Banner

Kiborult a bili a szurkolóknál

Szerző: objektív | 2022-05-02 13:10:00

Nem volt szívélyes a fogadtatás tegnap este


Cserbenhagyottság érzése, csalódottság, tehetetlenség és düh a lelátókon – Pénzvezéreltség, szakmaiatlanság, fejetlenség, következetlenség, ész nélküli kapkodás, sikertelenség és eredménytelenség a klubon belül.

Hányszor de hányszor leírták már különböző fórumokon, kommentekben, hogy a szurkolókat nem a csilivili edzőpályák érdeklik, nem a kacsalábon forgó akadémiai épület a benne lévő csúcsirodával, konditeremmel, orvosi szobával és étteremmel, nem a Medical Center és nem a kosárcsarnok, pláne nem a bevásárlóközpont. Egyszóval magasról teszünk az ingatlanfejlesztésre, mert a DVTK nem ezt jelenti a borsodi embereknek. A szurkolókat a csapatok érdeklik, elsősorban a labdarúgás, a kosárlabda és a jégkorong.

Jelenthetnek be itt havonta milliárdokat, épülhetnek Tokaj-Hegyalján az idegenforgalmat kiszolgáló szállodák és egyéb egységek, örülünk a balatoni nyaralóknak is és annak, hogy végre minden vezető megkapja a neki járó pénzt a klub kasszájából… Vagyis örülnénk, ha mindezek az eredmények nem csak a betöltött elnöki és cégvezetői pozíciókban, a kitüntetések számában és az ingatlanfejlesztési attribútumokban teljesednének ki, hanem a szakértelem és eredményesség kiterjedne már végre a szeretett sportágainkra is, melyekkel párhuzamban a közös kapocs, a kötődés kialakult a miskolci szívekben.

De az elanyagiasodás, a pénz, a nyereségvágy, a szakmai munka elsilányulása, a DVTK zászlóshajójának, a labdarúgó csapatnak a folyamatos leépítése, az évekig tartó kötéltánc után a másodosztályba taszítása, a gyomorforgató igazolások – értem ezalatt - a sosem látott szezon közbeni, a konkurenstől elcsábított játékos és edzőváltást, illetve a csapat játékának szabadesésben történő zuhanása olyan szurkolói ignoráltságot eredményezett a diósgyőri lelkekben, hogy az párját ritkítja. Az egyébként csodás, modern és egy multiklubhoz méltó egyesületnek az eredményes munkájához ezek valóban szükséges befektetések. Egyvalami hiányzik most, egy olyan vezetés a DVTK élén, ami azonosulni tud a szimpatizánsok lelkivilágával, amelyik érzi ennek a lélektanát, amelyiknek nem a buksza vastagsága a fontos, hanem saját anyagi érdekeit háttérbe szorítva – de legalábbis nem prioritásként kezelve - a klub sikereire tudna koncentrálni és eljuttatni oda a csapatot, ahová ha más nem is, a DVTK szurkolói bázisa megérdemli.

Tegnapig nyílt volt minden, de most elszakadt a cérna. A sportigazgató viszont most, hogy már ő is menthetetlennek látta a helyzetet és a bőrén érezte a népharagot, elhagyta a süllyedő hajót, miután az utolsó megmagyarázhatatlan, szégyenteljes és az egyik legrosszabb – bár ilyenekből lehet bőven válogatni – döntését meghozta és Kondás Elemért lecserélte a szegedi vezetőedzőre.


Tegnap eljött a számonkérés pillanata és a szurkolóknál betelt a pohár. Több hét feszültsége próbált a felszínre törni úgy igazi diósgyőri módon, mert itt nem lehet akármit megtenni következmények nélkül még akkor sem, amikor sokan azt hiszik. Jó kis brigád jött össze, hogy köszöntse a vesztes meccs után a csapatot. Az amigeleken.hu információi a következők:


A stadionnal brutál rendőri készültség, a vendégparkoló tele volt rendőrrel Az edzőközponttól végig a Lórántffy-ig rendőrök álltak, ráadásul a Secu is jelen volt teljes létszámmal.

Szóval nem csak a szurkolók érezték azt, hogy betelt az a bizonyos pohár. Mindenki a buszt várta, ami már a megyehatártól négy rendőrautós felvezetést kapott mintha bajnokok lennének, de itt nem az örömittas drukkerekre kellett számítaniuk.

