Rekord rövid szünet után sűrű focitavasz következik

Szerző: amigeleken.hu | 2021-01-20 09:24:00

Szerdán, mindössze 28 nappal az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzése után folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. Az első idei játéknapon a Ferencváros-DVTK elhalasztott mérkőzést pótolják, hétvégén viszont már a mezőny összes csapata pályára lép.

Az mlsz.hu tavaszindító beharangozója:


Figyelembe véve az őszi bajnoki mérkőzések halasztását is, a téli szünet hosszát tekintve új rekord született a hazai élvonalban: kevesebb mint egy hónapig tartott a futball nélküli időszak. Az infrastruktúra immár minden további nélkül lehetőséget ad a téli focira, így a játékosok az ünnepek alatt fújtak egy rövidet, és már az év első hetében (sőt, a DVTK már az előző év utolsó hetében) megkezdték a készülődést a bő három hónap hosszúságú tavaszi szezonra.

Erőltetett menet vár a csapatokra, hiszen a júniusban kezdődő, a magyar válogatott részvételével zajló Európa-bajnokság miatt 15 hét alatt kell befejezni az idényt, ez idő alatt 17 bajnoki-, valamint öt MOL Magyar Kupa-fordulót tartogat a szezon, ráadásul március közepétől egy három hetes szünetet is beiktattak a versenynaptárba (ebben a periódusban rendezik a hazai társrendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit, valamint az A-válogatott első három vb-selejtezőjét, a tétmeccseket egy néhány napos felkészülési időszak előzi meg). Ez azt jelenti, hogy a kupában döntőig jutó csapatok 12 hét alatt akár 22 tétmeccset is játszhatnak (a Ferencváros az elmaradt bajnokik pótlásával együtt akár 24-et is, igaz, a zöld-fehérek ősszel hozzászokhattak ehhez a tempóhoz, hiszen nagyszerű BL-szereplésük során bőven volt részük hasonló terhelésben).

A tabellát vizsgálva az látszik, hogy izgalmasnak ígérkező tavasz elé nézünk. A Ferencváros meggyőző fölénnyel és magabiztossággal vezeti a bajnokságot, de a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásáért, az újonnan induló Konferencia Ligában való részvételért nagy lehet a tolongás, mint ahogyan a kiesés elkerülése is érintheti még a mezőny legalább háromnegyedét.

Ennek érzékeltetésére egy adat: a harmadik MTK-t és a 11., vagyis már kiesőhelyen álló Budafokot mindössze 10 pont választja el egymástól, így akár a két említett csapat, valamint a közöttük sorakozó hét másik együttes bármelyike érintett lehet az ádáznak ígérkező alsóházi és felsőházi küzdelmekben egyaránt.

A tabella alsóházához tartozó csapatok közül a DVTK és az Újpest a téli szünetben, a Mezőkövesd és a Honvéd néhány héttel korábban váltott edzőt, ettől remélve a minél előbbi feltámadást. A DVTK az átigazolási piacon is igen aktív volt: eddig nyolc új labdarúgó, köztük hat horvát futballista szerződtetését (vagy kölcsönvételét) jelentette be, őket már az új szakvezető, Zoran Zekic kérésére szerződtette a vezetőség. A Mezőkövesd öt labdarúgót igazolt, míg az alsóház többi csapata eddig egy-két futballistával erősítette meg a keretét, de az átigazolási időszak még tart, van tehát lehetőség a további erősítésekre.


A tavaszi versenyfutás a Ferencváros és a DVTK meccsével, vagyis a tabella éllovasának és sereghajtójának ütközetével veszi kezdetét szerdán este 20.00 órakor. A két csapat szereplése egymás tökéletes ellentéte: a Fradi – a mezőnyben egyedüliként – eddig egyetlen pontot sem vesztett eddig pályaválasztóként az idényben, míg a DVTK – szintén egyedüliként a mezőnyben – hét idegenbeli mérkőzését kivétel nélkül elveszítette. Az őszi szezonból két további mérkőzés vár még pótlásra (Budafok–Ferencváros és Kisvárda–MOL Fehérvár), azokat az első tavaszi forduló után, január 27-én játsszák le a csapatok.


Tovább az mlsz.hu-ra >>>>>>


forrás: mlsz.huÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások
2. gyoki
2021-01-20 21:52:55
Büszkék lehetünk, gyerekek!
1. dudik-attila
2021-01-20 13:24:41
Az lenne az igazi, ha egy meccsen két sorozat is megszakadna.
Tudom, kezem a bilibe...
BannerBannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...