Ez csak egy légvár

Szerző: dfcwolf | 2021-10-08 17:51:00

Jelenleg a Diósgyőr csak néhány embernek okoz örömöt.

Rögtön a cikk elején le is vonom a tanulságot abból, amit írni fogok, pedig ez többnyire az írások végén szokott megtörténni. De ha a kedves olvasó nem akar időt pazarolni az olvasásra, akkor is hamar megtudhatja a véleményemet. Jelenleg a Diósgyőr csak néhány embernek okoz örömöt.

Ott kezdődött minden, hogy évekig csak a csoda segített abban, hogy ne essünk ki az első osztályból és ezekben az időkben is szinte csak a szurkolók látták reálisan az eseményeket. A klubházból akkor is folyamatosan a kincstári optimizmus ömlött, és amikor az utolsó fordulókban sikerült bentmaradni, akkor a mellüket veregették ahelyett, hogy elkezdtek volna többszörös erőbedobással dolgozni azon, hogy az előző szezon hibáit kijavítsák. Van az a mondás, hogy az okos ember a más hibáiból tanul, a buta a sajátjából sem. Azt hiszem, hogy erre a gondolatra a diósgyőri vezetés a legjobb példa. A közelmúltban eltávozott már a klubtól sok játékos, edző, sőt még tulajdonos is. Az áhított változás nem következett be és ez a tény arra enged következtetni, hogy a szenvedéseink okozói továbbra is itt vannak és dolgoznak azon, amin már régen nem kellene.

A klubunk rendkívül jó leképezése annak, ami ebben az országban zajlik már évek óta. A következmények nélküli károkozás, az okoskodás minden szinten és a pénzek felelőtlen elherdálása. Ehhez pedig nem kell semmi, csak pár politikailag jól beágyazott seggnyaló a klub vezetésében, akik első kézből látják azt, hogy mi is az, amit még a rendszer eltűr nekik és nem kell félniük a következményektől. Természetesen kell pár bújtatott állásban elhelyezett aranyifjú, akiknek ki kell egészíteni a havi jövedelmét, és ha ez megvan, akkor, egyből gyűlnek ez elismerések a nevek mellett, épülnek a balatoni nyaralók, panziók, egyre több a Gucci a szekrényekben és ez elég is. Na, ők azok, akiknek már régen nem kellene itt lenniük és természetesen ők azok, akikről az elején beszéltem, akiknek örömet okoz a DVTK.

Óriási megtiszteltetésnek kellene lennie annak, hogy bárki is a Diósgyőr vezetője lehet és ehhez mért alázattal kellene viselni ezt a tisztséget. Nem lenne szabad ezt pénzkeresetté alacsonyítani, hiszen rengeteg remek ember munkálkodott az elmúlt évtizedekben azon, hogy ez a klub egyáltalán megmaradjon és ezek az emberek sokszor inkább hozzátettek a klubhoz, mint elvettek. A jelenlegi vezetés nem ilyen. Az, hogy nem vezetik jól ezt az egészet, az tény, kár lenne vitatkozni, viszont az, hogy nem mernek kiállni és adott esetben válaszolni az amigeleken.hu kérdéseire az már pofátlanság. Viszont ezt is megtehetik, hisz nincs, aki emiatt számonkérje őket.

Az új tulajdonos, akit nevezzünk Magyar Mátyásnak, elérhetetlen. Írtunk neki több email címre is, hogy szeretnénk vele riportot készíteni, de válasz nem érkezett. Ezen sem szabad meglepődni, hiszen az egész országban ez látható, hogy meg lehet válogatni azt, hogy kik a kiválasztottak, akiknek ezek a nagyurak válaszolnak a kérdéseikre. Nyilván csak olyanok jöhetnek szóba, akik kényelmeseket kérdeznek. Undorító.

