Kányási Veronika: Az egység megmaradt

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-04 14:34:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


A tizennyolc nap múlva már Londonban Euroliga-selejtezőt játszó DVTK a BEAC elleni könnyed győzelemmel nyitotta felkészülési meccseinek a sorát.

A szurkolók nem láthatták, hogyan arat a DVTK Hun-Therm könnyed győzelmet az Eon ELTE-BEAC ellen, persze nyilván örültek az eredménynek. Az előző idényben a hazai selejtezőtornát megnyerve az Euroliga csoportkörében fennállása során először bemutatkozó együttes majd egy hónapja kezdte el a felkészülést a 2023−2024-es évadra, amelynek első és talán egyik legfontosabb párharcát szeptember 20-án és 27-én vívja: az ellenfél a brit London Lions lesz, a tét pedig az Euroliga főtáblájára kerülés. A borsodi együttes gerince egyben maradt, a meghatározó játékosok közül egyedül a Puerto Ricó-i Arella Guirantes, valamint Bernáth Réka távozott, viszont érkezett a válogatott Lelik Réka, s két új légiós, a francia Ana Tadic és az amerikai Kaila Charles.


A mérkőzés után a nemzetiposrt.hu a csapat kapitányát, Kányási Veronikát kérdezte:

„Négy hete edzünk, de a héten játszottunk először öt az öt ellen. Ez volt az első edzőmeccsünk, még fáradtabbak voltunk, ami természetes, mert az előző időszakban a kondi megszerzése volt a középpontban. A játék pontosítása, a finomhangolás ezután jön. A London kemény rivális lesz, sorra igazolja a játékosokat, s úgy tűnik, az Euroligára igyekszik összeállítani a keretét. Ehhez nekünk is lesz néhány szavunk, mert mi is szeretnénk újra ott lenni az elitsorozatban. Mivel a keret nagy része együtt maradt, és egy évvel tapasztaltabbak lettünk, lesz esélyünk, de kemény párharcra számítunk.”


A pénteki meccsről Kányási elmondta, végre élesben próbálhatták ki a figurákat, s elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A bajnokságban legutóbb bronzérmes együttesnél történt változásokkal kapcsolatban kiemelte, az egység megmaradt.

„Lelik Rékával jól ismerjük egymást, együtt nőttünk fel, együtt játszottunk az utánpótlás-válogatottakban − mondta újonnan igazolt magyar társáról a csapatkapitány. − Gyorsan beilleszkedett, ami nem volt nehéz, mert a mi közegünk alapból pozitív és befogadó. Ana Tadic is velünk van, az ő személyisége is passzol az együtteshez, Kailát pedig várjuk, hamarosan ő is megérkezik. Jövő héten Szardíniára utazunk, ahol a Schióval, a Sassarival és a Bresciával játszunk egy tornán. Megpróbáljuk kihasználni ezeket a meccseket, hogy minél jobban összeálljunk.”


forrás: nemzetisport.huÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Mégsem


Üzenet küldése...