Az Andrássyn keresztül szerettek volna a stadionhoz érkezni, nem a hátsó úton. Amikor a busz elhagyta a Búza-téri vonalat, akkor erről értesülve már a Medical Centerhez vonult a fogadóbizottság. Aztán megint borult a program, mert a buszt leállították a Pláza után és visszafordították körbe a vasgyárhoz. Kis várakozás után a szurkolók is átnéztek a Lórántffy utca végére. A buszt a vasgyári temetőnél viszont megállították és nem engedték tovább. Egészen addig így maradt ez, ameddig a Secu és a rendőri összefogás nagyjából 200 méteren keresztül fel nem sorakozott és kordont nem alkotott az edzőközpontnál és a stadion parkolójában. Aztán egy trükköt vetettek be és egy üres busszal próbálták kiugrasztani a nyulat a bokorból, de a szurkolóknak is feltűnt, hogy üres a jármű.

Végre-valahára megérkezett az „igazi” busz, de lehetetlen volt hozzá közel kerülni. Volt pár szívhezszóló rigmus és kiabálás is elhangzott, valószínűleg el is jutott a címzettek fülébe. A klubházhoz végül beérkezett a busz és a játékosokat egyesével kísérték a rendőrök, mindegyiket a saját autójához. Volt még ezután is egy kis autókázás és ennek hatására, Oláhnak sikerült 2 piros lámpán is áthajtania, de Dobos is kettes padlóval vette a fekvőrendőrös akadályt…


Nos, így lesz pár év leforgása alatt a szurkolói szép reményekből düh, a milliárdokból a nagy büdös szakmai semmi, a feljutásnak meg csak a matematikai álomképe. Így lett Szivicsből vagy Bódogból Vukmir, így lett kupadöntőből nézhetetlen másodosztályú antifoci, így lesz a gyermeki álomból korhű valóság. Itt tartunk most. A bajnokság még zajlik, a lehetőségek megvannak, de bármi is lesz a vége, azt már tudjuk, a szurkolók létszáma a lelátókon jelentősen megcsappant és az újraépülése egy sokkal hosszabb időt igénybe vevő folyamat, mint amivel a lezüllesztését véghezvitték a szakértők és a vezetők.

Itt tartunk most, de semmi extra, csak a megszokott diósgyőri valóság.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

