Szivics: Jobb helyet aligha talál Kuznyecov Diósgyőrnél, ahol fel tudná építeni magát

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-25 12:48:00

Sajtófigyelő - boon.hu


Baráti meghívásra a múlt hét végén Miskolcon járt Tomiszlav Szivics, a DVTK labdarúgócsapatának egyik legeredményesebb edzője, és ha már itt volt, megnézte élőben a szombaton lejátszott Diósgyőri VTK – Debreceni VSC (3-1) NB I-es bajnokit. A most 57 esztendős szakember 2013. június 1-től 2015. április 18-ig összesen 55 élvonalbeli meccsen dirigálta a diósgyőri csapatot, Ligakupát nyert a DVTK-val, és nem mellékesen 2014-ben Magyar Kupa döntőbe vezette a csapatot, ahol ezüstérem lett a menetelés jutalma.


Egykori vezetőedzőnkkel a boon.hu-n olvashatunk interjút. Ebből idézünk:

Minek, vagy kinek köszönhetően jött Miskolcra?

Baráti meghívásra. Gyakrabban hívnak annál, mintsem ideérek. Az elmúlt hónapokban elég sűrű volt a programom, és bár többször is invitáltak, és kétszer már majdnem úgy volt, hogy jövök, de csak most értem ide.Gondolom jó sok ismerőssel találkozott a lelátón, de úgy hallom, hogy még a pályáról is integettek fel Önnek...

A most Debrecenben játszó Stefan Loncar korábban a Novi Pazarban volt játékosom, és mivel megtudta, hogy itt leszek, üdvözölt. És igen, sok kedves emberrel találkoztam szombaton, és nagyon jól éreztem magam.

Hogy tetszett az amit látott?

Láttam, hogy boldogok az emberek a stadionban, olyanok voltak, mint anno, amikor itt voltam. Jó diósgyőri csapatot láttam, jó játékot, és ez nagy öröm volt számomra. Szerintem a távozásom óta eltelt időszakot nézve, ez van ahhoz a legközelebb, amit annak idején mi összehoztunk.

Ezek szerint tetszett, amit látott. Mennyire?

Nagyon.

És miért?

Mert azt láttam, hogy jó kezekben van a csapat. Kuznyecov Szergej is a támadó focit szereti, látom az elképzelést, azt, hogy mit akar játszani a csapat, és az jön át, hogy ért hozzá. És ez a csapat szerintem még jobb lesz. Kell egy kis idő, amíg összeáll, mert nagyon sok új játékos van. De az edző nagyon tudja, hogy mit akar, azon az úton jár, ami jó felé visz. Modern foci, eredményes foci, amit a Diósgyőr mutat, és látványos.

Hűha! Nem nagyon hallottam még Öntől ennyi dicséretet…

Ami jó, az jó. Van csapatjáték, ami a kapustól indul. A játékban felépített akciók vannak, az első két gól is ilyenből született, illetve még volt egy ziccer fejes, ami kimaradt, de az tulajdonképpen egy gólig felépített játék volt, amit nem sikerült beváltani. Szóval nagyon sok a pozitívum, a például a labdavesztés utáni variációk, és az is, hogy nagyon sok tudatosságot láttam. Tényleg jó volt nézni a meccset, szombaton egy jó Debrecen nem tudott választ adni a Diósgyőrnek, főleg az első félidőben.

Mit gondol hová juthat el az edzői pályán Kuznyecov Szergej?

Látszik, hogy fiatal, ambiciózus edző, nagyon benne van, hogy sikert akar elérni, amikor cserélt, azt is jól csinálta. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat foglalkozik a csapattal, a játékkal.


Ha tanácsot kérne Öntől, hogy mire figyeljen, ha magasra akar jutni az edző pályán, mit mondana neki?

Hogy ne siessen. Hogy maradjon a DVTK-nál még egy 1-2 évet, hogy ne menjen tovább. Jobb helyet aligha talál Diósgyőrnél, ahol fel tudná építeni magát, és fel tudna építeni egy csapatot. Jó eredményei vannak, de több kell belőle. Szerintem két idényt le kellene itt húznia. Az új csapatot szerintem jól összerakta, a téli alapozás, illetve felkészülés során még erősebb együttest formálhat. Ha hamarabb nem, akkor a következő évadban csináljon valamit, ami örök emlék marad, és akkor menjen el. Tapasztalatból mondom: ne siessen sehová.

Van hasonlóság Tomiszlav Szivics és Kuznyecov Szergej között?

