Banner

Kuznyecov Szergej: "A sportigazgatóval négy hónapot töltöttünk a játékosok kiválasztásával"

Szerző: objektív | 2023-08-30 17:48:00

A Diósgyőr a nyáron tizenhárom légióst szerződtetett


A Diósgyőr a nyáron tizenhárom légióst szerződtetett, de a csapategység összeállt, és a másodosztályból visszajutó csapat öt forduló után vezeti a mezőnyt.


...

„Azért több szempontot kellene figyelembe venni, ha teljeskörűen szeretném értékelni a csapatot – kezdte a Sportál megkeresésére Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr vezetőedzője. – Az öt forduló alatt megszerzett tíz pont valóban nem rossz, de nem szabad a tabellát nézni, inkább a játék tartalmával foglalkozunk, aminek minősége egyáltalán nem tökéletes. Mondjuk valóban egyre jobban futballozunk, és egyelőre nem lehet panaszunk a teljesítményünkre.”

A vezetőedző szavait támaszthatja alá az MLSZ elemzése, amely még az ötödik forduló, a Kisvárda elleni győzelem (2–0) előtt készült. Ez alapján a Diósgyőr ért legtöbbször labdához ellenfelei tizenhatosán belül, mérkőzésenként harmincszor. A miskolciak ezzel az első helyen álltak az összevetésben, megelőzve a Ferencvárost (28) és a Puskás Akadémiát (25), pedig a nyáron jutottak vissza az élvonalba. A piros-fehérek a másodosztályban tizenhárom ponttal többet gyűjtöttek a második, szintén feljutást jelentő helyen végző MTK Budapest, és tizenkilenccel a harmadik FC Ajka előtt. Aztán a vezetőség tovább erősítette a csapatot, és a nyáron tizenhárom légiós csatlakozott a kerethez.


„Sosem a labdarúgók útlevelét, sokkal inkább a bennük rejlő lehetőségeket néztük. Természetesen magyar játékosokat is szerettünk volna igazolni, de végül minden esetben arra jutottunk, hogy találunk jobb megoldást. Az újak valamennyien profi játékosok, akiknek annyit mondtam, csak akkor játszanak, ha jobbak a magyaroknál, illetve azt kértem, legyenek partnerek az elvárásaimhoz. Bajúsz Endre sportigazgatóval négy hónapot töltöttünk a játékosok kiválasztásával, vagyis alaposan megnéztük, elemeztük, mely labdarúgók lehetnek segítségünkre. Szerencsére jó kapcsolatrendszerrel rendelkezünk a futballban, és a segítőink tudják, mi az edzői filozófiám, tudják, milyen típusú labdarúgókat szerettem volna megszerezni, és ennek megfelelően ajánlottak játékosokat. Sokkal inkább abban láttam a problémát, hogy a nyári felkészülés különböző időszakaiban érkeztek, más-más erőnléti állapotban. Intenzív edzéseket tartok, de még mindig nem érzem, hogy azonos szinten lennének. Remélhetőleg a válogatott szünet utáni időszakra ez is változik.”


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás: sportal.blikk.hu, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

38. Joshi |Válasz erre: 37. perec (lédús)
2023-08-31 18:13:16 Lila öves, Fanatikus tag
Én is így gondolom,mivel Viczián is távozni fog és egyik szárnyvédőnk és vkp-nk sem sem használható ezen a poszton mindenképpen érkezni fog valaki de azért "extraklasszisra"nem számítok!
37. perec (lédús) |Válasz erre: 35. sadab1
2023-08-31 18:07:04 Piros öves, Őstag
.. szerintem nem panaszkodott a költségvetésre, azt mondta van egy keret , abba bele kell férni, valami ilyesmit mondott legutóbb, mikor kérdezték, hogy jön-e még valaki. Most elment valaki, és ha még lesz távozó, akkor valószínűleg lesz érkező is.. beleférünk a kőcségbe, gondolom én.
2023-08-31 17:58:49 Lila öves, Fanatikus tag
Na ugye többször leírtam ,hogy a játékosok nagy része az ő kérésére érkezett!:)Viccet félretéve belsőstől tudtam ezt is ugyanúgy leírtamCelestine távozása nem lep meg,nem azért jött, hogy padozzon!A görög távozása már más kérdés őt kifejezetten ő kérte!Jurina kérdésében egyetértek Sadabbal azért ő is életveszélyes a kapu előtt!Rendkívül jó képasségű!Távolról is veszélyes Edomwonyival ellentétben viszont ő rendkìvül jől érzi az ötösön belülre lőtt labdákat!Egyébként eddig számomra úgy tünt a támadásaink jó része a baloldalon fut mélyebb elemzések szerint viszont 33 százalékban mindkét szélen és középen egyaránt!A ratyin kìvül mindössze mi játszunk pozíciós játékot,rövid és kompakt a csapat idővel még jobb lesz!Rendkívül bizakodó vagyok a jövőt illetően!
35. sadab1* |Válasz erre: 34. perec (lédús)
2023-08-31 17:55:43 Fekete öves, Veterán
Ha el tudják adni, menni fog még Bertus, Viczián és még lehet más is, aki abszolút nem kapott eddig lehetőséget. Majd kiderül. Egyelőre fejnehéz a csapat /sok a támadó, akik csak epizódszerepet kaptak/. Kuznyecov állandóan a költségvetésre panaszkodik. Nem egyedül pont a francia bére nem fér bele a költségvetésbe hanem összességében a többi játékosával együtt. Annak meg tök felesleges ide, ha egy percet se fog játszani a 2. legdrágább játékosunk. De sztem ő kezdeményezte, mert játszani akar.
34. perec (lédús) |Válasz erre: 33. sadab1
2023-08-31 17:10:30 Piros öves, Őstag
.. honnan veszed, hogy nem fér a büdzsébe?? Éppenséggel Celestine távozásával pont felszabadult egy fizu...
2023-08-31 16:57:01 Fekete öves, Veterán
Szerintem meg senki nem fog már érkezni a helyére. Nem fér bele a büdzsébe a bére és lehet még más is megy. Az, hogy mit tud itt már nem derül ki. Fizikálisan lemaradva érkezett ide, a 2 magyar fixen végig tudta csinálni a felkészülést és bizalmat is kaptak, Celestine látta, hogy itt nem kap lehetőséget egyelőre, mert még a bolgár is előtte van.
32. birodalmi-lepegeto* |Válasz erre: 30. lokal
2023-08-31 15:26:44 Fekete öves, Veterán
Igen, ez még mindig jobb, mintha egy évig fizették volna mindenét, ő meg elvan itt, mint a befőtt.
2023-08-31 15:18:07 Fekete öves, Veterán
Valami lehet a háttérben.
30. lokal |Válasz erre: 27. birodalmi-lepegeto
2023-08-31 14:43:38 Fekete öves, Őstag
Ő 4-5 egyeneset is tudott belerúgni, de ide még az is kevés. :) Azért ne várjuk már el, hogy minden egyes igazolás be fog válni. Viszont ami pozitív, hogy nem szívbajosak idejében cserélni. :)
29. Basturapete |Válasz erre: 28. dvtk-3534
2023-08-31 14:39:31 Kék öves, Tag
Na, ezért nincs semmi értelme a transfermarkt játékos értékére vonatkozó adatait nézegetni, vagy azt mérvadónak venni.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...