Banner

Barcelonából igazol a Diósgyőr?

Szerző: walaki | 2018-07-17 14:54:00

Az amigeleken.hu úgy tudja, Miskolcon járt Tajti Mátyás, Ifj.Tajti József fia.

Tajti Mátyás a Puskás Akadémiáról került a Bercelona ificsapatához, ahol 2 évet töltött el, majd a Malaga fiókcsapatához igazolt.

Diósgyőrbe való szerződéséről később születik döntés.


Bemutatjuk Tajti Mátyást:

Született:1998 június 2.

Posztja : Középső középpályás

Jelenlegi klubja: Atlético Malagueño

A Puskás Akadémiában nevelkedő középpályás 2014-ben, 15 éves korában járt próbajátékon a Barcelonánál és a Real Madridnál is, majd mindkét csapat ajánlatot tett érte, ám a fiatal játékos végül a katalán egyesületet választotta. Két éven át futballozott a katalánok utánpótlás csapatában, majd 2016 nyarán a több játéklehetőség miatt elhagyta klubot. Július 10-én a Málagához írt alá, első idényében annak ifjúsági csapatában, az Atlético Malagueñóban lép pályára, többek között az utánpótlás játékosoknak kiírt UEFA Ifjúsági Ligában.

A 2017-2018-as bajnoki szezonban bajnoki címet szerzett a Málaga tartalékcsapatával a Tercera Divisiónban, azaz a spanyol negyedosztályban.

A válogatottban

2015 tavaszán az U17-es magyar válogatott tagjaként szerepelt a 2016-os U17-es Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörében, majd az U18-as válogatottnak is rendszeresen tagja volt. Szeptemberben meghívást kapott az U19-es válogatottba is, azonban a Barcelona nem engedte el a válogatott összetartására.

2017-ben Michael Boris szövetségi edző nem hívta be az U19-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőkre, mondván a csapat nélküle is sikeres volt és lehet.

2018 júniusában a német edző meghívta az azeriek elleni felkészülési találkozóra az U21-es válogatottba. A találkozó eredménye 3–3 lett, a magyar csapat harmadik gólját Tajti szerezte.


A legújabb magyar gyöngyszem. Így aposztrofálják Tajti Mátyást a Mundo Deportivóban. A lap a magyar tehetséget Sergi Robertóhoz hasonlítja:

Az oldal a magyar vonalat Plattkó Ferenccel indítja, aki az 1920-as években volt a klub kapusa, majd a 1960-as évek eleji három felejthetetlen támadóval, a legendás Kubala Lászlóval, Kocsis Sándorral és Czibor Zoltánnal folytatja. Kiemeli, hogy Magyarország fél évszázaddal később visszatér a Barca univerzumába a legújabb gyöngyszemmel, Tajti Mátyással. A középpályással, akit fél Európa a keretében szeretett volna tudni.


Az 1998. június 2-án született Tajtinál megemlítik, hogy Magyarország egyik legjobb futballneveldéjében, a Puskás Akadémiában edződött, és az egyik legnagyobb magyar ígéretnek számít, valamint hogy a Barca tavaly egy spanyolországi U16-os tornán figyelt fel rá.

A katalánok technikai vezetői meglátogatták Magyarországon, és próbajátékra invitálták, amelyet sikeresen teljesített, ezt követően pedig boldogan utazott haza azzal a reménnyel, hogy csatlakozhat gyerekkori kedvenc csapatához, és a La Masián nevelkedhet tovább. Ugyanakkor nem sokkal később a Real Madrid is megkereste Tajtit, és mivel ott is megfelelt a próbajátékon, a királyi gárda is szerződtetni kívánta. A magyar futballista számára jó élmény volt a madridi kaland, de nem annyira, hogy meggondolja magát – teszi hozzá a Mundo Deportivo.

A fiatal tehetség május végén ismét ellátogatott Barcelonába, hogy az U16-os válogatottal a Barca fiataljai ellen szerepeljen, majd augusztus elején újra, ezúttal viszont már hosszabb távra. Tajti bemutatásánál hozzáteszik, hogy a La Masián tanul, de édesanyjával, Helgával él Sant Feliu de Llobregatban. Kiemelik, hogy tündökölt a felkészülés során, de a bürokrácia megakadályozta abban, hogy november 1-je előtt tétmeccsen is pályára lépjen.

Azóta viszont már bemutatkozhatott az U17-esek között, a L'Hospitalet elleni 2–0-s siker során pedig gólpasszal jelentkezett.