Létrejött a szurkolói koordinációs iroda is, amiről azt gondoltuk, hogy végre segíthet rendezni a problémákat. Megkértük őket, hogy közvetítsék a klub felé a kérésünket, hogy szeretnénk Könyves Norberttel riportot készíteni. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez sem volt célravezető. Nem kaptunk választ a kérésünkre és pont emiatt azt gondoljuk, hogy ez az iroda dolog is csak addig működik jól, amig nem akarnak valós és komoly dolgokkal foglalkozni. Amíg olyanokat kérnek, ami a klubnak is kényelmes, addig megy az együttműködés, amint átfordul a dolog kényelmetlenbe, akkor kipukkad a lufi.

De az amigeleken problémájától sokkal nagyobb gond az, ami a csapattal történik, hiszen egy kieső csapatnak illene meghatározónak lennie a másodosztályban, de ez nem sikerül. Nagyon kellemetlen az, hogy az éppen soros ellenfél edzője rendre elmondja, milyen erős is a Diósgyőr kerete és ezzel egyből magát menti fel egy esetleges vereség alól, de adja a lovat a vezetők alá, akik komolyan elhiszik hogy erős ez a csapat, csak nem jön ki a lépés. Pedig nem ez van, ez a keret nem erős. Miből gondolta azt valaki, hogy ha NB2-ből igazol, akkor NB1-es csapata lesz? Ki az az eltévelyedett elme, aki ezt el tudta hinni? Kettő játékosunk van, akik kiemelkednek a csapatból, és ha nekik nem megy, akkor el vagyunk veszve. Biztosan mindenki tudja kik ők…

Próbálunk 3 védővel játszani és közben látható, hogy nincs értékelhető szélsőnk. Miért nem látja ezt az, akinek igazolnia kellett volna? Milyen játékra igazolt, miért nem kérdezi meg tőle valaki? De kicsit nézzünk hátra, hiszen a védelmünk az katasztrófa. Bohózatba illő megmozdulásaikon nevetnék, ha nem a saját csapatomban látnám, de így inkább sírni lenne kedvem.

Kádár Tamást meg kell venni! Minden áron és bármi áron. Tudom, hogy van még két éve Kínában, de a valódi tulajdonosunknak van elég pénze arra, hogy hazahozza és egy komoly szerződést kínáljon neki. Ő lehet az, aki hosszú távon meg tudná oldani a védekezésünket és valódi vezére lehetne a csapatnak. Tudna hátulról irányítani és mellette még a középszerű védőink is jelentősen fel tudnának javulni. ezzel az igazolással óriásit tudnánk lépni előre.

A szélsőkről már beszéltünk, de kellene egy középpályás, aki labdákat is szerez és ütközni is tud. Egyszerűen nincs középpályás játékunk és nem tudunk onnan építkezni nincs, aki onnan irányítsa a csapatot és mozgassa a támadásokat. Éppen ezért tűnik szinte minden támadásunk esetlegesnek, mert azok is.

A csapat fékeit pedig el kell küldeni. Sőt, ide sem kellett volna hozni őket. Ezekért az igazolásokért is elő kellene venni azt az embert, aki szerződést tolt az orruk alá. Több millió forintot keresnek itt a semmivel. És közben azt hallottam, hogy feszélyezi őket, hogy a szurkolók kritizálják a játékukat. Erre nagyon egyszerű a válasz. Ha nem bírod a diósgyőri nyomást, akkor össze kell pakolni a cuccot és el kell innen menni. Itt már nincs több türelem és ne is kérjétek! Évek óta türelmesek voltunk, ugyan mit kellene még elnéznünk? Nézzük csendben tapsikolva, hogy NB2-es középcsapattá silányítjátok ezt a nagyszerű a klubot vagy még innen is kiestek? Ha nem bírod a kritikát, akkor takarodj innen, mert nincs rád szükségünk!

Az edzőről most nem akarnék komolyabban írni, hiszen az országban a top 3 edző között van a sportigazgató szerint. Namármost, ha esetleg mégis kirúgnák, akkor a sportigazgatónk látta ezt nagyon rosszul és ez meg is mutatja, hogy mennyire ért a munkájához...

