Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul

Szerző: objektív | 2017-08-10 17:52:00

Szeretettel köszöntök mindenkit! A Puskás Akadémiát látja vendégül Debrecenben a DVTK, az első hazai meccsünk következik. Négy idegenbeli meccsen vagyunk túl, és gondolkodtam, hogy mit kérdezzek? Visszamennék picit az időben… Mielőtt elkezdtük ezt a négy idegenbeli meccset, azt mondtad, Tamás, hogy nagyon könnyű egy csapatnak ilyenkor beragadni a rajtnál. Ennek ellenére négy idegenbeli meccs után a 3. helyen állunk. Ha összességében nézzük, akkor elégedett vagy?

Bódog: A harmadik mérkőzés után azt mondtam volna, hogy igen. Elégedett nem lehetsz ezután a mérkőzés után, mert mindenkiben van hiányérzet. Nem csak bennem, a játékosokban, a szurkolókban, mindenkiben, úgyhogy elégedett nem vagyok. Ha lehet röviden fogalmazni.

Mire számítasz a Puskás Akadémia ellen?

Bódog: Mindenképpen egy feszült mérkőzésre, hiszen mindkét csapat veszített a múlt héten. Izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe. Úgy gondolom, a csapat felkészült, javítani akar, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jobban nézzünk ki, mint az utolsó meccsen.

Busai: Az első három forduló az nagyon jól sikerült, jól játszott a csapat, de az utolsó mérkőzésen sajnos a végére szétestünk. Nem érdemeltünk győzelmet, de úgy gondolom, nagy lett a különbség. Ekkora különbség nem volt a két csapat között. Most, a hétvégén ezt mindenképpen ki szeretnénk javítani, úgy is készültünk a héten. Nagyon nehéz találkozóra számítok. Nagy a nyomás a Puskás Akadémián, hiszen ők még nem tudtak nyerni. Nekünk viszont ki kell javítani ezt a múlt heti kudarcot, úgyhogy jó találkozóra számítok, és bízom benne, hogy győzelemmel tudjuk zárni.

Tamás, mi történt múlt héten?

Bódog: Mindenki látta azt, hogy messze álltunk az emberektől, nem sprintbe közlekedtünk, a párharcokat elveszítettük, szóval… Az első félidőre azt mondom, hogy nem volt jó, de nem volt rossz, úgyhogy az úgy elment, de utána… Ha olyan területeket adsz az ellenfélnek, amit ők jól csináltak, elforgatták a játékot, gyors embereik voltak, lekontráztak, mi pedig nem voltunk ott az ember mellett. A területet átadtuk és azzal a sebességgel, amivel érkeztek, mi nem tudtuk ezeket a játékosokat fölvenni. Annak ellenére, hogy messze álltunk és szét voltunk szakadva, úgy gondolom, nem kell ennyire szétesni, mint ami a végén jellemzett bennünket, és amellett nem elfelejtve azt, amit éreztem én is a mérkőzés alatt, hogy a párharcokat illene nagyobb százalékban megnyerni. Mert az, hogy minden negyedik párharcod tudod csak megnyerni, és az ellenfél a 2. félidőre jóval többet sprintel, az nem megengedhető Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. Az ellenfél jól csinálta, úgyhogy levontuk a következtetést. Levonta a csapat, levontuk mi is az edzői stábbal a következtetéseket. Bízok benne, hogy ezen a héten, amit csináltunk, azt jobban csináltuk, és tudatosítottuk a játékosokban, hogy azt a területet, amit mi meg akarunk játszani, azt sokkal szűkebben kell megjátszani, közelebb kell állni az emberekhez, és igenis több mozgással, több futómunkával lehet azokat a területeket megfutni, amiket gyakoroltunk edzésen.

Van olyan dolog, ami ráhúzható minden vereségre? Amit utána mindenképpen meg kell csinálni a csapatnak?