Tajtival kapcsolatban megemlítik még, hogy a középpálya közepén vethető be, technikás, tehetséges, erős és bátor futballista, aki távoli lövésekkel is veszélyeztethet, hasonló képességekkel rendelkezik, mint Sergi Roberto. Hozzáteszik, a bal lábát illetően még fejlődnie kell, valamint javulnia kell letámadásban és labdavisszaszerzésben is – valamint, hogy ezek fejlesztése szempontjából elég jó helyre került a 16 éves játékos.

"Irtózatos harcot folytattam, hogy elfogadtassam magam, és hogy egyáltalán befogadjanak. Nem csináltam semmi olyat, ami miatt nem barátkoztak velem. Mégis kiközösített emberként éltem ott."


A barcelonai élményeiről elmondta, hogy először azon döbbent meg, hogy a tíz-tizenkét éves gyerekek egyérintővel futballoztak, gyorsan, pontosan passzoltak, mintha a nagyokat, a felnőtteket látta volna. Azt posztolta is anno, hogy megpusztulnak az edzésen a játékosok.

"Nálunk ebben a korban nem látni ilyet. Az edzők örülnek, ha a gyerek egyáltalán passzolni tud, és jó helyre adja a labdát."

A Malaga kiesik az élvonalból, ő szeretne maradni, mert a másodosztályban akár rá is számíthatnak. Most a negyedosztályban alapember, mert a Malaga B csapata ott játszik.


Tajti Mátyásnak szemtelenül fiatalon adódott meg a lehetőség, hogy pályára léphessen egy spanyol első osztályú együttes felnőtt csapatában. A magyar középpályás csak három hete ünnepelte 19. születésnapját, és ajándék sem maradt el, csak egy kicsit megkésett.

A Németországban edzőtáborozó Málaga a Schauinsland Reisen Kupa keretében a Duisburggal játszott 45 perces találkozót. Tajti Mátyás 30-as mezszámmal a kezdőben futhatott ki a pályára a végül számára és csapata számára 1–0-ás vereséggel zárult találkozón.


forrás: nemzetisport.hu, m4sport.hu, wikipedia
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

2018-07-11 01:04:31 Barna öves, Őstag
A fogalmazás már nem az erősségem éjszaka.Annyit még mondhatok, hogyha hirtelen Peruban teremsz pl, 90 dollár egy éjszaka. Olyan szálláson ,hogy lajhárok mászkálnak a füleden. Gondoltam hátha valaki arra jár
2018-07-11 00:41:10 Barna öves, Őstag
Úgy van ingyen, ha itt adtok szállást egy bandának. Ti vagytok 3-an, akkor ők is négyen lesznek.Rokonok, nem kellene átbaszni őket. Nem kell kaja, semmi.Csak a szállás.Ők meg adnak ott szállást. Nem tudom megfogalmazni, pedig van erre egy angol szó. Mindegy.Csere cucc
2018-07-11 00:29:37 Barna öves, Őstag
A dél-amerikai szálláslehtőségekről beszéltem.Közbe zagyváltam is, de az a szokásos.Kicsit furcsán fogalmazok, még néha saját magamba is belekötök. Van két ingyen szállás, ezt akartam mondani,Uruguayban és chilében.A többi hülyeségemmel ne foglalkozzatok
133. funkdvoid |Válasz erre: 132. hunter0824
2018-07-10 19:31:01 Piros öves, Őstag
Már megtettem.Késztetésem sincs, ha juli.21-re gondolok.És ez nálam hatalmas baj...
132. hunter0824 |Válasz erre: 130. funkdvoid
2018-07-10 19:13:04 Barna öves, Fanatikus tag
Engedd el!
131. ajtony |Válasz erre: 122. portugal
2018-07-10 18:12:37 Citromsárga öves, Lelkes újonc
"Kapjátok be. Fizewssetek.Sokat."
Na ez tényleg fajtajelleges volt... ;-)
2018-07-10 18:02:14 Piros öves, Őstag
OFF
Hoki,kosár...
Számtalan igazolás...
Foci?
Én örülök hogy jó hoki,jó kosár van...
De amióta igy van, azóta nincs foci...
Puszta véletlen...
A világ, és Magyarország legnépszerűbb sportja...
És hogy a focinál maradjak, nem rúgunk labdába... :(
129. funkdvoid |Válasz erre: 111. portugal
2018-07-10 17:57:55 Piros öves, Őstag
Mi a hülyeség?
MEg egyébként miről zagyválsz? :)
Ha valaki jo focista, akkor el tud igazolni spanyol negyedosztályból európa bármely országába.Szerintem...
Hogy jön ide a korrupció?
2018-07-10 16:21:54 Barna öves, Fanatikus tag
Ajaj most tulajdonkeppen kivel is van bajod? :))))
127. portugal |Válasz erre: 125. toki
2018-07-10 15:46:59 Barna öves, Őstag
Ez nem az az év.https://www.youtube.com/watch?v=KVkYjmLf9FM

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...