Banner

Most van pénz mindenre, csak foci nincs

Szerző: amigeleken.hu | 2020-10-04 09:15:00

Levél Borostyán Misinek! - a 101b.hu írása


Szia Misi!

A tegnapi meccsre aludtam egyet, aztán arra gondoltam, írok egy levelet neked.

Azért neked, mert gyerekkorom példaképe voltál.

A nagy Borostyán Misi. A 7-es. A DVTK labdarúgója.

Misi! Nem tudom, hol kezdjem. Megváltozott a világ.

Most már nem busszal (1, 101, 101B ) vagy villamossal járnak a fiúk edzésre, hanem jó autókkal.

Te még buszoztál. De valahogy akkor jobban ment a foci. Akkor még nem volt ilyen szép (a világ legszebb stadionja nekünk) stadion, modern edzőközpont. Szabó Géza rátok adta az ólommellényt, aztán futás. Most van mindenféle igazgató (szakmai, marketing, kommunikációs). Akkor nem volt. Egy valami volt. Foci. Abban az időszakban az ellenfelek összeránduló gyomorral jöttek Diósgyőrbe. 10-15 ezer ember a meccseken. Tegnap 3 ezren voltak. Misi, 3 ezren! Diósgyőrben!

Akkor még ha szombaton játszott a csapat és fújt a gyár 2-kor, a nép kiözönlött és irány a Stadion. Nem kellett marketinges.

Ti voltatok az élő marketing. A Diósgyőr. Nem kellett sztárszakács, aki megmondja, mit egyél. Átmentetek a Stadion étterembe és rendeltetek egy párizsit rizzsel, káposztasalátával.

Misi! Nagy a baj. Most van pénz mindenre, csak foci nincs.

Nincs alázat, szenvedély. Nem tudják, nem érzik, hogy itt mit jelent ez a szó, hogy Diósgyőr. Nem tudják, hogy mit jelent borsodinak lenni.

Te tudtad, ti tudtátok.

Mindent. Szó szerint mindent. Az életet, a szenvedélyt, a harcot. Sok borsodi gyerekkel a csapatban. Diósgyőr volt a foci fellegvára anno.

Most nem. Most pofozógép vagyunk, rajtunk röhögnek. Ide most minden csapat nyerni jön. Itt minket most megaláznak.

Itt most nem a néző, a szurkoló számít. Valami más.

Misi! A szombati sport azt írta a Mezőkövesd-Kisvárda meccsre, hogy keleti rangadó. Nem egy Diósgyőr-Nyíregyháza meccsre. Nem. A ti időtökben annyit tudtunk az egyikről, hogy ha mentünk Pestre, akkor ott tojásszag volt, a másikról meg annyit, hogy valahol Tirpákiában van. Most keleti rangadó. A Diósgyőrt sajnos most lenézik. Pedig az ország egyik legjobb csapata lehetnénk. Mert itt van szenvedély még.

Misi! Nagyon szomorú vagyok.

De mivel te voltál a példaképem, ezért nem adom fel.

Egyszer csak megváltozik minden.

Még írok.


forrás: 101b.hu facebook oldala


Borostyán Mihály, a kiismerhetetlen jobbszélső pályafutását 3 részes visszaemlékezésben idéztük fel. Kattints a lenti linkekre és elolvashatod az írásokat.

http://www.amigeleken.hu/hirek/dvtk/a-kiismerhetetlen-jobbszelso---borostyan-mihaly---1-resz-2020-09-04

http://www.amigeleken.hu/hirek/dvtk/a-kiismerhetetlen-jobbszelso---borostyan-mihaly---2-resz-2020-09-08

http://www.amigeleken.hu/hirek/dvtk/a-kiismerhetetlen-jobbszelso---borostyan-mihaly---3-resz-2020-09-17
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

