Banner

Nyílt Levél az NB2 szervezett szurkolói csoportjaitól

Szerző: dfcwolf | 2022-01-14 21:24:00

A Magyar szurkolói társadalom nevében emeljük fel a hangunkat

A Magyar szurkolói társadalom nevében emeljük fel a hangunkat akkor, amikor ezt a nyílt levelet a meghatározó NB II-es csapatok Szurkolótáboraival egyetértésben megfogalmaztuk az MLSZ felé.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt években, évtizedben számos olyan intézkedést hozott, és készül hozni, amelyekkel akarva és akaratlanul is megakadályozza hazánkban a klub futball szurkolói bázisának kiépítését/virágzását.

Már a járványhelyzet előtt is siralmas nézőszámok voltak a hazai bajnoki meccseken, s csak egy-egy nagyobb táborral rendelkező csapat tudott többezres tömeget mozgósítani, de ehhez is rangadók kellettek még az MLSZ által favorizált NB I-ben is. A Covid-19, a védettségi igazolvány kötelezővé tétele miatt, tovább szűkültek a meccsrejárás lehetőségei, de ennek ellenére az NB II-es mérkőzéseken, még hétköznap, lehetetlen időben is többen voltak, jobb hangulat volt, mint egy-egy elsőosztályú találkozón.

Ha már hangulat.. A közelmúltban számos tábor szurkolói, valamint a klubok is a szőnyegszélére lettek állítva, többszörösen meg lettek büntetve, például "obszcén" bekiabálások miatt, pedig tudtunkkal focimeccsre váltottunk jegyet és nem színházba! Továbbá korábban Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor állt ki a nagyobb rangadókon működtetni kívánt, biztonságos pirotechnikai eszközök alkalmazása mellett, azonban az MLSZ és a rendőrség azóta is üldözi a stadionok belül ezek használatát.

Véleményünk egyértelmű: a Nyugat-, és kelet európai régiók klub futballjában engedélyezett pirotechnikai eszközök igen is egy-egy kiemelt meccs fontos hangulati eleme, amely akár még több nézőt is vonz a lelátokra!

De nyílt levelünk fő témája most a hazai meccs időpontok, jelen esetben az NB II tavaszi menetrendjének botrányos kialakítása!

Hogyan kíván az MLSZ több nézőt kicsalogatni a stadionokba, amikor az egyes fordulók időpontjai nem csak a vendégdrukkereknek, de még a hazai szurkolóknak is katasztrofális? Több rangadó is hétfőn, vagy szerdán és kora délutáni, vagy éppen késő esti időpontokkal került megrendezésre.

Ezekről a meccsekről, az egyáltalán nem szurkolóbarát időpontok miatt, ezreknek kellett lemondaniuk, hogy a helyszínen nézhessék meg a találkozókat.

A tavaszi fordulókat böngészve is több olyan nagy érdeklődésre számontartott mérkőzés került lehetetlen időpontra, amely felveti a következő kérdéseket:

1. Miért nem lehet NB II-es meccseket szombaton rendezni? Miért csak vasárnap és szerdán vannak a másodosztályban fordulók?

2.Míg az NB I-ben 33 forduló van, az NB II-ben 38, de az élvonalban játszottak a december 19-20-i hétvégén, a másodosztályban nem. Mi ennek az oka? Ezzel egy hétközi fordulót már meg lehetett volna spórolni.

3.Esetleg fél az MLSZ, hogy az NB II-es nézőszámok, a nagy múltú, nagyvárosi csapatok másodosztályba kényszerítése miatt, nagyobb lesz, mint az NB I-ben?

4.Az MLSZ-nek és az M4 Sport televíziónak az rendben van, hogy sok-sok milliárdból fenntartott csapatok, a sok-sok milliárdért működtetett magyar foci mélyen tisztelt szövetsége, hangulattalan, nézők nélküli meccseket rendez, és közvetít a televízióban?

Mert az ugye nem kérdés, hogyha nem az M4 Sport és az MLSZ követelései lennének kielégítve a klubok által, hanem esetlegesen a Szurkolók igényei is, akkor azzal a MAGYAR LABDARÚGÁS nyerne a legtöbbet!!!

