Banner

Forduló kibeszélő

Szerző: objektív | 2024-04-29 09:20:00

OTP Bank Liga 30. forduló


A Paksi FC 2-1-re nyert a sereghajtó Mezőkövesd ellen, míg a DVSC a hajrában lőtt góllal győzte le 1-0-ra a teljes második félidőt emberhátrányban töltő Újpestet. A kecskemétiek miskolci vendégjátéka nem hozott gólt.


Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Mindkét csapat támadólag lépett fel és nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, így az első 15 perc annak ellenére élvezetes futballt hozott, hogy helyzetek nem alakultak ki. Az idő múlásával meddő és kiegyenlített mezőnyharccá szelídült a találkozó, amit az is jelez, hogy alig volt kaput eltaláló kísérlet. A hazai kapusnak háromszor, a vendégnek kétszer kellett közbeavatkoznia, de bravúrra egyiküknek sem volt szüksége, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a felek. Térfélcserét követően sem változott a játék képe, többnyire a két büntetőterület között folyt a játék, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az utolsó húsz percre fordulva éppen kezdett fölényt kicsikarni a felcsúti együttes, mégis kissé váratlanul a hazaiak szereztek vezetést. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, de a szervezett hazai védelmet nem tudták feltörni - Dombó egy ízben védett hatalmasat Favorov ötméteres fejesénél -, így a Puskás Akadémia pont nélkül távozott Zalaegerszegről. A kék-fehérek sikerükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, míg a negyedik felcsútiaknak megszakadt az öt körön át tartó veretlenségi sorozatuk.



Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)

Beszorult a kapuja elé a Mezőkövesd a mérkőzés elején, és helyzetek sora után az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a Paks. Ezt követően a vendégcsapat összeszedte magát, rövid időre némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, ekkor mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség. Aztán a sokkal kombinatívabban futballozó Paks megint egymás után alakította ki a helyzeteit, és bár nem tudott újabb gólt szerezni, megérdemelten vonulhatott vezetéssel az öltözőbe. Hasonló játékkal kezdődött a második félidő, majd cseréket követően növelte előnyét a hazai együttes. Ezzel azonban még nem dőlt el a mérkőzés, mert "szinte a semmiből" két percen belül szépített a Mezőkövesd: kapura lövést és újabb lövési kísérletet követően Szalai ért bele jól a labdába. A folytatásban maradt a paksi fölény, kapufáig is eljutott az otthon játszó csapat, de az eredmény már nem változott. A hazai együttes - amely kedden kiharcolta a döntőbe jutást a kupában - ezt megelőzően sorozatban ötször szenvedett vereséget a bajnokságban.





Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 0-0

A mérkőzés elején bár a hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis a vendégek futballoztak veszélyesebben, Ogyincovnak védenie is kellett Lukács próbálkozásánál, míg Májer lövése nem sokkal kerülte el a diósgyőri kaput. Negyedóra eltelte után főként a két büntetőterület között folyt a játék, a csapatok szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. A szünet előtti periódusban a piros-fehérek valamelyest nyomást tudtak gyakorolni a kecskeméti védelemre, de gólhelyzetet így sem alakítottak ki. A második félidő kisebb kecskeméti helyzettel indult, ezt leszámítva viszont csendesen csordogált a mérkőzés, még annyi izgalom sem volt, mint az első játékrészben. A támadások befejezését nagyban akadályozta, hogy rengeteg technikai hiba tarkította a meccset. A felek semmiféle kockázatot nem vállaltak, így jószerivel teljesen eseménytelenül teltek a percek, amit az mutat a legjobban, hogy a hatodik után a 74. percben volt legközelebb kaput eltaláló lövés, de az sem tette igazán próbára Ogyincovot. A négyperces hosszabbításban több futballt láthatott a publikum, mint az előtte lévő kilencven percben, ugyanis mindkét gárdának több lehetősége is volt a győztes gól megszerzésére, azonban a lehetőségek kimaradtak, így maradt az igazságos pontosztozkodás. A lila-fehérek pontszerzésükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, a kieső helyen álló Kisvárda immár csak az Újpestet előzheti meg.





Debreceni VSC-Újpest FC 1-0 (0-0)

A házigazda kezdte jobban a találkozót. Dzsudzsák Balázsék igyekeztek gyorsan járatni a labdát és átjátszani a vendégek védelmét és több ígéretes lehetőségig, kapura lövésig is eljutottak, igazán nagy ziccert nem alakítottak ki. A Debrecen az első félidőben szinte végig nagy fölényben játszott, sőt, gólt is szerzett, ám azt les miatt később a VAR érvénytelenítette. A második játékrész rémálomszerűen indult a lila-fehérek szempontjából, Tamás Krisztián ugyanis az újpesti alapvonal közelében messziről csúszva vádlin talpalta Szuhodovszkit, amiért Berke Balázs előbb sárga lapot adott neki, de a VAR-vizsgálat után pirosra változtatta. A kiállítás után az addig is fölényben játszó házigazda egykapuzni kezdett, az Újpest pillanatokra tudta csak megtartani a labdát, viszont hősiesen és többnyire kiválóan védekezett, így a hazaiak csupán néhány nagy helyzetig jutottak el, azoknál pedig Banai nagyokat védett. A debreceni nyomás aztán a 88. percben érett góllá, azt követően pedig az Újpest hiába tett meg mindent az egyenlítésért, nem járt sikerrel. A 11. helyen álló újpestiek sorozatban elszenvedett negyedik vereségük után ebben a fordulóban még nem nyugodhatnak meg, mert a bennmaradásuk akkor sem válik biztossá, ha az utolsó előtti Kisvárda vasárnap kikap a Fehérvártól. Az ötödik Debrecen egy pontra zárkózott fel a Puskás Akadémiára és négyre a harmadik Fehérvár mögé.



