Banner

Mellplasztika műtét árak - Mire lehet számítani?

Szerző: dfcwolf | 2023-11-28 08:19:00

Mire lehet számítani, ha valaki úgy dönt, belevág a kezelésbe.

Sokan még mindig azt hiszik, hogy a mellplasztika csak a kiváltságosak számára elérhető beavatkozás, kizárólag azért történik, hogy a hölgyek elnyerjék a férfiak tetszését. De elfelejtjük, hogy számos egyéb oka lehet annak, hogy valaki belevág. A mellnagyobbítás a mai napig az egyik legnépszerűbb plasztikai műtét a nők körében. A kerek és feszes, nem utolsó sorban telt keblek a nőiesség legfontosabb szimbólumai.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire lehet számítani, ha valaki úgy dönt, belevág a kezelésbe.

A mellplasztikai beavatkozás

Aki túl vékony, túlzottan sovány, annak általában csepp formájú implantátumra lesz szüksége, legalábbis, ha természetes hatást szeretne elérni. Itt azonban felmerülhet a probléma, miszerint nem tapad jól, ami nem azonnal a műtét után történik meg, hanem inkább évek múlva. A legjobb tehát egy kerek és sima változat, ami garantáltan megfelelő végeredményt nyújthat. Egy mellplasztika műtét ára általában egyéni konzultáció alapján dől el, tehát nem lehet egyöntetűen kijelenteni, hogy kinek és milyenre van szüksége. Nem lehet fix árat sem mondani, ugyanis a mellnagyobbítás többféle implantátum beültetésével elvégezhető. A választék pedig a sebészet folyamatos fejlődésével szinte napról-napra bővül.

Milyen típusok léteznek?

Alakjuk szerint vannak Mentor kerek és csepp formájú implantátumok, míg felszínük szerint sima és texturált típusokat különböztetünk meg egymástól. Ami az anyagukat illeti, a szilikon továbbfejlesztett változata a kohezív gél, de pár éve már itt is elérhető egy könnyített mellimplantátum típus is.

Az, hogy kinek és melyik való, a páciens és a plasztikai sebész közösen dönti el. A behelyezése ugyanúgy több megoldással történhet, hiszen alkati adottságoktól függ, hogy izom alá vagy fölé kerül. Létezik kombinált, tehát részben alá, részben fölé történő beültetés, azaz a dualplane módszer is, de ennek szintén több fokozata létezik.

A beültetés történhet mell alatti redőből, hónaljból, a bimbóudvar területéről, valamint ritka esetben hasból. A töltőanyag lehet a már megszokott és ismert kohezív gél, de léteznek fiziológiás sóval töltött implantátumok is. Előbbi stabilabb, ezért gyakrabban választják mellnagyobbítás során.

Nem csak a keblek méretének növelésére használható

Tévhit, hogy valaki csak azért akar kés alá feküdni, hogy jóval nagyobb melleket csináltasson magának. A kezelés nem csupán a mellek növelésére való, hiszen a kicsi mellek, esetleg a kissé megereszkedett keblek formázására egyaránt kiváló megoldást jelenthet. Ettől a hölgyek nem csak jobban, de egészségesebben is érzik magukat. Ebben az esetben ugyanis a mellnagyobbító műtét hatására nem csak dúsabbak, hanem sokkal arányosabbak, feszesebbek és persze formásabbak lesznek a keblek. A plasztika egyrészt növeli azok méretét másrészt megfelelő arányokat biztosít a páciens számára.

A műtét menete és ára

Mielőtt valaki kés alá fekszik, elengedhetetlen egy laborvizsgálat, egy mammographia, 40 éves kor alatt mell ultrahang, valamint EKG és mellkasröntgen. A beavatkozás egy napos bent fekvést igényel. Altatásban végzik, másnap haza lehet menni.

Előre meghatározott helyen egy nagyjából 5-6 cm-es metszést ejtenek, majd a mirigyállomány vagy a mellizom alá beültetik a protézist. Az implantátum behelyezése után a sebfelszínt felszívódó varrattal zárják le.

A műtét után a páciens egy speciális kompressziós melltartót kap, amit 2 hónapig folyamatosan viselnie kell. Ehhez hozzá tartozik, hogy rendszeres kontroll vizsgálatra van szükség, hiszen a mell a végleges formáját csak hónapokkal a kezelést követően éri el. Nagyjából eddig az ideig az operált terület és annak környéke duzzadt és ödémás lehet, ami csak szép lassan csökken normál szintre.

Jó hír, hogy szülést követően sem okoz problémát, mellnagyobbítást követően az esetek nagy részében szoptatni is lehet, hiszen a beültetés nem érinti a tejcsatornát. Fontos azonban, hogy legalább három hónapig háton kell aludni, hogy az implantátum stabilizálódni tudjon. Továbbá legalább hat hónapig kerülni kell az UV fényt, a napfényt, valamint a szoláriumot. Ellenkező esetben a hegek deformálódhatnak.

Jól látszik, hogy az ár minden esetben a mellnagyobbítás típusától, az implantátum anyagától, nagyságától, felületétől függ. Mindenki egyedi árajánlatot kap attól függően, hogy milyen beavatkozásról van szó.

És ezt olvastad már?
Banner