Bódog: Nem. Vereségre nem készülünk, ha arra készülnénk, az elég szomorú lenne. Attól függetlenül vereség és vereség között van különbség. Ha kikapsz valakitől 1-0-ra, az se szép, az se jó, de attól függetlenül az nem elfogadható, hogy egy csapat megadja magát és szétesik. Ez sajnos előfordult. Ez az, ami bosszantó volt. Mert az, hogy taktikailag esetleg egy-két dolgot nem tudunk megoldani, az benne van. Az lehet bármilyen mérkőzésen, bármelyik mérkőzésen előfordulhat, de kimondottan sablon nincs arra, hogy mi történik akkor, ha hibázunk. Egyértelmű, hogy ha hibázol, ha veszíted a mérkőzést, akkor a következő hét az intenzívebb. Mind játékosnak, mind edzőnek. Nem csak az edzés mennyiségével kapcsolatban, hanem a videózással kapcsolatban is. Több hiba van, többet lehet elemezni, több mindenre kell felhívni a játékosok figyelmét. Több minden jön elő, amit úgy gondoltál, hogy működik, de mégsem működött. Fölteszed a kérdőjelet minden irányba. Úgy gondolom, hogy nagyjából jól földolgoztuk ezt a vereséget. Várjuk a reakciót mi is hétvégén. Nem is az, hogy várjuk, hanem közösen kell azt a reakciót megadjuk, amit úgy gondolom, hogy meg is fogunk adni.

Attila, mire lehet számítani a puskás ellen? Hogy telt a felkészülés? Mire hívták fel a figyelmeteket az edzők?

Busai: Megmondom őszintén, még annyira nem foglalkoztunk a Puskás Akadémiával, ez a mai napon fog elkezdődni. Ezen a héten inkább a saját játékunkkal foglalkoztunk. Elemeztük, mit, hogy kéne csinálni. A Puskás Akadémiának nem sikerült még nyerni ebben a bajnokságban, biztos nagyon készülnek ők is. Nagyon sok jó játékost igazoltak. Nyilván időre van szükségük, míg összeszoknak és csapat benyomását keltik. De ennek ellenére nagyon nehéz találkozó lesz, úgyhogy kíváncsian várom.

Tamás, a héten igazoltatok egy új játékost. Elárulnád, hogy milyen szempontok alapján döntesz? Legfeljebb saját magaddal konzultálhatsz ilyen kérdésben. Kell-e konzultálni valakivel, vagy te választasz és döntesz?

Bódog: Leülök a tükör elé és megbeszélem magammal. Keresem a kontaktot. Neeem, hát ez… Én úgy érzem, hogy középen voltunk lukasak, valamilyen szinten a védekezésünk a középpályán nem volt rendben. Oda mindenképpen kerestünk egy olyan embert, aki ezt a feladatot meg tudja oldani. A Gergő személyében egy olyan játékost találtunk, aki mind védekező középpályás poszton, mind belső védő poszton a csapat hasznára és segítségére tud lenni.

amigeleken.hu: A középpályát érezted kicsit lukasnak… Csatárposzton nincs-e hiányérzeted? Lőttünk 7 gólt négy idegenbeli meccs alatt, ez abszolút rendben van. Viszont a két kezdő csatárunk a négy meccsen összesen egy gólt lőtt, ha jól tudom. A másik hatot pedig a csapat többi tagja. Ez minősíti a csatárt, van-e emiatt hiányérzeted, érzed-e azt esetleg, hogy probléma van csatárposzton?

Bódog: Persze, hogy minősíti a csatárt. Ugyanúgy minősíti az egész csapatjátékot. Ha nem tudunk helyzeteket kidolgozni, ha a csatár kiszolgálását nem tudjuk megoldani… Amellett én is látom azokat a hibákat, amik nem vezetnek a gólhoz. Én sem vagyok elégedett a csatárok munkájával, de az egész csapat teljesítménye nem volt most a hétvégén rendben. Annak ellenére nem lenne rossz, ha ők is betalálnának. Annak ellenére, hogy mindannyian védekezünk, mindannyian támadunk, mindenki benne van. Na, most attól függetlenül én egy mérkőzés után, ami abszolút nem sikerült… Tudom, hogy a vélemény a csatárokkal kapcsolatban kritikusabb, én is látom, mi az, ami még hiányzik, mi az, amiben még fejlődni tudnak, de ez egy folyamat. Bízok benne, hogy ebben a folyamatban mindenki tanul, és a következő időkben ez jobban fog működni.

amigeleken.hu: Az automatizmusokkal lehet a probléma, amit említettél is korábban? Amikor kap valaki egy labdát, amikor szemben áll a kapussal, amikor két méterről kell befejelni. Hogy ott már ne kelljen gondolkodni, hanem ott már zsigerből, könyökből jöjjön az az automatizmus, és már nem tud rosszul választani, vagy választhat azért rosszul, de négyből csak egyszer.