A Szervezett Csoportok követelése pedig most az, hogy legyenek szurkolóbarát időpontokban megrendezve a fordulók minél több labdarúgást kedvelő, klubját szerető, a sírig követő ember lehessen ott a hazai és idegenbeli mérkőzéseken!

Várjuk az MLSZ elnökének, Csányi Sándornak a személyes válaszát a fent feltett kérdéseinkre.

Az NB II-es csapatok Szervezett Szurkolói Csoportjai

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. dudik-attila |Válasz erre: 4. perec (lédús)
2022-01-16 15:53:06 Piros öves, Őstag
A vasárnap délelőtti meccs kezdés, még mindig jobb, mint a hétköznap kora délutáni és esti meccsek. Aki fotelből nézi a meccseket, az könnyebben meg tudja ezt oldani. Ha a minőségen nem is, de a hangulatom sokat dobnak a nagyobb létszámú meccsek. Sőt, meggyőződésem, hogy a játékosokat is jobban lehet spannolni, ha sok a szurkoló.
6. toki*
2022-01-15 13:25:27 Fekete öves, Veterán
Régen is volt hétközi forduló, most is van. A gond ott van, hogy ki, hogy tud melóból "meglépni", hogy a pénztárcán se látszódjon meg.
5. Kezdökör |Válasz erre: 4. perec (lédús)
2022-01-15 12:03:36 Piros öves, Őstag
Én, mint meccsre járó és idegenbe is elutazó azért nem biztos, hogy nagyon boldog vagyok, hogy pl. hétfőn este mikor érek haza a vasas meccs után úgy , hogy ezt szombaton is rendezhetnék hisz pesten akkor csak egy honvéd-gyirmót van! Vagy a tirek elleni meccsünk szerdán 14 órakkor????
Nem a közvetítéssel van a baj, a gond az, hogy pont azok a meccsek kerülnek lehetetlen időpontba melyek szurker szempontból is nagyobb nézettséget generálnának a helyszínen!
2022-01-15 11:19:45 Piros öves, Őstag
ígysejó,
úgysejó, sehogysejó, sosejó. :)
Kiváncsi lennék igazából hány ember problémája mindezek? 235? MerT nekem ez nem probléma csak az, hogy nagyon gyenge aszínvonal az nb2ben. na az problem, nem kicsi....
Emléxünk azért tv2 meg rtl közvetítésekre (nb1) vasárnap délelőtt meg délben :) Ez van gyerekek, ha a tévé közvetít igazodni kell az időpontokkal, nem fér bele nb1 nb2 szombat vasárnap úgy, hogy nb2-es meccseket is közvetítsenek, szerintem ehhez nem kell gimnázium, hogy átlássuk. Jah, ha meg nem közvetít a tévé az a baj. :)
2022-01-15 10:52:20 Piros öves, Őstag
Ameddig nem a klub „tulajdonosok” fogalmazzák meg a nemtetszésüket addig a szurkolók által megfogalmazott nyíl levelek sajnos nagy valószínűséggel a kukába kerülnek a Bmlsz-ben! Mivel a focink nem piaci alapon működik addig a klubok (nem számít a büdzséjükben a jegybevétel) is asszisztálnak mindenben és mindenhez, amit a nagyfejűek kitalálnak és megvalósítanak a szövetségben!
Az M4 meg pont támogatja is a szurkolói szempontból lehetetlen időben megrendezésre kerülő mérkőzéseket, legalább a milliárdokból működő közmédia vonal alatti nézettségi mutatóit tudják kicsit növelni!
2. DVTKMEMES_official_onInstagram |Válasz erre: 1. achilleus68
2022-01-15 10:26:29 Fehér öves, Lelkes újonc
Hamed Yasin azt hiszem válogatott a nyíregyből, de abszolút jó kérdés, nekik lenne 1 halasztás a hétvégére, a többi csapat pedig addig játszik
2022-01-15 08:41:05 Piros öves, Őstag
Annyival kiegészítve,hogy a válogatott szünetekben miért nem lehet NB II-es meccseket játszani? Akkor talán nem kellene hétfői időpont és hétközi forduló! Tudtommal az NB II-ből senki nem válogatott! De hát mit várunk ezektől?
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...