és a fejlődés sem állhat meg Diósgyőrben. Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével beszélgettünk.



- Eltelt egy újabb esztendő, mi az, ami először eszedbe jut a 2022-es évről?

- Sok szempontból ugyanaz, mint mindenki másnak. Amikor év elején azt hittük, hogy magunk mögött hagytuk a koronavírus-járvány okozta nehéz időszakot, akkor az elszabaduló háborús infláció és az energiaválság képében hirtelen egy újabb korábban nem tapasztalt akadály gördült elénk, ami az eddigieknél is nehezebbnek ígérkezik, de most azt látom, jó esélyünk van arra, hogy közös erővel át tudjuk vészelni ezt a kihívásokkal teli időszakot is.

Fájó szívvel szembesülök a hírekkel, hogy családok, kisebb-nagyobb vállalkozások és sportegyesületek kerültek és kerülnek nehéz helyzetbe, de a DVTK háttere a klub tulajdonosának, a támogatóinknak, a szurkolóinknak, az elmúlt évek szisztematikus építkezésének és nem utolsósorban Magyarország Kormányának köszönhetően rendkívül stabil.

Nagyon komoly munkát végeztek a munkatársaim minden területen az elmúlt esztendőben. Ahogy mindenkinek, nekünk is meg kellett húznunk a nadrágszíjat, sok mindent újra kellett terveznünk, át kellett csoportosítanunk, de a befektetett munka előbb-utóbb mindig megtérül, ezért a jelenlegi nehéz helyzet ellenére nagyon optimistán várom a 2023-as évet



- A nagyvilágból érkező rossz hírek mellett, azért átéltünk néhány igazán szép pillanatot is. Ha egyet-kettőt ki kellene emelned, melyek lennének azok?

- Azért is szerencsés egy több szakosztályt magába foglaló multisportklubot működtetni, mert mindig van kire büszkének lenni. Mindig van egy szakosztály, egy sportoló, akinek lehet szurkolni, aki szerez egy szép estét vagy egy jó hétvégét a szurkolóknak, az itt élőknek és a DVTK-család minden tagjának. Az elmúlt esztendőben talán a női kosárlabdázók kupagyőzelme és Euroliga-szereplése volt a hab a tortán, de rajtuk kívül is volt sok szép sportsikerünk, sőt, számomra Kékesi Márton olimpiai szereplése volt a hab tetején a cseresznye.

Ne kerteljünk, csalódás volt, hogy a labdarúgó csapat egy sajnálatos tavaszi formahanyatlásnak köszönhetően nem tudta kiharcolni az élvonalbeli szereplést, de úgy gondolom, tanultunk a hibákból és meghoztuk a megfelelő döntéseket, ennek is köszönhető, hogy ősszel már nem csak eredményes, hanem helyenként közönségszórakoztató futballt is láthattunk a csapattól hazai pályán és idegenben egyaránt. Számomra a Nyíregyháza elleni hazai mérkőzés jelentette az egyik legnagyobb élményt, nem csak az eredmény miatt, hanem mert a koronavírus-járvány kitörése óta most értük el a legmagasabb nézőszámot, 7340 szurkoló látogatott ki, amit ezúton is köszönök.

A klub egyik elsőszámú prioritása jelenleg, hogy az előnyt megőrizve labdarúgóink ismét a legjobbak között szerepeljenek, ehhez a szakmai vezetésnek és a stábnak minden feltételt megteremtünk.

Női labdarúgó csapatunk várakozásokon felül szerepel jelenleg, hiszen koncepciót váltottunk, idén szinte az alapoktól kezdtük újra a munkát, tucatlégiósok helyett rutinos magyar játékosokra és saját nevelésű akadémistákra támaszkodva. Az ő győzelmeiknek ezért külön is nagyon örülök.

Jégkorongozóink számára sem volt zökkenőmentes az elmúlt bajnokság, de az idei pontvadászatban újra megmutatták, hogy bárkivel szemben győzelmi esélyekkel szállnak jégre, és ismét szebbnél-szebb győzelmekkel örvendeztették meg a kilátogató szurkolókat.

Női röplabda csapatunk vezeti az NB I.-es tabellát és jó esélye van arra, hogy ismét az Extraligában szerepeljen.

A frissen alapított kézilabda szakosztályunk bajnok lett és osztályt léptek, az utánpótlásuk pedig a többi sportághoz hasonlóan hétről-hétre gyarapszik. Úgy gondolom, hogy kijelenthető, hogy jó döntés volt feléleszteni a sportágat Diósgyőrben.

Tényleg nem szeretnék minden eredményt felsorolni, mert biztosan kihagynék valakit, inkább csak néhány sikert említenék meg. Az asztaliteniszezők újra az Extraligában szerepelnek, lovassport szakosztályunk ismét az ország legjobb lovassport egyesülete lett, Spéth Norbert muaythai harcosunk harmadszor is vb-ezüstérmes lett, Mészáros László erőemelőnk újra megnyerte az Arnold Classicot, Tóth Anna gátfutónk bronzérmet nyert az U20-as vb-n. De többek között a birkózóink, kajak-kenusaink, tájfutóink is szép számmal szállították a magyar bajnoki címeket és sokan nemzetközi versenyeken is nagyon szép eredményekkel gazdagították a klubot.

Végül, de nem utolsó sorban, a 3000 sportolónk nagy része utánpótlás korú, ezért a legnagyobb büszkeségünk az, ha valakit behívnak közülük a korosztályos válogatottakba. Szerencsére szinte minden sportágunkban volt erre példa 2022-ben is.



Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. IEVVV |Válasz erre: 2. dfcwolf
2023-01-30 20:38:20 Kék öves, Fanatikus tag
Zoli…egyszer kérdezzétek már meg tőle vagy a tisztelt kommunikációs igazgatótól, hogy vajon hány kosármeccsen és hány focimeccsen voltak a szezonban?
2023-01-29 17:19:33 Piros öves, Őstag
döcögősen indult az egész , voltak gondok mindenfélék amit sorol is, de mára már elég jól állunk, így tovább, hajrá!
4. makuka
2023-01-29 08:31:43 Narancs öves, Tag
Jól van. Csak összejött már az elején neki is egy háborús inflációs szöveg. Már megijedtem, hogy igazi felelőst nevez meg és akkor vége a bulinak.
3. pedro80 |Válasz erre: 2. dfcwolf
2023-01-28 12:32:53 Narancs öves, Lelkes újonc
Ahogy olvastam a cikket azt hittem, hogy nektek adott interjút. Olvassuk a maszlagot, kérdés nincs, aztán meg ott a "tovább olvasok" gomb. :-)
2. dfcwolf
2023-01-28 11:54:33 Fekete öves, Őstag
Remélem ez a felszopás kifizetődik hamarosan és elviszik valami jólfizető, semmittevős helyre. A végrehajtók között szerintem lesz üresedés. Bohóc!
2023-01-28 10:18:31 Piros öves, Őstag
Bőrfotelbe ültetett bábu!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...