11. grosser
2020-10-18 18:54:35
.
10. toki |Válasz erre: 9. kisbe
2020-10-06 15:04:42
Azért én még Márkvártot is idetenném. De jogos. Tehát az, hogy 1 olyan játékos van a kezdőben, aki el tudja dönteni a meccset, és erre lehozza. Egész meccsen alig cserélt, de azt hozza le, akiben benne van a gól/gólpassz. A lejövetelét követően vegyük csak az utolsó szitut a pár darabból. Mi jöttünk ugye szabadrúgással - amit szerintem Molnár Gabika a fejére varázsol akár Drazic-nak, akár Ivanovskinak -, erre kifejelik - amivel még akkora bajom nem is lenne, de .... - jön ez lassú szar Pedro, és most ott lyukat rúgott, vagy fostos volt és féltette a lábát azt az isten tudja - szerintem még ő sem, lehet a kettő között lehet az igazság -, de ami történt a viccek vicce. Elindul a Paks kontrával - hangsúlyozom nem túl vészesen gyorsan - de tény, hogy lendületesen megindulnak. Végig az egész pályán ahogy köll, még véletlenül sincs ott olyan - nevezzük vkp-nak, vagy aki pont ott van - aki egy sárgáért "valakit" megakadályozna. Mondjuk a labdást. Erre ott vannak már a kapu előtt - mondjuk magyar viszonylathoz képest egész gyorsan -, és Antalnak az egész meccsen az egyetlen értelmes megmozdulása volt, hogy kibillent az egyensúlyából pont jobbra, és ahogy dőlt pont odament a labda. Hát a szögletet meg hagyjuk is!!! Botrányos volt. Ezt 9 emberrel ki kellett volna ....ni a mezőnybe!
9. kisbe |Válasz erre: 8. magyar-hazafi
2020-10-06 12:58:15
..kb ez a kettő...Molnár Gabi és Hegedüs Jani..,ezt a Feczkó Tamást Misiék kiröhögték volna...egálnál hazai pályán lecseréli Molnárt...zseniális edzői húzás...tanítani kellene az edzőképzön Feczkó féle edzőknek.....lecserélni ebben a szituációban azt a játékost aki tud váralnt húzni, vannak kulcspasszai, gólveszèlyes, és pontosan tudja milyen érzés a Diósgyőrnek kikapni itthon egy Pakstól...de hogy magát lecserélné ahhoz nincs agya...ebben a szituációban az lett volna a minimum hogy felajánlja a lemondását...legfeljebb nem fogadja el a vezetőség...Tamás én 9 meccsböl 7 döntetlen és 2 győzelem után felajánloztam a lemondásomat...9 meccsből vereség nélkül..!...éreztem hogy így tudok segíteni...nem szeretnèm a huncut Megyeit az Nb-1-hez hasonlítani..de te nem érzed hogy nem fogsz tudni segíteni..?...nem veszed észre akkor sem amikor egy Paks meg gyaláz minket hazai pályán..?..és jössz az akarattal...itt Diósgyőrben..!...barátom itt ez a minimim 110 éve...!...és jössz a labdabirtoklással...ki faxomat érdekel mennyit van nálunk a labda...itt a tudőt kell kiköpni barátom, meg ilyen silány csapatokat mint a Paks itthon legyőzni...nem a labdát birtokolni...!...na ezt tudták tűpontosan Borostyán Misiék..!...és senki nem tanította nekik...tudták maguktól..!
8. magyar-hazafi
2020-10-04 22:38:44
Ma sokat voltam negativ

Kicsot pozitivan:
Molnar Gabi - nem nagyszaj, csendes , alazatos, - 100+% -ot ad ki
De nem csak a borsodi gyereket emlitem, hanem Hegedus Jani, de sokan masok is akartak nagyon.
Legalabbis en igy lattam.

De a MekkElek hianyposztok, taktika, felallas, "kenyszer-megoldasok" , -nem csere, 3-4 fizetett de nem jatszo jatekos , középpálya hianya - sajnos tönkreteszi az igyekvő jatekosok munkajat is ...
7. janika
2020-10-04 15:53:11
Tisztelt Leisztenger ÚR.
Őn egyszer azt mondta hogy a sakk azért jó mert azonnali vissza csatolást nyer az ember ez igy igaz .
Most Én csak egy DVTK drukker arra kérem válaszoljon mint vissza csatolás hogy Mi is a szándék vagy a koncepcio .
Köszönöm
Tisztelettel

Klusoczki János
6. vebgy
2020-10-04 14:18:57
Egyébként az üres szektorokkal üzen a szurkolók többsége...ennyi pénzből ekkora szarkupacot kapni a nyakunkba évek óta...ezt megelégelték sokan.
5. vebgy
2020-10-04 14:16:38
Osztottam ahol csak tudtam. Misi nagy kedvencem volt, foroghat a sírjában manapság...
4. janika
2020-10-04 13:06:03
Hm remélem OTT FENT is olvassák mindenünk van csak foci nincs milyen kár
3. qwerty
2020-10-04 11:37:16
Pedagógiából jeles!
2. tamaskpt
2020-10-04 10:26:58
Elég szentimentálisra és leegyszerűsítőre vett írás, de van benne igazság. A "keleti rangadó" nekem is kibökte a szemem tegnap délután, aztán szomorúan nyugtáztam, hogy tényleg oda süllyedtünk hogy ez a két legjobb csapata a keleti országrésznek.
Bár nyugaton sincsenek sokkal jobban eleresztve az egy szem Egerszeggel.
Lassan Pest-Fejér bajnoksággá silányul ez az egész.

1 2 > 

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...