Banner

Farkas Marcell a vetélytárs Szentlőrinchez igazolt

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-16 17:41:00

A másodosztályban talált csapatot magának a fiatal diósgyőri.


A másodosztályú Szentlőrinc csapatához igazolt Farkas Marcell és már csatlakozott is a Harkányban edzőtáborozó csapathoz. Információink szerint az előző bajnokságban 16. helyen végzett csapat vezetői már régóta figyelték a DVTK labdarúgóját.

Július elsején adtunk hírt róla, hogy három DVTK nevelésű labdarúgóval közölte Benczés Miklós, hogy a felnőtt csapatnál nem kerülnek számításba, legfeljebb az NB III-as keretben folytathatják tovább diósgyőri pályafutásukat. A három fiatal - Farkas Marcell, Tóth Borisz és Zsiga Máté - egyike sem fogadta ezt el, így mindhárman elhagyják nevelőegyesületüket.



A Szentlőrinc keretében jónéhány változás történt az előző bajnokságban szereplő kerethez képest. A szerződését két évvel meghosszabbító szlovák edzőnek, Marián Slukának szinte új csapatot kell építenie, hiszen nem kevesebb, mint 17 játékos távozott a klubtól. Máshol folytatja pályafutását: Hleba Tamás (Nyíregyháza), Pacéka Norbert, Slakta Balázs, Molnár Róbert (Szolnok), Dulló Martin (Csákvár), Nikics Nemanja, Matic Srdan, Fröhlich Roland, Kovács Dávid Szilveszter (Kazincbarcika), Tóth Márk, míg lejárt a kölcsönszerződése Torvund Alexandernak, Sili Lukanak, Nagy Barnabásnak, Kapronczai Gergelynek, Forgács Dávidnak, Mervó Bencének, Babinszky Bencének.


A távozók pótlására leigazolták Pécsről Németh Márkot, aki két év után igazol vissza Szentlőrincre. A másik visszatérő egy rutinos belső védő, Tamás László, aki Szolnokról érkezik. Új kapust is szerződtettek Prokop Rostislav személyében, aki legutóbb bajnok lett az Iváncsával, a pályafutását a dunaszerdahelyi DAC-nál kezdte, és megfordult a Ferencvárosnál is.

Egy korábbi diósgyőri játékos, Miroslav Grumic is Farkas csapattársa lesz. a 37 éves támadótól azt várják, hogy rutinjával segítse a fiatalokat.

Távozó játékosunk mellett további két fiatal, ambiciózus játékost is igazoltak. Erdélyi Botond és Bányai Péter is Szentlőrincen folytatja pályafutását. Előbbi Siófokról, utóbbi az NB III-as Rákosmentétől érkezik.


Farkas 2007-től volt a DVTK igazolt labdarúgója. Több alkalommal is tagja volt a korosztályos válogatottaknak, rendszeresen kapott meghívót a különböző korosztályos válogatottak edzőtáboraiba. 2018-ban kétszer kapott lehetőséget U17-es Európa bajnoki selejtezőn, Románia és Izrael ellen is 80 percnyi játéklehetőséget kapott Szélesi Zoltántól. A Norvégia elleni barátságos mérkőzésen csereként lépett pályára, 13 percet töltött a pályán.



2018-ban a Bene Ferenc által irányított U18-as válogatottban Svájc ellen bizonyíthatott, 81 perc jutott neki.

2019-ben a Szerbia elleni barátságos meccset és a Kazahsztán elleni U19-es Európa bajnoki selejtezőt is végig játszotta.

A DVTK felnőtt csapatában két tétmérkőzésen lépett pályára. A tavalyi Magyar Kupa kiírásban a Balassagyarmat és a Békéscsaba ellen kapott lehetőséget csereként.


Farkas 2018 novemberében kapott profi szerződést nevelőegyesületétől. Az aláírást követően Tajti József akkori sportigazgató így méltatta a fiatal játékost:

Farkas Marcell stabil helyet harcolt ki magának az U18-as válogatottban, amit egyrészt tehetségének, másrészt annak köszönhet, hogy fiatal kora ellenére heti rendszerességgel felnőttek ellen lép pályára a DVTK tartalékcsapatában az NB III.-ban - mondta el Tajti József sportigazgató. - Mindkét helyen helytállt, többször edzett már a DVTK első csapatával is. Reményeink szerint be fogja futni ugyanazt a karriert Diósgyőrben, mint az édesapja, és hamarosan bemutatkozik az élvonalban is.



Az M4 Sport televízió Kisbajnok című magazinműsora 2018 nyárán készített vele egy anyagot. Ebben Fogarasi Zoltán a DVTK Labdarúgó Akadémia mostani igazgatója a következőket mondta Farkasról:

Azt a nívót, emit ő a pályán mutatott, ezt egy olyan fajta lezserséggel hajtja végre, amit mások lehet, hogy görcsölve, sokkal nagyobb összpontosítással tesznek. Magyarul, zsigeri alapon működnek nála bizonyos dolgok, ez mindenképpen kiemeli a posztján is és a csapatrészben betöltött szerepkörében is. Oda kerülhet majd idővel, amit nem mondunk ki általában, de nyilván a legmagasabb szinteket is elérheti.


Nos, az élvonalbeli bemutatkozásra végül nem került sor, két Magyar Kupa találkozó jutott neki a felnőttcsapatban.

Egy valamit nagyon nem értünk! Amikor profi szerződést kapnak fiataljaink, az aktuális sportigazgató vagy akadémia igazgató döngeti a mellét, dícséri a fiatalt, persze méltatja az Akadémiát, és fényes jövőt vízionál az éppen soron levő játékosnak. Aztán amikor eljönne az ideje annak, hogy a felnőtt csapatban is gyökeret verhetnének, hirtelen partvonalon túlra kerülnek. Mi történt? Elfelejtettek futballozni azok a fiatalok, akik néhány évvel ezelőtt még a korosztályos válogatottak kapuján dörömböltek?

Meglehet, hogy Farkas Marcell is úgy jár majd, mint Eperjesi Gábor, Oláh Bálint, vagy Hornyák Marcell? Néhány év múlva rájövünk, hogy mégis csak jó focista, akit hiba volt nem megtartani és majd visszaigazoljuk?


Sok sikert Marci!!


forrás: szentlőrincse.hu, Kisbajnok magazin, dvtk.eu

fotók: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2021-07-18 17:04:09 Fehér öves, Újonc
Elküldték úgy, hogy soha nem kapott lehetőséget, tehát be se tudta bizonyítani, hogy nem idevaló. További sok sikert Marci, és addig vissza se nézz, míg ez a vezetőség van itt.
2021-07-18 09:45:04 Fehér öves, Újonc
Ameddig egy hiteltelen és hozzá nem értő ember a DVTK sport igazgatója, addig mi szurkolók és ( "saját kutyánk kölykei") isszuk meg az ő és a vezetőség tevékenységének ámokfutását!
2021-07-17 08:09:03 Fekete öves, Veterán
Sok sikert, Marcell!
2021-07-16 21:58:23 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Sok sikert! Mindkét csapat érje el a célját! A Diósgyőr a feljutást a Szt.lőrinc a bentmaradást!:)
2021-07-16 19:34:20 Fekete öves, Veterán
Sok sikert!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...