37. Zole61 |Válasz erre: 35. sadab1
2022-05-08 11:04:03 Piros öves, Őstag
Pedig egy Bódog kellene ide, megfelelő sportigazgatóval, az Ő focija volt az utóbbi időben a legjobban nézhető. Persze időbe telne összeszedni olyan mentalitású játékosokat akik vevők is a kemény munkára ami eredményeket is hozna és nem csak a fizetést néznék. Szerintem vannak még ilyen játékosok, lehet túl optimista vagyok, de szerintem megtalálhatók. Velük kellene korrekt szerződéseket kötni, és időt adni Bódognak. Ha nem jutunk fel( sanszos) akkor lesz idő építkezni, sajnos azt hiszem. Vele a cél nem jövőre hanem az utána lévő szezonban lehetne meg a biztos fejutas és addig is vélhetően egyre élvezhetöbb focit látnánk. A lényeg a koncepcióban van..Neki volt!
2022-05-04 14:05:53 Fehér öves, Újonc
A blikk.hu-n van egy nyilatkozat (amennyiben tényleg ezt nyilatkozta) a klubunk egyik, minden miskolci által ismert birkózója részéről, aki mellesleg valamilyen szerepet is tölt be a klubnál.
"A játékosaink egy-két kivételtől eltekintve nem ütik meg az élvonal szintjét, néha arra is gondolunk, azért sem törik össze magukat, mert a feljutás esetén a nyolcvan százalékukat elküldenék. Úgy tűnik, nekik ez a klub csak munkahely, nem érzik át, hogy a szurkolóknak mit jelent - mondta a lapunknak Deák-Bárdos. Az edzőváltás is sokkot jelentett, hiszen azt sugallja, a vezetésnek nincs igazi szakmai koncepciója. Gazdasági erejét felhasználva próbált kitolni egy riválissal, láthatjuk milyen sikerrel... Nekem úgy elvették a kedvem ezzel a lépéssel, hogy az utóbbi két hazai bajnokira már ki sem mentem, és azt tapasztalom, hogy egyre többen teszik ugyanezt."
2022-05-04 11:15:26 Fekete öves, Veterán
A mai magyar posványban szocializálódó játékosok -idős, fiatal- főleg nagy pénzekért... nos basznak ezek arra, hogy technikailag is jók legyenek, nem maradnak kinn önképezni, gyakorolni és a az up edzők tudása, számonkérése is lófasz, ami felnyúlik a sportigazgatóig, akinek ennek az egésznek az irányítása volna a dolga, de az se ért hozzá illetve leszarja, a lé jön, ez a lényeg. Ehhez jön még az is, hogy mindezt a technikai tudást -ami régen magasabb volt mint másutt- nagyobb iramban és kiváló kondival kéne végrehajtani. Én ezt nem látom évtizedek óta a magyar játékosokban, nem annyira jól fizetetten is, de most jól fizetetten pláne szarnak az egészre, meg sem követelik tőlük. Nagyon, de nagyon nehéz lenne egy Bódoghoz hasonló gondolkodású edzőnek is valamit elérni, hosszú időbe telik ilyen jellegű játékosokból csapatot csinálni, de el kell kezdeni. Kezdő lépés a sportig, az edző és a maradó meg a hozott játékosok, de főképp az első kettő meglétének tudása, mert az el fog mondani mindent a jövőről.
2022-05-04 09:08:16 Fekete öves, Veterán
Szent meggyőződésem, hogy a spanyol futball valamiért vevő a magyar futballra és viszont (lásd: Puskásék). Én aki azért a 90-es évek közepén (kb.: 4-5 éven keresztül) elég sok mindenkit ismertem a foci világában a megyében, testközelből tapasztaltam, hogy rohadt technikásak vagyunk, nem hiába nyertek - de érmet mindig nyertek - akár a Miskolc, akár a Borsod válogatottak elég sok külföldi tornán. Viszont, mivel a futball az erőre épül, nyilván kell a kondi, és a mai futballban nem is kicsit. A Bódog féle letámadásos taktika - ha, és amennyiben találnánk erre vevő játékosokat - akár ülhetne is, és onnan már "könnyebb" lehetne a fiatalokat beépíteni, ha már fiatalabb korban kezdik ezt beléjük csepegtetni. Ezt esetlegesen ügyesen kombinálni a spanyolos labdatartásos játékkal - amit egyébként nem a spanyolok találtak ki, hanem a Johann Cruyff féle Hollandok, csak a spanyolok "tökéletesítették" -. Na, és el is jutottunk a magyaros játékstílushoz. Ugyanis, mi a technikás nemzetek közé tartozunk, viszont tudunk, "erősebben" is játszani, tehát bennünk elég sok minden ötvöződik, ellenben mivel egy intelligens nemzet vagyunk - a sportok terén - ez ki is magaslik. Az én meglátásom az, hogy olyan generációkra(nál) kell letenni a voksot, akik több ideje, és eredményesen játszanak - mert aki azt mondja, hogy fiatalkorban nem az eredmény számít, az életében nem futballozott versenyszerűen, ebben biztos vagyok -. Továbbá a fiatalokat minél több kinti tornákra eljuttatni. Nálam ez az 1 kiút van. Diósgyőri identitásra is lebontva. Mi szurkolók imádjuk a küzdést, és a megalkuvás nélküli játéko(soka)t - nyilván ilyen közegben szocializálódtunk, ezt láttuk a munkás/paraszt szülőktől is -, viszont a szurkolók mindig a technikás játékosainktól várják a meccsek eldöntését, hogy a vállukon vigyék a csapatot, na és őket követeljük a válogatott(ak)ba is.
33. sadab1* |Válasz erre: 32. Spirálfüzet (kockás)
2022-05-03 19:46:12 Fekete öves, Veterán
Persze, értem én és értjük ezt sokan! De ez világiék részéről a kicsinyes geciség, terelés, stb., hogy ezt is megpróbálják megúszni, mintha mi sem történne. Ha tudatos vagy ennyire balfaszok, nos mindkettő óriási hiba és bűn, semmi keresnivalójuk itt! Szemetek!!!
32. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 27. sadab1
2022-05-03 18:19:00 Piros öves, Veterán
Általában az az idióta Világi azokról csinál anyagot vagy akkor teszi láthatóvá amikor xy nagyon szidva van. Olyankor xy ellenkezőjéről csinál egy pozitív hangulatú fikciót.
Meg most tolják Radost is. Akkor a kérdésem, ő most tulajdonképpen mit keres itt? Kap valamire pénzt? Vagy ingyen szerepelget?