Bódog: Jogos, vannak olyan szituációk, mint amilyen volt a második félidő elején az a helyzet, amikor a száz szurkolóból úgy érzi százötven, hogy abból a szituációból, hogyha én állok ott, akkor az gól. Persze, hogy bosszantó. Ha most abból indulok ki, hogy olyan ezek olyan lehetőségek, amik mérkőzést befolyásoló tényezők lehetnek. De én nemcsak a gólban mérem a játékosnak, a csatárnak a minőségét, hanem attól függetlenül a sprintszám, a beindulás, a visszamozgás, a labda elkérése, a párharcok megnyerése, a labda megtartási készségek hiányoznak pillanatnyilag a játékunkból. Hatalmas a lehetőség a javításra, hatalmas a lehetőség arra, hogy jobbak legyünk és fejlődjünk.

amigeleken.hu: Van egy miskolci fiatalunk, őt Bacsa Patriknak hívják. Tervezted az ő keretbe nevezését, vagy van valami olyan tényező esetleg, ami miatt nem játszhat?
Bódog: Nem szívesen foglalkozom játékosokkal név szerint. Volt rá példa, de tudom, hogy nem szerencsés. Hallom azért azokat a hangokat, hogy Bacsa Patrik így, Bacsa Patrik úgy. Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy edzésen bizonyítson, odakerüljön, és egy meghatározó szerepet játsszon a csapatban. Bacsa Patrik az előző bajnokságban nem volt itt a csapatnál, NB2-ben volt, ahol semmilyen szerepet nem játszott, kiegészítő ember volt. Valószínűleg nem véletlenül. Visszajött, megkapta a lehetőséget. Én úgy gondolom, hogy ha valaki NB2-ben nem játszik meghatározó szerepet, és visszajön egy NB1-es csapathoz, akkor meg kell dögölnie a pályán edzésen is, hogy bebizonyítsa, hogy a tavalyi év egy kisiklott év volt, és örüljön neki, hogy megkapta a lehetőséget arra, hogy egy NB1-es csapattal edzhet. Oláh Bálint esetében ugyanígy volt, nála azt mondom, hogy ez megtörtént, Patrik esetében nem. Ha valaki visszamegy az NB3-as csapatba játszani, és ott heteken át azt hallom az edzőktől, hogy a leggyengébb ember, akkor azzal mit csináljak? Rakjam be? Vannak még előtte bőven. Ott van Makrai, Ugrai, Ternován, és ha olyan teljesítményt nyújt az edzéseken, akkor ott van ő is a következő sorban.

Attila, visszatérünk Debrecenbe. Milyen emlékeid vannak?

Busai: Ha jól emlékszem, akkor legutoljára a Mezőkövesd ellen játszottunk Debrecenben. Sajnos, még mindig nincs kész a hazai pályánk, ezért úgymond megint idegenben lépünk pályára. Jó emlékeim vannak, hiszen sikerült gólt szereznem, és bízom benne, hogy a hétvégén is sikerül betalálnom, ha szerephez jutok.

Tamás, ha finoman fogalmazunk, akkor a Felcsút nem kezdte jól a bajnokságot, ezért is dupla akarattal fognak ellenünk játszani. Ezért is nehéz mérkőzés lesz? Vagy azt gondolod, hogy végre nem olyan játszó csapat ellen játszunk, aki csúcsformában van.

Bódog: Remélem, ugyanezt a kérdést felteszik, mert az elmúlt héten mi sem játszottunk jól, mi is mindenképpen bizonyítani akarunk. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ez egy feszült mérkőzés lesz, két olyan csapat között, akik az elmúlt héten elveszítette a mérkőzését. Azzal tisztában vagyok, hogy milyen játékosokat igazoltak, milyen játékosok játszanak abban a csapatban, nem lesz könnyű, de mindent meg fogunk tenni.

Lehet ez majd két iskolának is a párharca? Mi a tavalyi csapatot megtartva, picit megerősítve, de mégis arra építesz. Pintér Attila pedig szinte komplett cserét hajtott végre.

Bódog: Nézd, el felfogás kérdése is meg pénztárca kérdése is. Én mondtam, hogy ezzel a csapattal elégedett voltam, nekem abszolút nem szükségem olyan játékosokra, akik egy kosár pénzbe kerültek volna. Mi szép szerényen építkezünk és remélem, hogy jó úton vagyunk.

amigeleken.hu: Eddig a felfogás nyerésre áll a pénztárca ellen. Ha nyerni tudnánk szombaton, akkor már elég nagy lenne a szakadék köztünk és a két kieső helyen álló csapat között. Motiválhat-e ez ilyenkor, hogy már 7-8 pontra is lehetünk a kieső zónától, vagy inkább felfelé tekintesz?

