Banner

Paco Gallardo edzőként a Premiere League előszobájában jár

Szerző: amigeleken.hu | 2023-05-17 14:01:00

Sajtófigyelő - bunteto.com


Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy bő egy évtizeddel ezelőtt a Diósgyőr labdarúgócsapata spanyol játékosok szerződtetésével próbált erősíteni. Az akkori „Armadából” José Juan Luque és Francisco „Paco” Gallardo is klublegenda lett, Fernando Fernández pedig később vezetőedzőként is dolgozott a klubnál. Utóbbi manapság a legendás chilei szakember, Manuel Pellegrini asszisztense a Real Betisnél, ám Gallardo váratlan helyen bukkant fel nemrég: a Leeds United tartalékcsapatát edzi egy ideje.

A bunteto.com összeállításából idézünk:


A korábbi U17-es világbajnoki bronzérmes Gallardo - ráadásul ezt a címet Iker Casillas és Xavi Hernández oldalán harcolta ki - visszavonulása után visszatért oda, ahonnan indult: a Sevilla FC-hez. Eleinte ott is utánpótlásedzőként dolgozott, egészen kicsi gyerekekkel, majd idővel egyre feljebb és feljebb tornászta magát a ranglétrán. Dolgozott technikai vezetőként az első csapat mellett, valamint edzőként a C és B csapatoknál, utóbbival a spanyol harmadosztályban. Innen a gyenge idénykezdet miatt 2021 őszén menesztették. Ezek után képezte magát, edzői konferenciákra és tanulmányi utakra járt, majd 2022 novemberében régi ismerőse és barátja, Victor Orta a Leeds United sportigazgatója edzői állást ajánlott neki a Premier League-klub akadémiáján.



A csapat belügyeiben meglehetősen jól informált leedsunited.news oldal szerint Gallardo feladatai közé az ifjúsági játékosok egyéni képzése, valamint az ifjúságiból a felnőttfutballba való átsegítése volt kezdetben.

Azért csak kezdetben, mert az első csapatnál később jelentős változások történtek: a gyenge eredmények miatt menesztette a klub az amerikai Jesse Marsch-t, akit Javi Gracia váltott. Azonban Gracia kinevezése előtt az átmenetileg kinevezett edző, Michael Skubala irányította az első csapatot, Paco Gallardóval és Chris Armasszal az oldalán. A trió februárban 2-2-es döntetlent ért el az Old Traffordon a Manchester United vendégeként, majd kikaptak a manchesteriektől 2-0-ra hazai környezetben, miként az Evertontól is 1-0-ra.

Javi Gracia érkezésével Skubala az első csapat stábjába került, ahol az azóta kinevezett Sam Allardyce is igényt tart a munkájára, Gallardo pedig átvette az U21-es csapat irányítását. Nem is akárhogyan, hiszen a Leeds hat meccsből négyet megnyert a Premier League 2 másodosztályának alapszakaszában és bár ugyanannyi ponttal végzett, mint a ligát megnyerő Southampton, rájátszásra kényszerült a másik feljutó helyért. Ebben előbb egy hete 2-1-re legyőzte az Aston Villa korosztályos csapatát, a döntőben pedig 3-0-ra múlta felül a Nottingham Forest U21-eseit, így a következő szezontól a topcsapatok tartalékjai ellen mérkőzhet.



A Leeds U21-es csapatánál másodedzőként dolgozó Michal Pujdak a Yorkshire Evening Postnak így nyilatkozott Gallardóról:

Paco nagyszerű szakember, korábban Spanyolországban edzősködött, hatalmas tapasztalata van edzőként és technikai vezetőként, szóval remek a kapcsolatunk. Sokat tanulok tőle. Régóta vagyok a klubnál, és ezzel a kinevezéssel nagy felelősséget kaptam, de úgy érzem, hogy Paco az az ember, aki megbízik bennem és az elvégzett munkámban, így remek dolog, hogy vele dolgozhatok.”


Tovább a bunteto.com-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: bunteto.com


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. vebgy* |Válasz erre: 2. Carfiff
2023-05-26 14:31:08 Fekete öves, Veterán
Nagyon nem volt ő kompatibilis azzal a keretünkkel...nagy fos jött ki ebből sajnos. Mondjuk három olyan spanyollal azért jobb lett volna az összkép a pályán...mondom ezt inkább Bódog szimpatizánsként .
6. wexeye |Válasz erre: 3. hubaigabor
2023-05-19 08:50:27 Fekete öves, Őstag
Amikor odakerült kommenteltem róla bármi reakció nélkül, de örülök hogy így legalább kikerült. Sok sikert neki!
5. wexeye |Válasz erre: 2. Carfiff
2023-05-19 08:48:48 Fekete öves, Őstag
Nézz vissza pár meccset abból az időszakból és nem fogod csodálni,miért. Fradi Újpest idegenben,de bármelyik hazai,kapuralövés nélküli szart. Benttartott egy fos keretet,ez elismerésre méltó. De rossz volt nézni minden meccsünket.
4. BOIM79
2023-05-17 22:30:48 Zöld öves, Tag
Bódog ,elküldése után tüzet oltani jött Fernando,nem is estünk ki.De a klubb profizmusa, hozzáálása. :0.Nem lehet szarból várat építeni,erre senki nem képes.Ráadásúl lehazudták neki a csillagos eget is,de semmi nem lett belőle.Bódogal ugyan ez volt.Kuznyecov leigazolásakkor, is mikor a játékosokról kérdezték,milyen erősítés jön, mindig férenézett Bajuszra,hogy tényleg lessz e erősítés.Nem vagyunk profi klubb,ahoz sokat kéne fejlődni,a tulajdonosoknak.Mert Matyi,csak kinevezett helytartó, de nem ő dönt sokmindenről.De ez így van jól,hiszen a versenyszabályzat tiltja hogy valakinek több focicsapata legyen.Ezért van itt Matyi.,,,"Mint tulaj."
"
2023-05-17 22:12:37 Fehér öves, Újonc
Sziasztok!

Régi olvasója vagyok az oldalnak, de csak ma vettem a bátorságot, hogy regisztráljak és kommenteljek. Én írtam ezt a cikket a Büntetőn, amúgy is igyekszem pozitívan megnyilvánulni a csapatról és a klubról, amikor erre lehetőség van. Köszönöm, hogy megosztottátok ezt az anyagot Pacoról, remélem, hogy messzire eljut a híre.

Minden sikert megérdemel és remélem, mi is annyira a szívében vagyunk, amennyire ő a miénkben. :)
2. Carfiff
2023-05-17 18:18:50 Lila öves, Tag
Anno de sokan el akarták zavarni.... nálunk mindenki szakértő......D)))))már mint Fernandót
2023-05-17 16:35:45 Fekete öves, Veterán
Fernando is vagy három éve Pellegrini mellett ül a Betis kispadján.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...