Banner

Forduló kibeszélő

Szerző: Jáborcsik András | 2024-05-12 10:45:00

OTP Bank Liga 32. forduló


Újpest FC-Kecskeméti TE 0-3 (0-1)

Jobban kezdett az Újpest, de aztán magára talált a Kecskemét. A vendégcsapat egy védelmi hibát kihasználva jutott vezetéshez a 27. percben. Keita nem tudott felszabadítani, Pálinkás lefülelte a rosszul sikerült passzt az ötös jobb sarkánál, és élesen a hosszú sarokba lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba.

A második félidőben előbb Horváth Krisztofer talált egy szép testcsel után 16 méterről a hazai kapuba, majd megint Keita ügyetlenkedett a 16-oson belül, és a megszerzett labdát Pálinkás tekerte a bal felső sarokba. A hazai védő nem is maradhatott a pályán sokáig, pár perc múlva lecserélte őt Mészöly Géza vezetőedző.

A Kecskemét további helyzeteket is ki tudott alakítani, az Újpest viszont határozatlan volt támadásban, csak kapufáig jutott azt követően, hogy múlt szombaton 7-0-s hazai győzelemmel biztosította be az élvonalban maradását.




MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-3)

A Kosznovszky Márkot, Németh Krisztiánt és Kádár Tamást is nélkülöző MTK a 36. percben Nagy Zsombor révén 2018 novembere után szerzett ismét gólt hazai pályán a Puskás Akadémia ellen, de ez csak a szépítésre volt elég, hiszen húsz perc után már 3-0-ra vezettek a vendégek. Előbb Komáromi György szögletét Szolnoki Roland lőtte a hálóba, majd Nagy Zsolt passzát a finn Urho Nissilä értékesítette, aztán Komáromi újabb sarokrúgását követően megint Nissilä volt eredményes. A mostani szezonban a felcsútiak előbb 5-0-ra, majd 6-1-re verték a fővárosiakat, akik előtt ismét felrémlett egy súlyos vereség lehetősége. A bágyadt hangulatú mérkőzés második félidejében is a Puskás Akadémia volt kezdeményezőbb, de a legnagyobb ziccerek is kimaradtak. Elvétve az MTK előtt is adódtak lehetőségek, sőt az egész meccset tekintve több kapura lövése volt, mégis sokkal veszélytelenebbnek bizonyult, mint ellenfele. Ezzel eldőlt, hogy a felcsúti csapat biztosan nem végez a negyediknél rosszabb helyen a tabellán, de még a második pozíció megszerzésére is van esélye. Az MTK négy bajnoki óta nyeretlen hazai pályán.




Zalaegerszegi TE-Paksi FC 1-1 (1-1)

Érdekesen alakult a mérkőzés első félideje, mert bár érezhetően kevesebbet volt a labda a hazaiaknál, mégis ők voltak veszélyesebbek. A vezetést is a zalaiaknak sikerült megszerezniük, miután egy remek támadás végén Mim talált be a paksi kapuba. A labdát többet birtokló tolnaiak mezőnyfölénye hosszú ideig meddőnek bizonyult, aztán közvetlenül a szünet előtt nem egy klasszikus akcióból, hanem Windecker nagyszerű átlövéséből sikerült egyenlíteniük. A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ugyanakkor ebben a félidőben a Zalaegerszeg játéka már kevésbé volt veszélyes. A Paks kezdett összeszedettebben futballozni, viszont mindkét oldalon megszaporodtak a pontatlan passzok, így kapkodóvá, csapkodóvá vált a játék, ami kevésbé volt szórakoztató a szurkolók számára. A hajrában megélénkülni látszott a meccs, nőtt az iram, de számos kisebb-nagyobb szabálytalanság akasztotta meg a játékot, és végül egyik együttesnek sem sikerült a maga javára fordítania az állást. A tolnai csapat sorozatban harmadik élvonalbeli mérkőzésén maradt veretlen, a zalaiak pedig immár egymás utáni négy NB I-es meccsükön nem találtak legyőzőre.




Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TE 2-0 (0-0)

Felforgatott összeállításban kezdett a Magyar Kupa-döntő előtt álló Ferencváros, több fiatal, illetve korábban kevesebb szerephez jutó játékos került a csapatba, amely így nem tudta nagy nyomás alá helyezni a DVTK-t. A hazaiakat - akiknél ugyancsak több helyen történt változás az előző hetihez képest - ezúttal nem támogatták az ultrák, akik az Újpest otthonában múlt szombaton elszenvedett 7-0-s vereség miatt távol maradtak. Ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel, többnyire mezőnyjátékkal, komoly helyzetek nélkül telt el bő fél óra, a hajrában viszont mindkét csapatnak volt esélye a gólszerzésre, de egyik fél sem tudott élni a lehetőségével. Lüktető volt a játék a második félidőben, mindkét csapat be tudta szorítani egyes időszakokban ellenfelét a kapuja elé. Negyed órával a vége előtt furcsa góllal szerzett vezetést a Diósgyőr: Zachariassen próbált meg felszabadítani, rárúgta saját csapattársára, Tóth Alexre a labdát, róla pedig Gera felé szállt, aki közelről a kapuba fejelte. Nagy iramot diktálva próbált meg egyenlíteni az FTC, de a DVTK sem mondott le a támadásokról, és a végén Szabó Levente fejesével növelte előnyét és múlt heti súlyos veresége után begyűjtötte a három pontot. A fővárosi csapat idén először kapott ki a bajnokságban.



Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 4-3 (4-0)

Amíg a Mezőkövesd enerváltan játszott a tét nélküli összecsapáson, addig a Kisvárda igyekezett szépen búcsúzni a közönségétől, így az első perctől nagy fölényben volt. A kombinatívan és nagy kedvvel futballozó hazaiak bő negyedóra után megszerezték a vezetést, ráadásul ezt követően sem vettek vissza a tempóból, sorra vezették a veszélyes akciókat és dolgozták ki az újabb helyzeteket. A játék képe alapján nem volt meglepő, hogy a Kisvárda 3-0-ra ellépett. A Mezőkövesdnek csak ezután volt két lehetősége, de a szünet előtti slusszpoén egy gyors kontra végén ismét a Kisvárdáé volt. A második félidőre a vendégek kettős cserével próbálták frissíteni a csapatukat, de nem elsősorban ennek volt köszönhető, hogy kiegyenlítettebbé vált a játék, sokkal inkább annak, hogy a Kisvárda kevésbé erőltette a támadásokat a biztos előnye birtokában. A térfélcserét követően jószerivel teljesen eseménytelenül teltek a percek, legtöbbször az egyik csapat passzolgatott a középpályán. A Mezőkövesd a hajrában ugyan váratlanul három gólt is szerzett - az elsőt az újonc Ináncsi lőtte, Molnár pedig duplázott -, de a Kisvárda az első félidőben nyújtott teljesítményének köszönhetően megérdemelten diadalmaskodott. A sereghajtó sorozatban hetedik vereségét szenvedte el és immár kilenc kör óta nyeretlen az élvonalban.



Debreceni VSC-Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Az első félidő rendkívül eseménydús volt, gyakorlatilag a gólon és a piros lapon kívül mindent láthatott a közönség. A vendégek jóval közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, de vagy Megyeri védett hatalmasat, vagy - amikor már a debreceni hálóőr is tehetetlen lett volna - a kapufa hárított.
A második játékrész már messze nem volt ilyen izgalmas, a Debrecen vendéglátóként becsülettel próbálkozott, a Fehérvárnak pedig egy-egy kisebb lehetősége akadt. A hajrában ugyanakkor megszerezte a vezetést a Loki, a belső védő Dreskovic kapásból lőtt óriási gólt, miután egy szögletet követően kifejelték a labdát. A Debrecen egy újabb ziccernél eldönthette volna a három pont sorsát, de a helyzete kimaradt. Így az utolsó percekben még védekeznie kellett, amit aztán sikeresen meg is tett, és győzelemmel búcsúzott a Nagyerdei Stadion közönségétől. A hajdúsági gárda - amely sorozatban a harmadik hazai összecsapásán győzött 1-0-ra - ezzel biztosan az ötödik helyen végez. A fehérváriaknak viszont a zárófordulóban a Diósgyőr ellen kellene bebiztosítaniuk a bronzérmes pozíciójukat.



forrás: mlsz.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. vebgy* |Válasz erre: 5. scs001
2024-05-15 18:31:20 Fekete öves, Veterán
Inkább elfelejtenünk kellene ezt a 12-es formátumot...hiszen látszik,hogy ez nem akadályozza meg a röhejes eredményeket és főleg a gyalázatos mutatott játékot...
6. dudik-attila |Válasz erre: 5. scs001
2024-05-13 12:28:13 Piros öves, Őstag
Egy ideális embéegy így nézne ki. Ja és mi a dobogón :)
5. scs001 |Válasz erre: 3. dvtk-3534
2024-05-13 09:33:01 Fekete öves, Őstag
Ahhoz még győzniük kellene (kellett volna) hétvégén Pakson is, a fújpest pedig lehet nem úgy játszott volna a KTE ellen, ha nem biztos az NB1-es tagsága, de ezt már sosem tudjuk meg. (Ellenünk a döntetlen is elég lett volna a lila majmok bentmaradásához, ehelyett lett egy szégyenteljes eredmény!) Gyűlölöm a fújpestet (is), de sokkal inkább helyük van az NB1-ben, mint a most kieső két csapatnak. Jön a tiregy meg a Vasas vagy az ETO és máris sokkal jobban néz ki az első osztály. Jövőre kieshetne a felcsút(ez utópia persze...) meg az MTK is és mondjuk a Szeged, Honvéd kettős feljönne és helyre állna a világ rendje.
4. birodalmi-lepegeto* |Válasz erre: 3. dvtk-3534
2024-05-12 21:39:36 Fekete öves, Veterán
Azt nem mondanám, hogy nem esnek ki, de azzal a 9 ponttal amit az Újpest ellenünk szerzett nagyon hozzájárultunk a lilák nb1-es tagságához.
3. dvtk-3534* |Válasz erre: 2. Sir Ferdinand
2024-05-12 16:05:20 Fekete öves, Veterán
Ha mi nem fekszünk le az Újpestnek akkor ők nem esnek ki valószínűleg. Maximálisan megértem őket .
Azt is megérteném Ha az UEFA hoz fordulnának.

Igy már tuti nem adnák el nekünk a dvtk nevelésű kapusukat jó pénzért sem.
2024-05-12 15:54:52 Lila öves, Tag
A Várda-Kövesd meccsen "buzi Diósgyőr"-öznek a Várkerti Vitézek. Bár kicsit megértem őket, de remélem ott rohadnak majd meg az NB2-ben.
2024-05-12 13:00:48 Lila öves, Tag
Bebizonyosodott, hogy nem lehet kicsit sem kiengedni egyik csapatnak sem. Még a Fradi sem teheti meg azt, hogy tartalékosan menjen fel a pályára. A 7-0-t nem felejtjük el, de ezzel a fradi veréssel valamit azért törlesztett a csapat.
Szerintem a szezon végén kezeljük a helyén a dolgokat. Feljutó csapat vagyunk, kiharcoltuk a bent maradást egész szép pontszámmal, de voltak nagyon mély pontok, amiket következő szezonban el kell kerülni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...