Kiss Roland: Nem ragadtunk bele a feszültségbe

Szerző: amigeleken.hu | 2021-11-21 10:23:00

Sajtófigyelő - jegkorongblog.hu


A listavezető UTE legyőzésével vetett véget egy hosszú nyeretlenségi sorozatnak a DVTK Jegesmedvék az Erste Liga pénteki játéknapján. Kiss Roland két gólt szerzett a lilák ellen.

A Jegesmedvék játékosától jegkorongblog.hu kért helyzetjelentést.


A miskolciak 12 meccs óta nem tudtak nyerni a ligában, igaz, a válogatott szünet előtt megízlelhették a győzelem ízét: a Magyar Kupában 7-0-ra verték a Győrt. A ligaelső Újpest ellen ezzel együtt nem voltak feltétlenül esélyesek, még akkor sem, ha a válogatott szünet utáni bajnoki újrakezdés gyakran hoz meglepetéseket.„Mindenképpen a győzelem volt a fontosabb, mintsem a két gólom, aminek persze nagyon örülök. A válogatottban eltöltött napok adtak egy kis löketet számomra, nagyon jól éreztem ott magam, örültem, hogy sikerült mindkét meccset megnyerni a csapattal. Jó érzésekkel tértem vissza a klubomhoz. Nagyon régóta szerettünk volna már nyerni, de eddig is úgy álltunk bele a meccsekbe, hogy a győzelem a cél. Valahogy a helyzeteket nem tudtuk kihasználni eddig, nem voltunk mindig élesek, a végső szituációkban pedig ezt nem nagyon engedhetjük meg magunknak. Igazából egyik meccsen sem állt mellénk a szerencse, néha arra is szükség van. Most ez is megvolt, élesebbek és pontosabbak voltunk, szeretnénk, ha ez egy nagy lendületet adna most a csapatnak. Igenis meg tudjuk állni a helyünket, és bebizonyítanánk, hogy emellett extrát is tudunk nyújtani”

fogalmazott a DVTK hátvédje, akitől arról érdeklődtünk, a hosszú eredménytelenségi sorozatban közrejátszott-e az, hogy a csapat új ligában, átalakult kerettel és így nehezen megfogalmazható célokkal kezdte a szezont.

„Nehéz szituációba kerültünk a nyáron, mivel az utolsó pillanatban derült ki, hogy melyik ligában indulunk. Ezáltal annyira elhúzódtak a szerződéskötések, és -hosszabbítások, hogy augusztusban nem tudtunk teljes csapattal készülni. Nem lettem volna a vezetőség helyében akkor, de úgy érzem, kihoztuk a maximumot a lehetőségekből. Viszont így a célkitűzések is eltolódtak, a cél lényegében az volt, hogy magunknak szeretnénk megfelelni és kihozni a maximumot a szezonból. Az építkezés legelején járunk, Tokival hároméves szerződést kötöttek, szóval csak most kezdődött el ez a projekt.”


Ezzel együtt sem lehet egyszerű meccsről meccsre a vereség érzésével lejönni a jégről és újrakezdeni a következő napot.

„Én személy szerint próbálok a múlttal minél kevesebbet foglalkozni, csak előrefelé gondolkodni, ebből adódóan talán hamarabb túlléptem a kudarcokon. Az erdélyi túrát sérülés miatt kihagytam, azt azért láttam, hogy a srácokat nagyon lehangolta és lehúzta az a túra. Csapat- és klubszinten viszont egész jól kezeltük a helyzetet. Nem ragadtunk bele a feszültségbe, napról napra igyekeztünk megtenni mindent azért, hogy megszakadjon a sorozat. Ha valakin azt láttam, hogy feszült vagy letört, én is igyekeztem egy kis önbizalmat adni neki, pár szóval biztatni a másikat.”


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

fotó: dvtk.eu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...