Kuznyecov más típus, hogy mást ne mondjak, nem nyilatkozott úgy, ahogy én, értem ezalatt azt, hogy megfontoltabb. Szinte biztos, hogy lesz még olyan lehetősége, amikor a DVTK-nál nagyobb büdzséjű csapat hívja. Ezt is tudni kell majd kiválasztani, nem kell elsietni semmit, van ideje. Egy csapatot megcsinálni 2 év, ha elmegy valahová, nem biztos, hogy lesz ennyi ideje. Például egy Fradi más, ott rögtön kell az eredmény.


Tovább a boon.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: boon.huÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

12. toki* |Válasz erre: 11. atyesz
2023-09-30 15:37:52 Fekete öves, Veterán
Nem mind1, hogy elhajtjuk, vagy eladjuk! Szerintem a mostani team nem hajt el jó játékosokat.
11. atyesz |Válasz erre: 10. toki
2023-09-28 08:13:51 Fehér öves, Lelkes újonc
ha folyamatosan elhajtjuk azt aki csak egy lépéssel is előrébb tudna vinni, örökre egy helyben fogunk toporogni.
10. toki* |Válasz erre: 9. atyesz
2023-09-27 09:49:07 Fekete öves, Veterán
Nem 1 top bajnokságban játszó csapat vagyunk. Akkor lehet itt tartani húzó embereket, ha pl: mint a fagyika, folyamatosan európai kupaindulók vagyunk.
9. atyesz
2023-09-27 08:08:59 Fehér öves, Lelkes újonc
Fogalmam sincs, hogy lehetnénk erősebbek, és erősebbek, ha folyton elengedjük a húzó embereket. Tehát itt senkinek nem az előrejutás, a fejlődés a célja, csak a pénz.
ÉS ez az edzőre is igaz.
Ha elmegy, megint lehet évekig a "formálódó csapat " duma mögé bújni.
8. toki*
2023-09-26 10:24:42 Fekete öves, Veterán
Én nagyon csíp(t)em Szivacsot, de .....! Függetlenül attól, hogy ő idejében is élmény volt meccsre járni - pl.: a magyar kupa döntőt sose felejtem - , és jó volt a csapategység is, maga a játék minősége szerintem "csak" annyiban hasonlít Kuzinéra, hogy a bírják nemcsak a 90, de akár a 120 percet is fizikálisan. Ha már össze kéne hasonlítani, Ferna játékra alapuló felfogása, sokkal jobban hasonlítható a mostani játékunkhoz. Persze ott más volt a csapat felépítése, rendszere.
7. norbee |Válasz erre: 4. jaborcsik-andras
2023-09-26 09:03:57 Barna öves, Tag
Amit raadasul az az anyaszomorito biro elcsalt egy kamu kiallitassal. Egyszer Fehervar elött egy kis benzinkuton meglattam, valami 40-es növel beszelgetett. Lehugyoztam a kocsijat a himtagnyalogatonak es hagytam egy kabbe a diosgyöri briosomat cetlit a szelvedöjen.
6. szombatondelelott* |Válasz erre: 3. perec
2023-09-25 19:11:24 Fekete öves, Veterán
Nem tudok rá igazán haragudni (bár a ki.aszott kávépénzezés azért évekig kiakasztott...akkor miért nem olyan szerződést kötött, hogy jár neki valami, ha felépít, eladhatóvá tesz egyeseket?), de Szerhijtől életében nem hallottam ennyiszer a "fizetés", "pénz" szavakat, mint ebben a cikkben. Nincs ezzel baj, csak az én ingerküszöbömön ez túlcsordul.

Amúgy szerettem Tomislav idejében meccsre járni, és akkor volt sansz rá (mint lassan most is, vagy Bódognál akár, de az más történet), hogy a meccs végére felül tudunk kerekedni az ellenen, be tudjuk őket darálni (lásd a Honvéd elleni meccs itthon). Sok szép percet okozott, ezért elismerésem. Felüdülés volt ő mind az előtte, mind az utána próbálkozókhoz képest.

Mondjuk, anno Tornyi is, csak ő jobb szerződést kötött :D
5. dudik-attila |Válasz erre: 3. perec
2023-09-25 18:17:01 Piros öves, Őstag
Ritkaság, de a nagy duma mögött ezúttal teljesítmény is van....
4. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 3. perec
2023-09-25 17:54:44 Fekete öves, Veterán
szerinted az eredményei nem őt igazolják? nem vele nyertünk Ligakupát és mentünk három fordulót az Európa Kupában és jutottunk a Magyar Kupa döntőbe?
3. perec
2023-09-25 13:55:24 Barna öves, Fanatikus tag
.. szeretné ha azon a polcon lenne, mint Kuzi, de nem ott van. Nagy dumafranci, az biztos..

1 2 > 

Mégsem


Üzenet küldése...