Banner

Medgyessy Dóra: Egy világ omlott össze bennünk

Szerző: Jáborcsik András | 2021-06-18 20:55:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szerda óta a 2021-es párizsi Európa-bajnokság selejtezőjére készül a 3×3-as válogatott. A csapat pénteken és szombaton Belgrádban vesz részt felkészülési tornán.

A wbasket.hu az Aluinvent DVTK játékosával, Medgyessy Dórával készített interjút az összetartás kezdetén a debreceni olimpiai selejtezőről és az aktuális feladatokról.


Milyen érzéseid vannak a debreceni olimpiai selejtezővel kapcsolatban?

Igazából még most is nehéz erről beszélni. Egy világ omlott össze bennünk, talán túlságosan bíztunk abban, hogy ezt meg tudjuk csinálni. Ha fogalmazhatok úgy: életem egyik legboldogabb, egyben legnehezebb pillanata volt ez. Ilyen érzésekkel talán még nem találkoztam. Eszméletlen élmény, fantasztikus hangulat és azóta is kapunk olyan visszajelzéseket, hogy bármi is történt, mindenki köszöni az élményt. Nagyon sajnálom viszont, hogy nem sikerült megcsinálni. Közel álltunk hozzá. Talán egy kicsit igazságtalannak is érzem az élettől, mert megint egylabdás meccset buktunk. Lehet, hogy ezt az olasz csapatot 10-ből 9 alkalommal meg tudjuk verni. Nem jó szó rá, hogy teher, de mentálisan olyan nehéz helyzet volt, hogy nem bírtuk el fejben, ami történt. Úgy érzem, hogy erre nem tudtunk felkészülni és nem is lehetett. Olyan közeg, hangulat várt minket, amit sajnos nem tudtunk kezelni.



Amikor lezárul egy ilyen sorozat, én szeretem a nagyobb képet nézni. Az elmúlt éveket olyan szempontból is figyelném, hogy önmagában az óriási eredmény, hogy az olimpiáért játszhattatok. Ezt az utat, ezeket a pillanatokat, emlékeket már senki nem veheti el tőletek.

Én is azt gondolom, hogy idáig el kellett jutni. Kicsit hideg fejjel visszanézve, az, hogy mi esélyesként veszünk részt egy olimpiai selejtezőn, óriási eredmény a magyar 3×3 számára. Büszke vagyok a csapatra és a stábra, egyben nagyon hálás vagyok nekik, hogy idáig el tudtunk jutni. Sok munkánk, évünk, nyarunk és energiánk van benne és temérdek csodálatos élménnyel gazdagodtunk. Megérte minden pillanat. Éppen ezért ebből a helyzetből is fel kell állni és menni kell tovább. Én azt gondolom, hogy talán nem lehetetlen Párizs.

Szokatlan helyzet ez, hiszen nem telt el két hét Debrecen óta és újra edzőtáborban vagytok. Bár presztízsben nem hasonlítható az olimpiai selejtezőhöz, de a tét legalább akkora. Jövő héten ugyanis a párizsi Európa-bajnokság selejtezőjén lesztek érdekeltek. Hogy indult újra a munka?

Őszinte leszek, sportpszichológussal indítottuk. Ez mindenkit megérintett és külső segítségre is szüksége van a csapatnak, hogy minél gyorsabban tudjunk felépülni. Azért vagyunk sportolók és azért tartunk itt, mert ebből fel tudunk állni. Most kell megmutatni, hogy milyen játékosok, milyen emberek vagyunk. Ezt a selejtezőt nekünk meg kell csinálni. Ilyen megmérettetésen már voltunk. Nyilván, ahogy te is mondtad, érzésben nem hasonlítható az olimpiai selejtezőhöz. Visszakanyarodnék ahhoz, hogy én már játszottam Eb-döntőt, világbajnoki döntőt 3×3-ban, az 5:5-ben bajnoki és kupadöntőt, de én olyan izgalmat és terhet nem éreztem, mint ezen az olimpiai selejtezőn.



Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...