Eppel végig szidva volt itt. Rögtön lett vele egy interjú, meg a cikkben rögtön keménynek adták el, jujj tocsogott a lába a vértől de nem kért cserét!
Vagy elhiszed vagy nem, de PR oldalról megmanipulálja az ide beírottakat.
Mondjuk vérző lábbal én is tudok sétálgatni de az más.
Szóval így csinálják ezek bent...

Az állandó hitegetesuk is unalmas már. "van még 3 meccs", "akarattal is nyerhetünk", "mindent megteszünk", "egész héten keményen dolgoztunk", "gyakoroltuk a befejezéseket", "bárkit bátran beteszek" stb agyhalott duma. Közbe szembejön a valóság a labda meg inkább játszana lufidurrantóst...
2022-05-03 18:00:58 Citromsárga öves, Lelkes újonc
3 edzőt hoznék ide.
Egyet lehet meg tudnak buktatni hármat már nem.
Spanyolt egy magyart és egy...
Lenne egy alapfizetés a játékosoknál kinél mennyi... és egy szorzó
a hazai meccsekre jegyet vevő szurkolók számával arányosan.
(telt ház előtt is ki lehetne kapni jó játékkal.....)
30. sadab1* |Válasz erre: 29. Szabó József
2022-05-03 16:46:52 Fekete öves, Veterán
Sajnos! Nem is azért írtam! Hanem, hogy a Hellnek van tőkéje és plusz piacra is szert tehetne pl. Közép Európában, ha támogatásával folyamatosan pl. az EL-ben indulhatnánk, ott volna a logója mindenhol a közvetítésken. Arról nem tehetnek hogy egy ilyen balfék társaság a DVTK vezetése, de sajnos ezt hozta, hogy a NERben vannak ilyen hozzá nem értő tagok is. Telt ház, futballhangulat, stb., erről maradtunk le! Mindig hiányolni fogom a stadion tetejéről egy nagy Hell ördög logót, hogy aki ide jön, tényleg lássa, hogy ez a pokol számára, mint ellenfél!!! Hell Aréna! Ehelyett maradt a nihil, gratula azoknak, akik ezt tették és azoknak is, akik ezt engedték. Ez is mutatja, hogy ezeknek az embereknek dunsztjuk nincs nemcsak a szakmáról /DVTKt értem ez alatt nem a Hellt/ hanem gazdaságilag is egy csődtömeg. A közpénzből könnyű volt ezt az infrastruktúrát elérni, de hol a futballszakma???
29. Szabó József* |Válasz erre: 20. sadab1
2022-05-03 16:12:34 Fekete öves, Veterán
A Hell-nek semmi beleszólás nem volt az elmúlt évi dolgokhoz, csupán be kellett önteni a zsetont.
Ez a ner-világban megszokott, hogy az első 1-2 évben tokolni kell, majd utána lehet szó beleszóláshoz.
2022-05-03 16:09:06 Fekete öves, Veterán
Bódogról még annyit, hogy a DVTK, mint klub lett volna neki az igazi terepe, mert ha nem olyan a vezetőség amilyen volt, akkor nálunk még az sem nagyon számított volna ha kiesünk, mert ez a klub, szurkolók megéltek már ebből párat, de ha látták volna a fejlődés lehetőségét /és az értők, látták, értették/, akkor ezt is megbocsájtják, mivel, a megfelelő, focizni, futni akaró emberek kinevelésével, igazolásával, azóta már az MBIben oktathatnánk!!!
Kisvárda ebből a szempontból mellényúlás volt /sztem ő is belátta/, mivel egy identitás nélküli kiscsapat 11 légióssal a pályán, up nélkül /akadémia ott, mire is??? tudjuk miért/ akik évente cserélődnek, ott amit ő akart képtelenség játszatni, plusz Révész megférhetetlen figura. A Honvéd is jó táptalaj lett volna, de ott ha kiesés felé tendálsz, nem várnak, váltanak és azért a gegenpressinghez kell egy saját keret, azaz idő.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...