Banner

Károlyi Andrea: Arra számítok, hogy a DVTK különösebb teher nélkül lép pályára Mersinben

Szerző: amigeleken.hu | 2022-11-15 18:06:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A válogatott szünet előtti utolsó játékhét jön az Euroligában és az Európa Kupában. Az Euroligában a Sopron Basket a Spar Girona vendége lesz, az Atomerőmű KSC Szekszárd a görög Olympiacos-t fogadja, a DVTK HUN-Therm a CBK Mersin otthonában lép pályára. Az Európa Kupában az NKA Universitas PEAC a bolgár Beroe alakulatával mérkőzik, a SERCO UNI Győr a Maccabbi Ashdod csapatát látja vendégül.


A mérkőzések előtt a wbasket.hu a játékosként hétszeres magyar bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres Euroliga- bronzérmes, edzőként a 3×3-as válogatottal Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes Károlyi Andreát kérdezte a várakozásairól.


CBK MERSIN – DVTK HUN-THERM

„Nem véletlenül küzd a DVTK több játékosa kisebb-nagyobb nyavalyával. Érezhető az Euroliga terhelés a csapaton. Más kávéház ez a szezon, mint az eddigi Európa Kupás évek. Itt különösen a sorozatterhelés a megterhelő, hiszen most nem négyes, hanem nyolcas csoport van és március 1-ig biztosan így fog menni minden. Ettől függetlenül szerintem a Sopron elleni két mérkőzésből jól jött ki a DVTK. Két nagyobb pofon is benne volt ebben. Különösen a szerdai Euroliga sikerült jobban. Pozitívum, hogy rendszeresen több jó magyar teljesítmény születik.

Én arra számítok, hogy a DVTK különösebb teher nélkül fog pályára lépni Törökországban. Nem görcsölnek rá a meccsre. Egy győzelem óriási fegyvertény lenne, de olyan kaliberű játékosoknál, akik Mersinben szerepelnek, benne van, hogy bármikor magukhoz térhetnek. Akkor még kifejezetten jó diósgyőri csapatteljesítmény mellett is becsúszhat egy nagy arányú vereség. Nem egyszerű szituáció ez. A fáradtság azon is látszódik, hogy többször választanak egyéni megoldásokat a játékosok. A szezon elején, például az Euroliga selejtezőn, Arella Guirantes is jobban csapatember volt. Arra hajlamosak a játékosok, ha fáradtabbak vagy a csapatnak nem megy, akkor „neki kell megoldani” érzés uralkodik el és ebből erőlködés lesz. Oda kell figyelni, hogy ezt elkerülje a DVTK.”


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes beharangozóra >>>>>>>


forrás: wbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. ScottiePippen |Válasz erre: 1. piros79
2022-11-16 10:06:16 Citromsárga öves, Tag
Legyünk őszinték, jelenleg senki sincs, aki tudná. Eleve Mimán kívül van 3 db magas poszton játszó emberünk (Vég-Dudás Annát és Márkusz Lilut most nem venném ide, ők még Nb1-ben sem fognak sok szerephez jutni), ebből az egyik Green, aki kizárólag center, teljesen más felépítés és játékstílus, mint Mima.

Marad egyrészt Darcee, neki kellene most előrelépni, de a selejtező óta nála valami nagyon szétcsúszott, szerintem egyszer sem volt azóta 10 pont felett és védekezésben is néha határozatlannak érzem.

Angiban meg egyszerűen nincs még meg az a mentális érettség, hogy olyan szinten hátára vegyen egy csapatot, mint Jovanovic (és még kosárlabdázóként sem tart ott).

Amit én megnéznék még esetleg, az az, hogy Arellát kiteszi Péter négyesbe, de mivel ő sem játszott sosem ott, sem a csapat nem erre építette fel a dolgokat (és a hármasai sem ülnek) így ez sem lenne jó megoldás.
2022-11-16 09:25:07 Piros öves, Őstag
Nem jól alakulnak a dolgok, ettől féltünk. Mima az idén már nem játszik, ez a legnagyobb érvágás,pedig lesz még jó pár meccsünk. Tavaly ugyanezt eljátszottuk Bogiceviccel. Az Euroliga más kávéház, szerintem igazolnunk kellene,mert félő ,hogy mások sem ússzák meg sérülés nélkül,ez egy erős menet.
1. piros79
2022-11-15 19:55:16 Lila öves, Fanatikus tag
Jovanovic mindig óriási elánnal játszik, benne volt, hogy meg fog sérülni sajnos. Nagyon fog hiányozni, kíváncsian várom, vajon lehet-e őt helyettesíteni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...