Bódog: Ezt a kérdést feltehetted volna múlt héten is. Most kezdődött a bajnokság, olyan messze van a vége, hogy fölösleges valamit is nézni előre, hátra. Persze, figyeled a többi eredményt, de abszolút a saját játékoddal legyél elfoglalva, és mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálni, arra kell jól felkészülni, jól felkészíteni a csapatot és meglátod, mi sül ki belőle.

amigeleken.hu: Mi a véleményed a felcsúti csapatról?
Bódog:
Erős csapat, jó játékosokat sikerült összevásárolniuk. Az, hogy miért nem működik a dolog náluk, abba nem látok bele olyan szinten. Abban viszont biztos vagyok, hogy előbb-utóbb ők is fogják az eredményeket szállítani.

Busai: Egyénileg nagyon játékosok, tényleg sikerült nekik szinte az összes csapatból a meghatározó személyiségeket összevásárolni. Csapatként viszont még nem működnek együtt. Ugye ott van a tavalyi csapat is, amelyik magabiztosan nyerte az NB2-t, ehhez jöttek az új játékosok. Nekik még a beilleszkedéssel lehet problémájuk.

amigeleken.hu: Biztosan láttad a Felcsút-Kispest Honvéd meccset. Azt hallottam, hogy egy nagyon jó Felcsút játszott és abszolút partiban voltak a Honvéddal és egy jó ki-ki meccset játszottak. Osztod ezt a véleményt?

Bódog: Teljesen igaz. Minden mérkőzésükön reális esélyük volt a győzelemre. Az, hogy ez miért nem sikerült? Bízom benne, hogy mi is megtaláljuk ennek a kulcsát.

Tamás, Kocsis Gergővel kapcsolatban hadd kérdezzem már meg, hogy még csak egy pár napja van itt, és azt mondtad, hogy az edzésmunka számít elsősorban a kezdőcsapatba illetve a keretbe kerülésnél. Úgy látod, hogy megérett erre és az új jövevény lehetőséget kap? Illetve számíthatnak-e a szurkolók az átigazolási időszak végéig még új emberre?

Bódog: Először is meg kell nézni, hogy milyen állapotban van, az ő játéka mit tud per pillanat hozzátenni a mi játékunkhoz. Tegnap érkezett hozzánk, a mai és a holnapi edzésen ki fog derülni. A tegnapi napja inkább a regenerálódással telt el, és majd szombat délelőtt meglátjuk, hogy egyáltalán a keretben legyen-e, ha keretben van, játsszon-e. Ezt majd a két edzés eldönti. A kérdés második felére válaszolva, persze, várható. Három hét van még vissza, addig még nagyon sok minden történhet.

Kire nem számíthatsz szombaton?

Bódog: Hála Istennek, mindenki egészséges.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