Itt járunk. Ez a vezetőség nem látja, vagy nem akarja észrevenni, hogy mekkora károkat okoz. Elég végignézni a lelátókon és látható a munkájuk eredménye. Az emberek szépen lassan elfordulnak a csapattól és más szórakozást keresnek, de miért érdekelné őket ez? Pénzüknél vannak, megy az okoskodás a háttérben, mindenki jól keres, a szurkolók csak puffognak a fórumokon.

Még csak puffognak, de közeleg az idő, amikor harcba kell majd őket szólítani, mert bármennyire is úgy tűnik, itt sem lehet bármit megtenni. Vagy a tulajdonos takarítja ki innen a szemetet az irodákból, vagy a népharagnak kell őket elsöpörni. Egyszerűen nem lehet a faltól tovább sétálni és nálam már régen elmentek a falig. Szóval vagy változásnak kell következnie, vagy valami másnak…

Gyere, Segíts Velünk és vegyünk együtt egy kutyaházat!
Ha utalnál: Emődi Zoltán | K&H Bank | 10205000-08481531 | Közlemény: KUTYAHÁZ
PAYPAL:

És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

69. slózi
2021-10-14 14:19:38
"JÓT" NEM TUDOK IRNI. ROSSZAT MEG MI A FENÉNEK IRJAK.
MARAD.......A CSEND.
68. Zole61 |Válasz erre: 62. Izsák20
2021-10-12 16:13:31
Nem a mi elvárásaink voltak nagyok! Ezt kommunikálta a kiesést követően Sántha! Na ezek után a szurkoló, joggal várta el, hogy olyan játékosokat igazolnak, akik képes is lesznek erre, hát ez az ami nem jött be , már megint bencések, hogy megfelelő játékosokat, azaz csapatot igazoljon. És ezt még mindig engedi a stróman ambulancián csávó. Na ez a baj .
67. dudik-attila |Válasz erre: 64. dvtk-3534
2021-10-10 09:26:20
Ha téged zsíros fizetésért felvesznek valahova dolgozni, és kiderül, alig kell valamit csinálni, és mindenki így csinálja, onnan te el akarsz menni? Gyanús, hogy nem. Legalábbis egy darabig nem.
Itt a rendszer az oka, hogy ilyenek lehetnek.
Teljesítmény nélküli magas bérek csak a kormányhoz köthető és az illegális piacokon működő cégeknél lehetségesek. És ez a kettő gyakran összemosodik.....
66. El Bandi
2021-10-09 16:04:17
--- Szóval vagy változásnak kell következnie, vagy valami másnak…

Történt valami?
65. Jefhuj76
2021-10-09 12:28:01
Kispál Zsemlye Jurek.... Csak darabra. Kèt fiatalt nsm bírunk el egyszerre. De hát ezek Miklós Zsivó találmányai. Nokedli
64. dvtk-3534 |Válasz erre: 62. Izsák20
2021-10-09 12:11:18
Én meg tudok, mert több millió forintért havonta csak erre képesek?
Semmi baj ha valaki csak erre, csak legyen már lelkiismerete és becsülete hogy azt mondja ez nem megy!
Akár játékos akár klubvezető bárki.
63. Jefhuj76 |Válasz erre: 62. Izsák20
2021-10-09 11:47:33
Igen. Ez van. Nehèz elfogadni. De el kell
62. Izsák20 |Válasz erre: 61. Jefhuj76
2021-10-09 11:43:53
Cél a bennmaradás. Túl nagy elvárásokat fogalmaztunk meg a csapat felé, ez a keret ennyit tud én rájuk nem tudok haragudni.
61. Jefhuj76
2021-10-09 11:31:10
28 perc után se tudom hogy mit akarunk játszani.. Zsemlye Jurek Oláh kpja..... Engedjük el ezt a feljutást meg bármit is. Ez nagyon csapat egy NULLA
60. vebgy |Válasz erre: 14. gabi-a-b-kozep-dobosa
2021-10-08 23:48:36
Nyugi..már visszaszámlálás van a kedvenceidnek..nem ússzák meg.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...