Kisvárda Master Good-Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Enyhe fehérvári fölénnyel kezdődött a találkozó, negyedóra elteltével azonban hatalmas rohamba kezdett a hazai csapat, amely néhány percen belül három komoly helyzetet is kidolgozott: kétszer Tóth Balázs, egyszer pedig a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. A székesfehérvári kapus és a kapufa később is főszerephez jutott, egy eladott labda és egy gyors kontra után ugyanis előbb Tóth hárított, majd Melnyik lövésénél a keresztlécen csattant a labda. A vendégeknek is voltak kisebb lehetőségeik, de a házigazdák jóval veszélyesebben futballoztak. A másik oldalon Kovács Marcellnek is védenie kellett Serafimov fejese után, de ezt leszámítva az ismét fölénybe kerülő fehérváriak nem tudták átjátszani a jól záró hazai védelmet. A szünet után egy kisvárdai lehetőséget követően VAR-vizsgálat miatt percekig állt a játék, majd a Mesanovic elleni szabálytalanságért 11-est ítélt Pintér Csaba játékvezető. A büntetőt Camaj értékesítette magabiztosan. A gólra cserékkel reagált a Fehérvár, amely beszorította riválisát, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. Cseréltek a hazaiak is, akik kijöttek a szorításból és többször is zavart okoztak a vendégek kapuja előtt, de az újabb találat nem jött össze nekik, pedig a 90. és a 91. percben is ziccerük volt - Tóth Balázs mindkétszer nagyot védett. Ezzel együtt hazai szempontból már az is sikernek számított, hogy megőrizték előnyüket, így a hátralévő fordulókban tovább harcolhatnak élvonalbeli tagságuk megtartásáért. A várdaiak immár négy kör óta nem találtak legyőzőre, míg a székesfehérváriaknak megszakadt az ötmeccses veretlenségi sorozatuk, így - a Paks szombati sikerével - visszacsúsztak a harmadik pozícióba.



MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-2 (1-2)

A Ferencváros mezőnyfölényével indult a találkozó, melyen a kivonuláskor az MTK játékosai sorfalat álltak a sorozatban hatodszor bajnok riválisnak. A zöld-fehérek hiába birtokolták jóval többet a labdát, helyzetük nem volt, csak Katona lövése okozott némi izgalmat a hazai kapunál. Szűk félóra után némi szerencsével került előnybe a Ferencváros, mert bár Lisztes remekül cselezte magát tisztára a bal oldalon, beadása után Kodro a labda mellé fejelt, azonban a válláról mégis az MTK kapujába pattant a játékszer. A vendégek nem sokáig örülhettek, mert Németh Krisztián azonnal válaszolt a túloldalon. Ezt követően ismét nagy mezőnyfölényben futballozott az FTC, amely közvetlenül a szünet előtt a nagy kedvvel játszó Lisztes találatával ismét előnybe került. A második félidő nagy ferencvárosi helyzettel indult, de Szevikjan kiugrásánál Demjén védett nagyot. Ezt követően hiába játszott továbbra is fölényben az FTC, az MTK védelme stabilnak bizonyult, így nem sok helyzet alakult ki. Igazából az utolsó tíz percre élénkült meg az összecsapás, mindkét fél megszerezhette volna a számára fontos gólt, de a Ferencváros nem tudta lezárni a meccset és az MTK sem tudott egyenlíteni, mert mindkét kapus remek védésekkel akadályozta meg a gólt, így végül minimális különbséggel a zöld-fehérek nyerték meg az idény utolsó örökrangadóját. A zöld-fehérek immár 14 kör óta nem találtak legyőzőre, míg a kék-fehéreknek megszakadt a hatmeccses veretlenségi sorozatuk. Az örökrangadókon az FTC 93. diadalát aratta 52 döntetlen és 79 MTK-siker mellett.



forrás: mlsz.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2024-04-29 10:19:59 Lila öves, Fanatikus tag
Egy diósgyőri helyzet sincs az összefoglalóban, azért ennyire nem volt féloldalas a meccs
2024-04-29 09:30:06 Fekete öves, Őstag
A Várdának megcsillant egy kis sansz, de ahhoz 3 győzelem kell nekik, vagy 2 győzelem, egy döntetlen. Viszont ebben az esetben az újpest nem szerezhet pontot. 3 győzelem akkor is jó a Várdának, ha az UTE kétszer leikszel, mert akkor a több nyert meccs miatt a Várda menne maradna bent. Kíváncsian várom. Mindenesetre sem a Felcsút, sem a Paks otthonában nem áll nekik a zászló. Finoman szólva is bravúr kategória lenne a bentmaradásuk.
2024-04-28 17:09:01 Barna öves, Fanatikus tag
A Várda megint nyert. Feljöttek 6 pontra az Úttestre.
2024-04-28 16:59:13 Fekete öves, Veterán
Jövő héten lökhetünk egyet az Újpesten.
De amilyen a hozzáállásunk sima 2-0 oda, pedig full nb2-es az egész csapatuk.
2024-04-28 15:24:06 Fekete öves, Veterán
Radenkovic is miket dumál...hogy ők látják a minőséget, azokat be is teszik rögtön a csapatba... hát vazze...ott kezdődik a minőség,hogy verek kettőt a Ratyinak, meg hármat a falunak...vazze...
2024-04-28 15:01:28 Fekete öves, Veterán
A Debrecen is szenvedett a tíz emberrel játszó Úttest ellen...de csak begyűrtek egyet nekik... látszott AKARNAK..
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...