73. slózi
2017-08-12 05:16:12 Barna öves, Őstag
És attól még a langyos melegviz nem válik húslevessé, hogy sokan húslevesnek nevezik....ugye.
72. slózi |Válasz erre: 63. KáGábor
2017-08-12 05:05:10 Barna öves, Őstag
".. Az nb1 az nb3 szintű? Nem" ÚGY NEM(!), HOGY A MI NB1-ÜNK AZ IGAZI NB3-AS SZINTTŐL IS(!!!) GYENGÉBB! Mindenféle magyarázkodás és bizonygató győzködés NÉLKÜL MEGTEKINTENDŐ(!) A JÖVŐ CSÜTÖRTÖKÖN a Belgrádi Partizán-Videoton meccs. Amikoris:
1.) A Videoton az egyik legjobbnak mondott magyar csapat--he nem a legjobb jelenleg.És:
2.) A Partizan nem a Real Madrid de mégcsak nem is--mondjuk--a Juventus.
TESSÉK MAJD MEGNÉZNI A JÁTÉKOT IS MEG AZ EREDMÉNYT IS! Ott és akkor nyilvánvaló-vá lesz--de legalábbis: lehet--az, amiről beszélek. (És amúgy bianco LÁTATLANBAN és előre mondom azt, amit)
Igen! A mi NB1-ünk gyengébb az európai NB3-as szinttől, sajnos. Nekem se tetszik, de attól még így van. Azután hogy mégis NB1-nek NEVEZIK? Háát! Szegény ember vízzel főz. Azt nevezi húslevesnek, ami neki adatik....Akkor is ha gyenge LÖTTY az, ami a tányérjában van.
71. antiabs
2017-08-11 22:04:34 Piros öves, Őstag
Ha nem szedi ossze magat,akkor marad tehetseges kis focista,mikozben min.20 eve futballistak kellenek az eredmenyekhez.
70. scs001
2017-08-11 21:57:31 Piros öves, Őstag
Nem olvastam el minden hsz-t: DE: Aki azt nyilatkozza egy 165 cm-es Ramirezzel-10-000 hazai DVTK szurkoló előtt- történt ütközése után, hogy csípte rúgta, harapta, még meg is ütötte őt, az nálam kislány, és az is marad, amit megerősített most Bódog nyilatkozata is Bacsával kapcsolatban! Nyilatkozta ezt 195 cm-es férfiként??? Kuka blues, marad neki a fesztiválokon való szelfizés!!
69. antiabs |Válasz erre: 68. Bobák Kornél
2017-08-11 21:36:59 Piros öves, Őstag
Abban egyetertunk,h az 1 torony +1 ügyes tamadoparral kezdenek en is,aztan ahogyan alakul a meccs ugy varialni,de az ügyes inkabb lenne Makrai,v Ugrai es nem Bacsa,m rola - is - elfogadom Bodog velemenyet.
68. Bobák Kornél* |Válasz erre: 67. antiabs
2017-08-11 21:31:03 Fekete öves, Veterán
Nem mellette állok ki, hanem legfeljebb mellette is, meg Makraiért is. Mert ahogy az előbb írtam, minden relatív. Ha őket viszonyítom a két állandó, kirobbanthatatlan támadónkhoz, akkor szerinted kik sprintelnek többet, illetve a pályán lévőket láttad-e már sprintelni? Mit tett a két támadónk, amivel jobbak mint Makrai vagy Bacsa? A 195 centi az önmagában nem erény, ha olyan a súlypont emelkedése, hogy 10 centivel alacsonyabb játékos elfejeli előle a labdát. Vagyis én csak viszonyítottam, és szerintem ideje lenne a váltásnak. Vagy igazolni egy valódi centert.
67. antiabs |Válasz erre: 66. Bobák Kornél
2017-08-11 21:24:50 Piros öves, Őstag
Szuper,gratulalunk,akkor mar csak a Bodog altal felsorolt maradek par dologban kell fejlodnie,m en se tudom pontosan,h milyen,mivel nem ismerem,de olvastam BT velemenyet,ami csak itthon fura egyeseknek,ott ahol futball van ez teljesen megszokott,egy magara valamit ado igazi profi futballista ilyenkor teszi meginkabb oda magat es bizonyitja,h lehet ra szamitani.
Itt a lehetoseg Bacsa elott is,kivancsian varjuk es drukkolunk,h sikeruljon.
Fogadni mondjuk nem fogadnek ra es nem azert,m Bodog es az nb3 edzoje is mind hulye,v fujnak ra,hanem amiatt amilyen palyat futott eddig.

De nem azert,m ma valamiert nagyon kiallsz mellette,hanem a csapat miatt cafoljon rank es legyen golkiraly!
66. Bobák Kornél* |Válasz erre: 64. antiabs
2017-08-11 19:29:47 Fekete öves, Veterán
Nem tudom, mit csinált, vagy milyen volt a hozzáállása, de a felkészülési meccsen ballal lőtt gólt.
65. KáGábor*
2017-08-11 17:35:16 Fekete öves, Veterán
Óóó, bammeg, Iványi fújkál holnap...
64. antiabs
2017-08-11 17:25:32 Piros öves, Őstag
Engem a Bacsa kerdesben 1 dolog zavar,h azt mondjatok ra,h fiatalunk. 25 eves, mar par eve nem fiatal.
Sajnos ahogyan a bal labat nem akarta fejleszteni,m azt mondta anno egy drukkernek,aki ide ezt le is irta,h az mar nem fejlesztheto,ugy tunik ez a hozzaallas gyozott nala.
MK donton lott golja persze orok emlek,de sokkal tobb volt benne.

Csatar kerdesben pedig vmit ki kell talalni,m hosszutavon az nem megy,ha a tamadoknak nem marad ereje a gollovesre,nekem mindegy,h a Görög,Szarka,Makrai,Ugrai,Bacsa,v a masodik hullamban erkezok lovik a golokat csak lojunk meccsenkent atlagosan min.2-t :)

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...